Gość Vasyl Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Dzieki Omen za odpowiedz. Na pewno wezme ten kreciolek pod uwage. Ma go ktos? ( Dragon Maxima z serii 1050i) Jakie opinie? Kijek dzis przyszedl ( Mistrall Aero Star Feeder 360 ). Wykonanie bardzo solidne. Wyglada niezle, firma godna polecenia moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość omen93 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Jeśli chodzi o moją odpowiedż kierowałem ją do autora wątku, do tego feedera 1050i to za kobyłka, proponowałbym albo 1035ilub 1040i ten mniejszy ja mam do feedera jaxon telstar 3.30m , cw. 20-80g, za to większy model do maszynki Team Dragon Silver Edition Feeder 3.60m cw. do 120g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 omen93, wlasnie zamawiam sobie wersje 1035i na kogutomanii . Mysle, ze to taka optymalna wersja na feederka blisko i srednio od brzegu. Tak szczerze piszac, to nie mam zaufania do Dragona. Nic nie mam ze sprzetu ich firmy. Trzeba sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Witam, W najbliższym czasie mam zamiar kupić jakiś młynek do matchówki,ale dobrze by było żeby czasem popracował z federem,cena mniej więcej do 100zł.Wiem że jakości za tą kasę nie uświadczę dlatego proszę nie piszcie tego poraz n-ty,z góry dzięki za poradę PS: Jaxon nie wchodzi wogule w gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 W najbliższym czasie mam zamiar kupić jakiś młynek do matchówki,Do matchówki kołowrotek gruntowy nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 czy ja wiem np jakas okuma w wielkosci 30, dragon 25, shimano 2500 dala by rade do maczowki i niezaciezkiego feederka, oczywiscie nie z wolnym biegiem mysle ze mniejwiecej o to chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Może troszkę źle sformułowałem pytanie,chodziło mi o wmiarę uniwersalny kręcioł który da radę z matchówką a niekiedy i z feederem Widziałem już kilka modeli które miały np. 3szpule zapasowe w tym jedna płytka matchowa,spotkałem nawet kręcioł w nazwie match and feeder No ale jeśli nie taki to może jakis konkretnie pod feedera(koszyczki max 50-60g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Czy może mi ktoś powiedzieć coś bliżej o tych dwóch kołowrotkach? Kołowrotek Mistrall Amundson Carp 50 http://www.bass-sklep.pl/p/pl/5244/kolowrotek+mistrall+amundson+carp+50.html Kołowrotek Cormoran Sinus BR XL 5Pi 5000 http://www.bass-sklep.pl/p/pl/4948/kolowrotek+cormoran+sinus+br+xl+5pi+5000.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 bogdanom dopisz nazwy do linków bo dostaniesz opiernicz od modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Już naprawiam swój błąd cormoran sinus BR XL 5Pi 5000 oraz Mistrall Amundson Carp 50. ds-fan może Ty wiesz coś na temat tego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Niestety żadnego z nich nie miałem nawet w rękach ale jeśli chodzi o coś z wolnym biegiem szpuli to polecam coś z okumy lub spro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 bogdanom dopisz nazwy do linków bo dostaniesz opiernicz od modów. No właśnie bogdanom, zapoznaj się na przyszłość z regulaminem wstawiania linków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opsi Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam wszystkich! Jestem tutaj nowy wędkarzem tez nie jestem zbytnio doświadczonym ale lubie i próbuje!Obecnie jestem w irlandi i zastanawiam sie nad kupnem kołowrotku,interesuje mnie tylko z shimano ma on mi przede wszystkim służyć do łowienia z gruntu i od czasu do czasu spławik wiem ze powinny być różne ale moze znacie jaki model który dobrze sprawuje sie w obu przypadkach.Zależy mi na dalekim wyrzucie,z wolnym biegiem i z hamulcem z tyłu,chciałbym aby był mały lekki i poreczny.Moge za niego dać 300 400 złotych aha i prosze o pomoc w kwesti pojemności szpuli. Z góry dziekuje i pozdrawiam opsi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 opsi, do lekkiej gruntowki i splawika w sam raz rozmiar 2500 lub 4000 bardziej pod grunt - ale bedzie juz sporo wiekszy/ciezszy zalezy od subiektywnego odczucia. pojemnosc szpuli nie gra roli, pomiesci wystarczajaco zylki nawet 0,28. o ile to nie ejst ciezkie oranie to napewno niema jakichs specjalnych wymagan co do kolowrotka - poogladaj sobie w sklepie takie do 4 stowek kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Jestem na kupnie kołowrotka do feedera i mam na oku OKUMA SILVARA RD SVR 40 albo Kołowrotek Dragon Express RD co o nich sadzicie?? Lepiej dolozyc i kupic cos lepszego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 ja bym polecal jaxona vertigo o malej pojemności szpuli, przedni hamulec mozna precyzyjnie ustawic, a wolny bieg przyda się podczas karpiowania no i cena bardzo przystepna za dobrą jakosc produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Jestem na kupnie kołowrotka do feedera i mam na oku OKUMA SILVARA RD SVR 40 albo Kołowrotek Dragon Express RD co o nich sadzicie?? Lepiej dolozyc i kupic cos lepszego ?? Express to jest tani i wcale nie taki zły kołowrotek, ale jak masz kasę jakieś dodatkowe 50-60zł to dołuż do "leprzego". Co od Jaxonów to mam wyrobione zdanie i to bardzo bardzo negatywne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemmy Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Dylemat, ktory kołowrotek? Witam, mam problem który kołowrotek wybrać: -Spro Aggressive Pro LCS730 SPRO 130,00 zł -Dragon Destiny FD 1130i 123,00 zł -Cormoran Cormaxx BR 5A 3500 130 zł -Okuma Travertine 55 130 zł Kołowrotek służył będzie do połowów gruntowych ryb spokojnego żeru do ok. 5kg na wodach stojących. Podpięty będzie do kija Carbomaxx Team Carp 390/3.00lbs. Czy na tym kiju "poczuje się" rybki do 2kg, czy to sprzęt raczej "sztywnawy" i bardziej "sportowym" kijem będzie Konger Carbomaxx Carp 360/3? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Mysle zer jak większośc polecę Travertine miałem go i był ok jak za taka cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Co sądzicie o Dragon Viper FD820iT? Bardo mi sie podoba. Zastosowanie picker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1627 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich !!! Mam do was pytanie zakupiłem kij Konger Carbomaxx Carp 360/100gr i poszukuje taniego kołowrotka niekoniecznie z wolnym biegiem ale dobrze by było. Znalazłem trzy: Spro Hardliner Pro LCS 350 , Robinson Carpex 503 oraz Cormoran Rodeo 3S 4000. Który z nich najbardziej nada się do łowienia z gruntu oraz wędkarstwa karpiowego i będzie najbardziej niezawodny. Kwota na kołowrotek jaką dysponuje to 75 zł. Pozdro i proszę o poradę oraz jeśli możecie dajcie inne propozycje kołowrotków za tą kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek1627 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Widzę że nikt nie zna odpowiedzi. Jestem początkujący w sprawach karpiowania z gruntem miałem do czynienia i to nie raz. Szukam kołowrotka właśnie dla początkującego okazy jakie planuje wyciągać maksymalnie 6-7kg karpie, amury ale także inne ryby spokojnego żeru. Teraz wybór mam do wyboru następujące kołowrotki Jaxon Amado AM 400, Jaxon Vertigo FRM 400 oraz Spro Hardliner Pro LCS 350. O wszystkich słyszałem dobre opinie tak więc proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kowalski Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Witaj Janku! Pewnie to co napiszę nie podniesie cię na duchu, ale za taką kwotę nie kupisz raczej porządnego sprzętu radziłbym ci dozbierać jeszcze trochę kasy, a wtedy wybór będziesz miał większy, a co najważniejsze sprzęt będzie o wiele bardziej trwały i niezawodny. Z proponowanych przez ciebie zdecydowanie odrzuciłbym Jaxona jako sprzęt nietrwały i awaryjny osobiście nigdy nie kupię kręciołka tej firmy! Poszukaj na allegro często można tam kupić coś fajnego za niewielką w sumie kasę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Rozważam zakup średniej wielkości kołowrotka do feedera/żywcówki o długości 3,60m c.w.70-100g. Interesuje mnie rozmiar 4000 max 500g. wagi, przełożenie max 5:1 najlepiej z wolnym biegiem. Na kołowrotek mogę wydać max 350-400zł. Co sądzicie o tym kręciołku: Okuma Baitfeeder Epix Pro 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Dozbieraj 70zł i kup Okumę Traveltine TRB - najlepszy kołowrotek karpiowy w swojej cenie, mam go i z czysym sumieniem polecam, zresztą przeczytaj w innych tematach co o nim piszą - same poztywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi