kepes53 Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 16 godzin temu, jaceen napisał: Wkradły się u mnie wątpliwości:) To płoć? Bo ja płocie rzadko odczepiam:) Wyglada na płoć, było też branie drugiej na wyplyceniu ale sie nie wcięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 6 godzin temu, Marienty napisał: Wszystko jest ale umieściłem w dwóch postach w tym wątku. Niech się łowca wypowie ale dla mnie to 99% płoć. Dodatkowo, również na 99% widzę tam wystającą z pyszczka przynętę Fishachaser. Jeśli możesz @kepes53 to napisz coś o prowadzeniu i braniu. Kupiłem trochę tych przynęt ale jeszcze nie miałem odwagi założyć. Odnoszę wrażenie, że krakowianie to specjaliści w ULu albo za dużo zaglądam na stronę Pana A. Kozłowskiego Tak Fishchaser, akurat to widelnica ktora dostałem gratis przy zamowieniu gumek pod okonie. Akurat chodzielem za jaziami a ze na woblerki nic nie reagowalo to zaczalem kombinowac. Gumka na glowce 1 gr. Prowadzenie to klasyczny opad. Lekkie podszarpywanie. Branie bylo z dna przy poderwaniu lekki opor przyciecie i dalej wiadomo. Mi zdobycz wyglada na ploć Moze tu bedzie latwiej stwierdzic ze to ploc. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 22 minuty temu, kepes53 napisał: Moze tu bedzie latwiej Teraz mam pewność, że tak:) 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 Tydzień temu sobie odpuściłem ale dziś już nie wytrzymałem i spędziłem trzy godzinki nad wodą . Pogoda niezbyt przyjemna bo wiaterek bardzo zimny ale dało sie wytrzymać i coś tam połowić , ogólnie nie było źle 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Nie wytrzymałem psychicznie i pierwszy raz w tym roku wyskoczyłem późnym wieczorem na spacer (zgodnie z obecnie panującymi zasadami) z wędką. W tamtym roku też pierwsze wieczorno-nocne wypady spinningowe zaczęły się u mnie pod koniec marca. No ale jak tu nie skorzystać z okazji skoro o 19 było jeszcze 10 °C. Brak powierzchniowej aktywności kleni nie wróżył nic dobrego ale już w drugim rzucie łowię klenia ~35cm na smużaka. do końca wypadu złowiłem 3 klenie do 40cm. Miałem też 3 spady kleni podobnych rozmiarów i sporo brań. Szkoda, że znowu idzie ochłodzenie bo na bank uaktywniłyby się te większe sztuki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdud85 Napisano 27 Marca 2020 Share Napisano 27 Marca 2020 Przed kilkoma dniami wykorzystując trochę wolnego czasu wybrałem się ze spławikiem ( bat kurzył się w piwnicy już chyba z 2 lata ). Puszka kukurydzy, pudełko białych robaków, paczka zanęty i nad wodę. Nad kanałem 6 łowiących ale udało się znaleźć jeszcze jakieś sensowne miejsce. Wędkowałem od godziny 11 do około 15. Efekt to 12 płoci od 27 do 20 cm i 3 okonie (największy 23 cm). Pogoda ładna, słonecznie i lekki wiaterek. Rybki brały "falami", ale jak weszły w łowisko to zabawa całkiem przyjemna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Dziś z rana było bez brań, ale trochę się rozkręciło. Powoli dobijam do10 sztuk. Wszystkie dalej pływają w wodzie PZW. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 28 Marca 2020 Share Napisano 28 Marca 2020 Z dala od tlumów.. zgromadzeń 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 Wczoraj pogoda piękna i postanowienie na niedzielę , idę na rybki . Niestety jak to przeważnie bywa pogoda się spierd,,,,ła . Pierwsze dwie godziny nie mogłem wyczaić gdzie i na co łowić ale po tym czasie woda się otwiera i już idzie lepiej , jedyną przynętę którą nie chciały smakować to kuku ale mięsko im smakowało dość dobrze . Nie liczyłem , nie ważyłem ale efekt zajefajny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi