kepes53 Napisano 22 Marca 2020 Napisano 22 Marca 2020 16 godzin temu, jaceen napisał: Wkradły się u mnie wątpliwości:) To płoć? Bo ja płocie rzadko odczepiam:) Wyglada na płoć, było też branie drugiej na wyplyceniu ale sie nie wcięła Cytuj
kepes53 Napisano 22 Marca 2020 Napisano 22 Marca 2020 6 godzin temu, Marienty napisał: Wszystko jest ale umieściłem w dwóch postach w tym wątku. Niech się łowca wypowie ale dla mnie to 99% płoć. Dodatkowo, również na 99% widzę tam wystającą z pyszczka przynętę Fishachaser. Jeśli możesz @kepes53 to napisz coś o prowadzeniu i braniu. Kupiłem trochę tych przynęt ale jeszcze nie miałem odwagi założyć. Odnoszę wrażenie, że krakowianie to specjaliści w ULu albo za dużo zaglądam na stronę Pana A. Kozłowskiego Tak Fishchaser, akurat to widelnica ktora dostałem gratis przy zamowieniu gumek pod okonie. Akurat chodzielem za jaziami a ze na woblerki nic nie reagowalo to zaczalem kombinowac. Gumka na glowce 1 gr. Prowadzenie to klasyczny opad. Lekkie podszarpywanie. Branie bylo z dna przy poderwaniu lekki opor przyciecie i dalej wiadomo. Mi zdobycz wyglada na ploć Moze tu bedzie latwiej stwierdzic ze to ploc. 4 Cytuj
jaceen Napisano 22 Marca 2020 Napisano 22 Marca 2020 22 minuty temu, kepes53 napisał: Moze tu bedzie latwiej Teraz mam pewność, że tak:) 👍 Cytuj
zajac222 Napisano 22 Marca 2020 Napisano 22 Marca 2020 Tydzień temu sobie odpuściłem ale dziś już nie wytrzymałem i spędziłem trzy godzinki nad wodą . Pogoda niezbyt przyjemna bo wiaterek bardzo zimny ale dało sie wytrzymać i coś tam połowić , ogólnie nie było źle 5 Cytuj
Marienty Napisano 27 Marca 2020 Napisano 27 Marca 2020 Nie wytrzymałem psychicznie i pierwszy raz w tym roku wyskoczyłem późnym wieczorem na spacer (zgodnie z obecnie panującymi zasadami) z wędką. W tamtym roku też pierwsze wieczorno-nocne wypady spinningowe zaczęły się u mnie pod koniec marca. No ale jak tu nie skorzystać z okazji skoro o 19 było jeszcze 10 °C. Brak powierzchniowej aktywności kleni nie wróżył nic dobrego ale już w drugim rzucie łowię klenia ~35cm na smużaka. do końca wypadu złowiłem 3 klenie do 40cm. Miałem też 3 spady kleni podobnych rozmiarów i sporo brań. Szkoda, że znowu idzie ochłodzenie bo na bank uaktywniłyby się te większe sztuki. 8 Cytuj
tomdud85 Napisano 27 Marca 2020 Napisano 27 Marca 2020 Przed kilkoma dniami wykorzystując trochę wolnego czasu wybrałem się ze spławikiem ( bat kurzył się w piwnicy już chyba z 2 lata ). Puszka kukurydzy, pudełko białych robaków, paczka zanęty i nad wodę. Nad kanałem 6 łowiących ale udało się znaleźć jeszcze jakieś sensowne miejsce. Wędkowałem od godziny 11 do około 15. Efekt to 12 płoci od 27 do 20 cm i 3 okonie (największy 23 cm). Pogoda ładna, słonecznie i lekki wiaterek. Rybki brały "falami", ale jak weszły w łowisko to zabawa całkiem przyjemna. 2 Cytuj
Aalbatross Napisano 28 Marca 2020 Napisano 28 Marca 2020 Dziś z rana było bez brań, ale trochę się rozkręciło. Powoli dobijam do10 sztuk. Wszystkie dalej pływają w wodzie PZW. 4 Cytuj
zajac222 Napisano 29 Marca 2020 Napisano 29 Marca 2020 Wczoraj pogoda piękna i postanowienie na niedzielę , idę na rybki . Niestety jak to przeważnie bywa pogoda się spierd,,,,ła . Pierwsze dwie godziny nie mogłem wyczaić gdzie i na co łowić ale po tym czasie woda się otwiera i już idzie lepiej , jedyną przynętę którą nie chciały smakować to kuku ale mięsko im smakowało dość dobrze . Nie liczyłem , nie ważyłem ale efekt zajefajny 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi