Damianoooo Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Mario Balotelli, na jakim stanowisku byłeś 53? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Czy ktoś z Was posiada informację kiedy zostanie na OKONIU wpuszczony PSTRĄG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Tak lapalem na stanowisku tym co zawsze nr 53. Pozdrawiam. W poprzednim poscie wkradl sie blad oczywiscie od rana do 12 mialo byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 cześć wyjzd nawet udany był ) na stanowisko wszedłem już o 19, pierwsze branie o 20 - jesiotr 14 kg, potem 21,30 karpik 7 kg (pełno-łusi) potem jeszcze był 4kg, ale w momencie jego zacinania odjazd na 2 wędce, do czasu wyciągnięcia karpia na 2 odjazd cały czas, niestety wybrał płyciznę i poszedł na 2 brzeg (pomost prywatny) i wszedł w zaczep (straciłem niestety ok 50 m żyłki ) ), ale musiał być ładny gdyż po zacięciu odjazd nadal na hamulcu, to ok 12:00, potem do 9 skubanie karasi, nawet 1 wyciągnięty i na tym zakończyłem , do 12 wolały bardziej śmierdząco ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ja jutro na okonia uderzam. Zobaczymy co bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasinio Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Witajcie, Podpowie ktos z Was na co o tej porze najlepiej biorą karpie i jesiotry? Zakładać kulki np. krab czy truskawkę , a może kukurydze? Wybieram się pierwszy raz na stanowisko 38. Wiecie czy tam daleko trzeba rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barsliw Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 No i dziś Okoń nie obdarzył rybami. Fakt,że tylko 4 godzinki nad wodą. Co prawda dwa brania na truskawkę były,ale takie delikatne,że nie bardzo było jak zaciąć... Do jakiego smaku karpie są tam przyzwyczajone, ktoś się podzieli info?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Lukasinio -> 38ka bardzo fajne stanowisko. Jeśli na 39 nie będzie nikogo kto daleko rzuca to polecam zdecydowanie kłaść zestawy w zatoce po lewej jakieś 70-80 metrów od 38ki. Duża szansa na fajną akcję. Jeśli to nie będzie możliwe to rzucaj przed siebie na jakieś 50 metrów, dno całej zatoki jest równe więc także masz szansę na zanęcenie ryby. Lukasinio i barsliw -> zrobiło się zimno więc raczej już proponuję śmierdzielki. Koniecznie halibut!!! przynajmniej na jednej wędce musi się znaleźć. Polecam także hot demona , na Okoniu rybki jeszcze się do niego nie przyzwyczaiły. Jeśli łapiecie na 3 kije, to na trzecim można zawiesić coś słodkiego dla eksperymentu. No i moja ostatnia zasiadka: 14-15 wrzesień Okoń Łapałem na stanowisku 50, czyli beznadziejne. Przede mną 50-60 metrów totalnej głębi między 6-9 metrów więc nie ma tam po co kłaść zestawów. Jedyna opcja to łacha 2-4metry położona w odległości około 100 metrów od stanowiska. Niestety na 9tce siedział Krzysiek, który także ze swojego punktu widzenia miał w zasięgu tylko tą łachę, więc zrobiło się ciasno. Na szczęście dzięki jego uprzejmości udało się jakoś dogadać i mogłem trochę połapać. W każdym razie do rzeczy. Już po 2h od wywiezienia zestawów mam pierwszy odjazd na 22mm tonącą śliweczkę. Po fajnym i emocjonującym holu na macie ląduje dwucyfrowy jesiotr. Niestety nie było czasu na zważenie rybki, bo większość czasu zajęło mi opatrzenie jego licznych otarć oraz powyjmowanie 4 haczyków, które miał wbite w różne miejsca. Największy z wyjętych haczyków miał rozmiar 14-ście... ehhhh jeden z wyjmowanych haczyków no i wspomniany jesiotr Do 22iej nic się nie dzieje. Zaraz potem jednak mam fantastyczny odjazd i po minucie holu misiek parkuje między głazami przy stanowisku 53. Przymurował, kopnął mnie dwa razy i.... przetarł plecionkę na przyponie... ehhhhh przeżywałem to całą noc. Tym bardziej, że mimo moich starań co do selektywności przynęt bączki 2-4kg nie dały mi pospać. Ale w sumie fajne i to... W niedzielę cisza do wieczora gdzie mam kolejny wyjazd na śliweczkę i ponownie jesiotr! Tym razem elegancko zważony, pełne 13kg. Mój kompan Jurek nawet nagrał filmik z końcówki holu, jeśli macie ochotę to zapraszam: Rybkę podbierał 10letni Piotruś, stąd ta śmieszna sytuacja przy pierwszym podebraniu. 22-23 znowu siadam na Okoniu na stanowisko ósme.. może będzie o czym napisać. Jeśli będzie ktoś z forum to zapraszam do siebie, będzie można pogadać i wymienić się doświadczeniami pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 Witam, bylem wczoraj od 8 do 16 we dwoch wyjelismy 8 karpi jeden godny uwagi 11.5 kg zlapany na moja wedke. Recepcjonista mowil ze to koncowka sezonu ... czyli co karpi juz w tym sezonie sie nie polapie ? Bo nadaja piekny pazdziernik i nie ukrywam ze jeszcze 2-3 bym chcial sie wybrac na Okonia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 na co karpik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 weekendowa zasiadka na stanowisku 8 mega udana. Przez dwa dni złapałem 18 karpii najmniejszy 5kg największy 12kg, Okoń pięknie mnie pożegnał z sezonem na nocki. dokładna relacja na forum poświęconym karpiowaniu, jeśli ktoś jest zainteresowany. no i zdjęcie pięknej pełnołuskiej 12tki nr 158, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam Nr 158 zagościł u mnie na macie na początku wiosny (pod wieczór jeszcze wędki w śniegu stały) waga jego to 9.8kg. Jakoś przed wakacjami ze 2 tyg kolega go trafił i miał 10.2kg Teraz widzę że znów wrócił na swoje ulubione rejony Gratulacje zapodaj linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 HID, 158 to lekki mutant jest, byłem w rybaczówce i rozmawiałem z właścicielem następnego dnia, aby zajrzał do katalogu jak to wygladało z tą wagą. Kamil syn właściciela złapał go chyba na przełomie wakacji i miał już chyba pod 11ście. Więc ładne przyrosty ma. Co istotne, to fakt, że poszanowaliście rybę, bo miała naprawdę ładny i czysty pysk. Bez pleśniawek i rozerwanej mordki, i to się liczy! pozdrawiam brt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 WitamNr 158 zagościł u mnie na macie na początku wiosny (pod wieczór jeszcze wędki w śniegu stały) waga jego to 9.8kg. Jakoś przed wakacjami ze 2 tyg kolega go trafił i miał 10.2kg Teraz widzę że znów wrócił na swoje ulubione rejony Gratulacje zapodaj linke do relacji PS. Weź zapodaj jakiś kontrastowy akcent na tej swojej łodzi bo jak płynie w słońcu to jej nie widać-taka mała wskazówka propos niedzieli Poza tym u mnie 12 szt (ale nic do chwalenia)w tym noc ustawiona na spanie bo chory zajechałem w sobote i prawde mówiąc nie wiedziałem czy do rana dożyje. Zawnąłem się w niedziele po zerwaniu zestawu na 13-ej sztuce tak koło 14/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 nie mogę zapodać bo nie jest moja ta łódka, to mojego teammate'a konstrukcja. Ja łódkę dopiero w zimę kupuję, gdzie siedziałeś? czemu nie wpadłeś pogadać? link poszedł na priv, żeby admini mnie nie ganiali za promocję innego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 No przecież byłeś u mnie w niedziele (48)...hehe ...Miałem iść ale w sobote marnie się czułem jak pisałem wyżej chory byłem,od wtorku na gripexach leciałem ,nawet przez chwilę myślałem że odwołam miejsce ale dałem rade. A w niedziele...widziałeś...ciągle jeździło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Panowie jak tam ten weekend na Okoniu? działo się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Ja byłem ostatnio na dwóch nockach, raz z czwartku na piątek i drugi z soboty na niedziele. Za pierwszym razem trafiłem nr 106 i jeszcze trzy karpiki 8, 7 i 5kg (jeden z nich miał numerek bodajże 168) a kolega wyciągnął jesiotra 12, więc wyjazd bardzo udany. Za drugim razem w weekend była lipa, amur 5kg i karpik na oko 3-4kg i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 czyli pierwsza nocka całkiem przyjemna. ja jadę na dzień piątek i sobota-zobaczymy jak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 hawraneek, gdzie będziesz siedział? bo ja taki sam wariat, że jadę... wracam... jadę tylko że siedzę sobota 53 i niedziela 27 gdzie siedzisz w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 Dzisiejszy wynik na 4 wędki to 0. Trafił się tylko 1 pusty odjazd na śmierdziucha. Trochę żałuję, że nie wybrałem stanowiska 27-30 na płytszej wodzie ktoś podobno trafił karpika. Wpuścili już masę wygłodniałego pstrąga, miejscami jest ich tyle co uklejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 kurcze 0? a to mnie zmartwiłeś brt-stanowisko 53...no nieźle, spore szanse na sukces, ja okupuję 27 przez dwa dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 od której teraz wpuszczają na łowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Sam byłem zaskoczony, kulki, kukurydza, białe, nic... byliśmy we 2 na 37,38 Dniówka teraz jest od świtu do zmierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 właśnie wróciłem-trzy zestawy w wodzie-jedno branie przed dziewiątą-ale się wypięła zaraz po zacięciu...a potem kompletna cisza do końca dnia...że na kulkach nic się nie działo to się zdarza...ale nawet kukurydzy mi drobnica nie obskubała... za to pstrągi brały ładnie-ale to nie moja bajka... ale zmarzłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi