Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co roku to samo, a ja nie mogę się nauczyć, że 1 maja należy siedzieć z d. w domu...

Ja z tego powodu dzisiaj robiłem poządki na ogródku.

Deuuu gratuluje pierwszego bolka sezonu.. godną postawą C&R zaplusowałeś u mnie :wink:

Wojciech - ciebie wychwaliłem już w innym temacie :razz:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 471
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

lawdzoj82, jeśli łowiłeś po tej stronie tamy co ma dostęp do morza (nigdy nie wiem czy to poniżej czy powyżej :P ) to może być i mała trotka - ale ja się na salmonidach kompletnie nie znam...

Napisano

Gratuluję Wszystkim, a u mnie bardzo słabo, byłem na karaskach, niby ryba się pokazywała, a przez cztery godziny tylko dwa brania na czerwonego, jedno niezacięte.

Rezultat - karaś, 23 cm.

Napisano

A ja zaryzykowałem wyjazd na ryby :mrgreen:

Zabrałem syna i do pływadełka

fbe36e986ea82282m.jpg

Pomiotałem się troszkę na falach bo wiało jak jasna .........

Dobra mina :mrgreen: do złej gry

a59eb0351119ee2em.jpg

Zdobyczna :oops:

95e3547984f49aefm.jpg

I czas kończyć wędkowanie

e03f2b0ff17b08b2m.jpg

Wypad udany TYLKO ZDROWIE kiepskie , siedzę i cierpię jednak jeszcze nie wszystko zrosło po operacji :evil:

Napisano
piotr chorzów, a może byś z synem na zlot przyjechał hmm? :mrgreen:

Na razie MILCZE w tym temacie :mrgreen: u mnie słowo droższe PIENIĘDZY :twisted:

2 dni przed zlotem mamy jechać na urlop więc sprawa jest nadal otwarta :mrgreen:

Gdyby co to WJADE rodzinnie : żona , córka , syn i ja na doczepkę :mrgreen:

Nocleg tylko i wyłącznie pod namiotem :mrgreen:

Jesteśmy "zagorzałymi" carawaningowcami :mrgreen:

Napisano
piotr chorzów, a może byś z synem na zlot przyjechał hmm? :mrgreen:

Na razie MILCZE w tym temacie :mrgreen: u mnie słowo droższe PIENIĘDZY :twisted:

2 dni przed zlotem mamy jechać na urlop więc sprawa jest nadal otwarta :mrgreen:

Gdyby co to WJADE rodzinnie : żona , córka , syn i ja na doczepkę :mrgreen:

Nocleg tylko i wyłącznie pod namiotem :mrgreen:

Jesteśmy "zagorzałymi" carawaningowcami :mrgreen:

A ten urlop to po drodze? ;)

Dobrze, dobrze - zabieraj dzieciaki, bo moja młoda się strasznie nudzi na rybach, a tak poszaleją :D

Jesli wypali Wasz przyjazd, to widzę, że naprawdę niezłe miasteczko namiotowe się szykuje :mrgreen:

Napisano

Gratuluję wszystkim, którzy połowili :grin:

Wreszcie i ja byłam na rybach :mrgreen:

Tym razem Nysa Kłodzka w okolicy Młynowa, piękne miejscówki, niestety wiało zimne wiatrzysko, które i tak nie odstraszyło "naszej wędkarskiej trójki". Oczywiście w tym zestawie byłam jedyną kobietą :wink:

Efekty prawie zerowe, klenie chciały współpracować, jednak jak się okazało ich chęci były za małe :evil:

Przy spokojnych miejscach pod samymi nogami krążyły ławice drobnicy, tyle sobie chociaż człowiek oko nacieszył. Memu ojczymowi trafił się potwór: klenio 28cm :mrgreen: Jak się później okazało spławik w tym dniu górował nad spinningami :???:

Kilka fotek z nad wody:

dce778d36251d330m.jpg

f52e99a2215dc871m.jpg

0bb6a06d3d3dbf6fm.jpg

686dfcb51eb568efm.jpg

Tu fajnie miejsce z wysepką, a przy jej jednej stronie konkretne przyspieszeniu nurtu i jakieś tam sobie spiętrzenie.

b3248afd8d024239m.jpg

Widok z drugiej strony na ową wysepkę:

b1881292906f2b0dm.jpg

A za wysepką Nysa w pewnym momencie zamienia się w takie cóś:

525f18e2b60fb81dm.jpg

2c1e0ee2310478cdm.jpg

Powtórka się szykuje, być może następnym razem będą konkretniejsze efekty :wink:

P.S. Wczorajsza relacja, ale już nie miałam siły na wklejanie zdjęć :oops:

Napisano
Jak się później okazało spławik w tym dniu górował nad spinningami :???:

No to tak jak u mnie, efekty były na grunt tylko na czerwony hak z białymi robakami - patriotycznie - odpowiednio do święta :mrgreen:

Madi - fajna relacja :)

Napisano

Dzisiejsza zasiadka na leszcza nieudana :) Nad wodą od 6 rano do 10, efekt to 4 okonie z czego 2 spore, 3 jazgary i 2 babki, w tym jedna chyba rekordowa bo miała z 30 cm ;p. Teraz krótki odpoczynek i popołudniu zaczynam sezon sledziowy oby udanie.

Napisano

Dziś rozpoczęcie sezonu szczupakowego wypadło bardzo zabawnie.Pojechałem przed piątą za Wrocław nad Odre,po 2h bez brania przeniosłem się do centrum i tam złapałem ok. 9-tej 60cm sandacza a godzinkę później 80cm suma.Obie rybki skusiły się na 15cm płotki na spławiczku.Oczywiście wróciły w dobrej formie do wody.Szkoda że nie trafił się zębaty ale i tak było super (zwłaszcza z sumem bo holowałem go 7m teleskopem)Biała rybka dzisiaj tylko skubała i dał się złapać tylko jeden 30cm krąpik.

Jutro oczywiście c.d. poszukiwań zębatego.

Napisano

Dziś z ojcem pojechaliśmy na otwarcie sezonu.

6:00 pojechaliśmy nad odrę. Rozłożyliśmy miejsce wszystko gotowe to zaczynamy :)

Łowiliśmy na drgającą szczytówke

Pierwsze 15 minut spokuj.

Pierwsze Branie - niestety puściła

po pół godziny ojciec miał wspaniałe branie. Ja szaleje z podbierakiem był pół metka od mojego podbieraku. zerwał haczyk... jeszcze próbowałem go złapać Był to leszcz na oko 2500 gram. Szkoda mi go najbardziej...

potem 2 leszcz ale o wieeele mniejszy - jest na obrazku

i do tego te krompie na dole + jeszcze z 5 takich krompików tylko że mniejszych.

Połów uważam za udany. Ładna pogoda, ryby brały, miła atmosfera no i tata dał mi pojeżdzić Samochodem : DD

Napisano

Leszcze w Odrze maja tarło , ludziska dajcie im sie wytrzeć na miły Bóg ,wczoraj udana "zasadzka" na kłusowników ,leszcz przy brzegu to ściągnął tych "ścirwojadów",powiem szczerze panowie z SSR maja nerwy na postronkach ja bym sie nie patyczkował tylko pod ścianę :evil:

Napisano

Jak już chcesz wziąść rybki do domu, to zrób im fotki nad wodą i napisz, że zabrałeś, ale w domu jak im pstrykniesz to ładnie nie wygląda. :???:

Napisano

Witam,gratuluje pięknych rybek.Tych mniejszych troche szkoda:/

Ja od wczoraj poluje na szczupłe,niestety zero rezultatów!!!hehe ale sie nie poddam:)

pozdrawiam

Napisano

Maniek, ja łowiłem już praktycznie w wodzie morskiej, u mnie leszcz już zakończył tarło jakiś czas temu. Natomiast okoń ciagle w tarle, wszsytkie dzisiaj złowione wypchane ikrą. A oto jeden z moich połowów ;]

97e9fbd06c1e1e1am.jpg

Gość omen93
Napisano

Wczoraj ja 6 szczupłych(na fotce kilka z nich):

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb0c2b6bd531690c.html

Największy:

d8618397a7ef81a8m.jpg

b8437a6d6826dd64m.jpg

Tata 3 szczupaki i 4 niestety spięte(w tym 3 spore...) jeden z nich:

40d933d5f9323824m.jpg

Do tego złowiliśmy 8 okoni garbusków 0,4-0,6kg.

Na jeziorze coś koło 15 łódek/pontonów( 4 kumpli na 2 pontonach) i tylko jedna ekipa coś połowiła...dziwne co nie?

Wszyscy nie biorą...nie biorą...pokazało się jak to nie brały.

Dziś już na innym zbiorniku tata 1 szczupak 63cm,2kg(samica całkowicie nie wytarta :shock: 2 spięte, ja 2 szczupaki 55 i 58cm

P.S przez te dwa dni nie złowiliśmy szczupaka mniejszego niż 55 cm(ten dzisiejszy). Wszystkie na kopyta...uzbrojone w odpowiednią główke z niespodzianką... :wink:

Napisano

Dziś 32 karpiki lecz zaden nie przekroczył 2,5 kg oraz 5 linów które były bardzo małe jakieś 20 cm szkoda tylko ze to wszystko na łowisku komercyjnym :???:

Napisano

Ja dziś 8 karpików i 2 leszcze ( większy 1,1 kg) , karpiki 12-1,5 kg Staw Borusa, Dębina Poznań, spławik kukurydza

Napisano
Wszystkie na kopyta...uzbrojone w odpowiednią główke z niespodzianką... :wink:

Mógłbyś napisać co to za główka i jakie kopytka? :)

Napisano

Coś mi się wydaje, że będziemy musieli się zadowolić " ... :wink: "

Dzisiaj szukałem zębatego miedzy 11 a 14 ( ludzi mało i mozna porzucać nowym kijem :mrgreen: ) elekt to 4 garbusy w przedziale 20-30 cm. Ale ogólnie miło, bo teraz wybieram się na 3 dni za karpikiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.