brt Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Sobota - niedziela na Okoniu, jak zwykle miło spędziłem czas. Wyjazd jak najbardziej udany i mimo wszędobylskiego pstrąga udało się trochę połowić. Dziennie strzałów miałem około sześciu średnio, z tego dwa małe bączki reszta w przedziale 5kg-10kg + jak zwykle ostatnio u mnie jeden jesiotr, tym razem 13kg. Nie zgodzę się z kolegami, że na Okoniu się nic nie dzieje. Trzeba pamiętać o tym, że sposoby i sposobiki z ciepłych letnich dni już się nie sprawdzą i trzeba zmienić taktykę zarówno jeśli chodzi o przynęty jak i przede wszystkim o zanętę, aby je zaktywować do brań. Dodatkowo do tej pory ryba na pewno jeszcze nie zeszła na głębszą wodę, chłodniejsze dni dopiero od tego tygodnia nadeszły, więc pewnie jeszcze przez tydzień można połapać na 2-4 metrów. Potem zobaczymy... Jesień jest dużo lepsza niż lato jeśli chodzi o żerowanie miśków 6kg+, więc Panowie do dzieła, sezon się jeszcze nie skończył. Od drugiej połowy września zmieniłem zarówno zanęty, smaki, rozmiary, kształt przynęty jak i przypony (późną jesienią nie łapię na włosie). To w sumie tyle i jak zwykle kilka zdjęć ode mnie: nienumerowana dziesiątka, co dostała swój numerek (chyba 176) po południowy 13-kilowy walczak. Dał mi trochę w kość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 bardzo ładne rybki-gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Był ktoś ostatnio, zeszły miśki głębiej? ja wybieram się w niedziele na 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawraneek Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 ja miałem dzisiaj jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Czy ktoś z Was może ostatnio był na Okoniu i może podzielić się informacjami nt bieżącej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groshek78 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Witam dzisiaj byłem na okoniu stanowisko nr 15. Rzucałem na głębokość ok8-10m dwa brania jedno zacięte po minucie spinka sadze że to był karp ok 4-5kg . Na innych stanowiskach pstrąg bierze dosłownie na wszystko (krewetki,robaki,kukurydza,spinning) Niektórzy zabierają po 10 sztuk . Co do karpi to złowiono 7sztuk największy 5kg . Ogólnie ładna pogoda rybki jeszcze nie śpią. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Jak na lodzie dzieje sie cos pstragi itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam atakowal juz ktos Janowek tej "wiosny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam atakowal juz ktos Janowek tej "wiosny"?Osobiście jeszcze nie, obawiam się, że jeszcze może tam być lód. Moim zdaniem warto przed wyjazdem zadzwonić do nich i się o to zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 no raczej na pewno bo na mazurach jeszcze jest i to gruby http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/polska,28/zeglarska-majowka-zagrozona-na-jeziorach-zalega-40-centymetrowa-warstwa-lodu,82936,1,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 No raczej nie napewno,na niedziele już same odpadki zostały (o miejscach mówię).Łowisko przacuje pełńą parą.Pozdrawiam wszych w sezonie 2013 i połamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 o to super wiadomość, a jak z miejscami w ciągu tygodnia chodzi mi o miejsca na końcu czyli 38-40 i wczesniej 26-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Znaczy się lodu już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Tak, mozna juz lapac. Pytanie tylko czy cos bierze. Jak ktos ma jakies informacje bede wdzieczny. Sam jade w poniedzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 myśle że przez weekend ktoś napisze jak wygląda sytuacja z wodą i z rybami, bo także prawdopodobnie w poniedziałek bym się wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 No a ja właśnie dopijam kawe i ruszam ,zobaczymy jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Powodzenia! Zdaj relację po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Wczoraj rozmawiałem z właścicielem i podobno na razie jest średnio (pewnie znaczy się słabo). A jak łowiący? Ktoś się wypowie? Mam nadzieję, że coś połowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 witam, ja też właśnie wczoraj dzwoniłem na łowisko ale mimo wszystko dziś byłem na okoniu, no i niestety karpie jeszcze chyba śpią początkowo miałem rzucone dwie karpiówki, na jednej kulka a na drugiej kukurydza na włosie niestety po 6 godzinach nie było chętnego, więc zamieniłem jedną karpiówke na feedera, po czym złapał się jaź, ale przez następne 2 godziny nic konkretnego się nie działo, ale jak pogoda będzie taka jak dziś przez następne dwa tygodnie to na długi weekend majowy karpie powinny już ładnie chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Wlasnie wrocilem i byl to pusty przelot. Niestety tym razem o kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Mario a na którym stanowisku byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Czy przez przypadek nie łowiliście na głębokiej wodzie? Wydaje mi się, że teraz najlepiej powinno być na płytkiej, czyli np. około stanowiska 40. Niestety ostatnio nie mam czasu na wędkarstwo, bo bym to sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 ja byłem dziś na stanowisku 29, tu też jest płytsza woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 ja byłem dziś na stanowisku 29, tu też jest płytsza wodaZgadza się, tylko na końcu jest najpłycej i wg mnie nagrzewa się tam najszybciej. Niestety czasami mała różnica temperatur wystarczy aby wyniki były różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam, wybrałem sie dzisiaj do Janówka. Niestety kiepskie efekty, złapany jeden jaz. Karpiczki chyba jeszcze w szoku po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi