Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem jutro jechać na Mietków z łódki , nie polecam , trwają zawody triathlonowe , dzisiaj był kolega z rana na zwiadach , nie dość że wędkarsko lipa , bajzel na wodzie , to jeszcze nie mógł wydostać się z Mietków ( wszędzie blokowała policja)

• 4 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Za namową kolegi o czwartej melduje się w Bożygniewie ( cholera wstawania o 2.30 😫 to barbarzyństwo ) chwila bajery , slipowanie Łodzi i DO BOJU silniczek 5 Km fajnie burczy , otwieramy po browarze ( czyste pijaństwo radler 0 procent , nigdy więcej, nie wypiłem do końca) zaczynamy od 7 m. echo pokazuje fajnie górki i dużo ryb , dzisiaj robię za operatora kotwicy 😜 , mam dwa kije jeden lajt drugi na ciężko , do wody leci wszystko , nie mamy kontaktu z rybą , przemieszczamy się na 11 metrów , echo daje fajne wskazania , parkujemy i znowu orka i znowu zero , dopiero teraz kolega orientuje się że echosonda jest ustawiona w tryb demo 😤 , ustawia właściwie i co ? PUSTYNiA , przez pięć godzin zero nawet brania nie mieliśmy , pływaliśmy od 2 m do 11 m . ani na ciężko ani na lekko , zero oznak żerowania ryby , nawet bolenia nie było widać , na wodzie pływało z dziesięć Łodzi , brzegi dosyć mocno obsadzone , jak się zwijaliśmy to pytaliśmy się o efekty ? też zero ( może chodzi o te zaćmienie księżyca ?) dzwonię do kolegi który był z rana na "mojej " mecie i też lipa , trzy okonki palczatki , dawno na Mietkowie nie byłem , gęba piecze od wiatru , grzbiet napierdziela od siedzenia bez oparcia , ryba nie brała ale i tak było fajnie 😁 i o to chodzi !!!

IMG_20180708_093145.jpg

IMG_20180708_093137.jpg

• Lubię to 1
  • Super 6
Napisano

Hehe kolego uśmiałem sie dzięki za poprawe humoru ;) co do ryb to wszędzie jest ujnia czy z drapieżnikiem czy z białą rybą.  Trzeba chyba czekać do września.

• 3 weeks later...
Napisano

Chciałem okręgowi wrocławskiego szczególnie podziękować. Oficjalnej wiadomości o tym, że brzeg od strony borzygniewu jest zamknięty nie ma. Mało tego, bo zamkniety praktycznie na trzy dni! Zawody 40godzinne i zwykły szary wędkarz, który cudem olał robote w sobote i zjawia się nad woda znowu musi kombinować i szukac kawałka wolnej wody. Żeby za prosto nie było oczywiście znowu ogrom wody upuszczony i chyba tylko miejscowi wiedzą jak bagnami dojechać i auta w wodzie nie zostawić. Zamiast cieszyć się chwilami nad wodą wściekły krążę przez cały zbiornik szukając miejsca i przy okazji nie dać się zawiesić nad wodą.

Dziękuje i oczywiście wypad praktycznie na zero..

Napisano

Na Zalewie Mietkowskim udało im się złowić prawdopodobnie największego suma na Dolnym Śląsku.

Dwóch wędkarzy złowiło ostatnio ponad 100-kilogramowego suma!  '' Nie mamy niestety możliwości jego dokładnego zważenia, ale na pewno ma około stu kilogramów. Zmierzyliśmy suma i dokładnie ma 2,21 metrów długości ''.  Można więcej tutaj przeczytać (http://sroda.express-miejski.pl/wiadomosc/33892,wedkarz-z-wilczkowa-zlowil-suma-giganta-mial-ponad-dwa-metry)

• Super 2
  • 4 weeks later...
Napisano

..."w dupie byl gowno widzial"...

Dzisiaj na podwroclawskim odcinku wyjechala ryba 228cm,goscie ze Szczecina w ciagu 2 dni wyholowali 13 ryb powyzwj 130cm.

Btw: bosman w rozmowie stwierdzil ze nie byla  to ryba sezonu....a o kilkanastu ponad  2 metrowek wie i widzial.

Dla nie dowiarkow zdjecie 228 na prv

• Lubię to 1
  • 4 weeks later...
Napisano

A więc tak.. 😊 Miejsce udało się znaleźć i nawet z łatwością bo z wyjątkiem mnie i dwóch panów nikogo nie było 😉 A wyniki to jak na Mietkow przystało 😂😂

20180928_100318.jpg

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Napisano

Dzisiaj od 8smej do 14stej trzy osoby na łódce , ja miałem jedno branie które spartoliłem 😭 na drop shota Kajtek nr. 3 kolega na marchewkę ripera wyciągnął małego sandacza , i tyle , przerzuciliśmy wszystko co mieliśmy , Mietków jest przereklamowany , trzeba było iść dzisiaj w moje rejony , mam wiadomości że szczupak gryzł jak wściekły 😈

• 7 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Panowie jak wyglada sprawa łowienia z pontonu na mietkowie tzn pytam o wyłączenia zachodniej częsci w zwiazku z działaniami ornotologów. W regulaminie jest info o zakazie do 100m od wysp do 31 lipca. Cz to znaczy że od 1 sierpnia moge plywac i lowic gdzie chcę? Wybieram sie od sierpnia na mietków i nie chciałbym bezwiednie naruszac prawo.

• 8 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Witam byłem w sobote na mietkowie od strony domanic. 3 srednie leszcze i 1 lin przez caly dzien szalu niema :)

• 2 years later...
Napisano

Noworoczny spacerek. 

Zawsze chciałem to zrobić, ale zawsze brakowało... czegoś. Zawsze też myślałem, że to będzie dłuższy dystans i potrzeba na to więcej czasu :)

IMG-20230101-WA0005.jpg

IMG-20230101-WA0004.jpg

IMG-20230101-WA0003.jpg

IMG-20230101-WA0002.jpg

IMG-20230101-WA0001.jpg

IMG-20230101-WA0015.jpg

IMG-20230101-WA0006.jpg

IMG-20230101-WA0007.jpg

IMG-20230101-WA0008.jpg

IMG-20230101-WA0009.jpg

IMG-20230101-WA0010.jpg

IMG-20230101-WA0011.jpg