Mario Balotelli Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 HID- ilosc ryb akurat na Okoniu o niczym nie mowi. Niektorzy nie moga sie odpedzic od babli 2-3kg wiec jesli to bylo 7 wiekszych karpi to wynik jak najbardziej dobry. W jakim przedziale byly twoje rybki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Wiem o czym mówisz ale szału nie było 10 to był naj,była też 8-ka,6-ka ze dwie 5-tki a reszta to maluchy takie do 2 kg...no może do 2,5kg ,takich to już nie waże bo nie widzę celu...to nie zawody Generalnie jakoś w sierpniu słabnąć zaczęło i tak trzyma,inna sprawa że niestety nie mam czasu w tygodniu i obławiam tylko w weekendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 HID, a na jakim stanowisku byłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 na 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Blaszka siemanko kiedy teraz sie wybierasz na okonia? sebek pomost35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Ostatnio cos slabo na Okoniu sie dzieje. O wieksza rybe jest naprawde ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 ja uważam ze to dość ciężkie łowisko ... komercyjne bo komercyjne ale nie za każdym razem złapiesz piękną sztukę . Ostatnio wróciłem o kiju , ale w tamtym roku przez 24 h udało mi sie złapać 20-pare karpi w tym 8 ładnych sztuk.... raz tak jest raz tak.. Dopiero zaczynam karpiowanie ale jest jak z każdą inna ryba musi żerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Na 5 października udało mi sie 40 zarezerwować tylko ;] macie jakieś spostrzeżenia na temat tej miejscówki ? pierwszy raz bede na ostatnim stanowisku... Chyba bede łapał pod szuwarami bo tam raczej mało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Polecam bardzo to stanowisko i najlepiej jest rzucać na wprost przed bojką bo tam nie ma glonów jak się rzuci 10 metrów dalej , bądź 10 metrów na lewo to cały zestaw jest w glonach Tak pisal kolega wyzej. Od siebie dodam ze trzeba reagowac na brania szybko bo ryby potrafia na momencie zaparkowac w krzakach. Troche pechowo wybrales bo 4tego wpuszczaja pstragi. A wiec o brania karpi bedzie jeszcze trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 o masz to co odwłołać wyjazd? Uważasz ze karp nie będzie wogóle żerował ? to jast na uboczu wiec może uda mi sie coś tam przynęcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Tak pisal kolega wyzej. Od siebie dodam ze trzeba reagowac na brania szybko bo ryby potrafia na momencie zaparkowac w krzakach. Troche pechowo wybrales bo 4tego wpuszczaja pstragi. A wiec o brania karpi bedzie jeszcze trudniej. Zawsze myslalem ze sztuka jest lowic tam gdzie innym nie biora albo kiedy sami nie lowia a siedza obok. Wiele razy mialem takie sytuacje bo udalo mi sie trafic w odpowiednia zanete za ktora ryby szaleja. Zdarzalo sie tez odwrotnie ale o to w tym wszystkim chodzi. Pisze tak jakbys byl niedzielnym wedkarzem ktory jezdzi na ryby tylko kiedy ma pewnosc ze biora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Nie jestem niedzielnym wędkarzem chodziło mi o te pstrągi ... Czy one maja az takie znaczenie prze żerowaniu karpi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Balotelli Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 zwykly_michal - jest to lowisko komercyjne na ktorym jest ogromna ilosc malych karpi, ale ostatnio nawet one nie chca brac. Nawet na kukurydze nie ma bran lub sa sporadyczne. Opiekunowie lowiska mowia ze ten rok jest bardzo slaby i rozkladaja rece. Swoje wnioski wyciagam na podstawie calego sezonu w trakcie ktorego bylem tam kilkanascie razy. Bez lodki zanetowej z echo ciezka sprawa trzeba miec duzo szczescia, ja w poniedzialek troche go mialem bo taki jesiotr sie trafil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianoooo Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Na 5 października udało mi sie 40 zarezerwować tylko ;] macie jakieś spostrzeżenia na temat tej miejscówki ? pierwszy raz bede na ostatnim stanowisku... Chyba bede łapał pod szuwarami bo tam raczej mało miejsca przeczytaj wcześniejsze strony . Na 40 wyjąłem 3 karpie powyżej 10 kg i jednego spiąłem w ciągu 2 dni. Moje ulubione stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Na 5 października udało mi sie 40 zarezerwować tylko ;] macie jakieś spostrzeżenia na temat tej miejscówki ? pierwszy raz bede na ostatnim stanowisku... Chyba bede łapał pod szuwarami bo tam raczej mało miejsca przeczytaj wcześniejsze strony . Na 40 wyjąłem 3 karpie powyżej 10 kg i jednego spiąłem w ciągu 2 dni. Moje ulubione stanowisko. Już obczaiłem spoko . Mam nadzieje ze się coś trafi fajnego.. A na jakie kulki łapałeś ? Zastanawiam sie czy nie spróbować na sliwkę zeby troche postało;) Ostatnio miałem 2 pukniecia bardzo delikatne i wyjołem zestaw bez kulki ale ze stoperem czy to mógł być Pan Amur? chciał bym wkoncu go złapać bo jeszcze nigdy mi sie nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Nie wydaje mi się żeby pstrągi mogły przeszkadzać. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zamieszanie jakie mogą powodować po wypuszczeniu i to może ploszyć karpie. Niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony w tej kwestii i wyjaśni o co chodzi. Opowiedz jak było jeśli zdecydujesz się spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Ja tam nie widzę różnicy żerowaniu ,kilka lat już poławiam na okoniu i na prawde nie ma różnicy.Swoją drogą w tym sezonie karpie słabo się łowią i będzie jeszcze gorzej.Co do tego mam swoją teorię ale zobaczymy w przyszłym sezonie. Wracając do pstrągów jedyną "nowością" są ich poławiacze ,trchę się chlapią ale biorąc pod uwagę decybele jakie czasami wydaje z siebie buractwo na okoniu ,to też nie ma różnicy...ani znaczenia Wpuszczane też będą koło 4/5/6 stanowiska (dokładnie nie powiem) tak że tam na 40 nawet nie poczujesz. I jeszcze termin...jeszcze nigdy nie były wpuszczone wtedy kiedy było umówione...jakoś tak wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 ok . Też tak sądze Zdam relacje po powrocie czy coś sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0nkey Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Ja pewnie bede w środę, to też napisze co sie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebson(L) Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Witam Byłem dziś na łowisku, rano tamperatura wachała sie miedzy -1 a -2 stopie pozniej wyszło słonce i było bardzo przyjemnie. temeratura wody ok 12-13 stopni, Wkoncu nie byłem na stanowisku nr 40 tylko przeniosłem sie odrazu na 53 . Ogólnie nie było zle tyle ze oprócz 4 karpi po ok 4 kg reszta sama wigilnia miedzy 1,5 a 2 kg. Ale wporównaniu do soboty z przed 2 tyg to rewelacja! Aha i jak by ktoś chciał wiedzieć to pstrągii wpuścili... Sprawdzały sie i Bałwanki (słodziak z pop-em smierdzącym 18), jak i sama truskawka 20 i sam śmierdziuch 20 . Pozdrawiam , szkoda ze żadem misiek sie nie trafił no ale cóż , może innym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacek Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Próbował ktoś ostatnio wyciągnąć jakiegoś karpika? Wybieram się jakoś w weekend i zastanawiam się czy jest jeszcze sens karpiówki wozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Jak wygląda obecna sytuacja na łowisku, coś się dzieje? Czy pstrągi już wpuścili i na spinning można je połapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzywka44 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Moim zdaniem pstrągami troszkę zepsuł to łowisko , ale oczywiście to moja prywatna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Mili koledzy, czy w ostatnim czasie ktoś z Was łowił na OKONIU pstrągi na spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Ja tydzień temu w weekend byłem na lodzie, ale praktycznie 0 kontaktu z pstrągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi