Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

możesz zostawić ewentualnie samochód na parkingu przy cmentarzu, na światłach w lewo. Niestety wtedy czeka Cię spacerek z bagażami nad wodę :smile:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

o nie dzięki auto lubię mieć blisko siebie może wybierzemy się gdzieś w inne miejsce na moście trzebnickim widziałem z drogi że stoją auta przy samej wodzie i wjazd jest zaraz od ulicy może tam podskoczę .

Napisano

stoją, stoją... W drodze do pracy jak jeździłem kiedyś tym mostem to widziałem wędkarzy ale jak się tam teraz łowi i co to niestety nie powiem, nie wiem :neutral:

Napisano

ok to daj znać bo ja czwartek mam wolny więc pewnie jutro pójdę wieczorem na spinning a w czwartek posiedziałbym dłużej przy spławiku to daj znać czy warto tam siedzieć :smile:

Napisano

Byłem wczoraj na drugich barkach od 15 do 21 i praktycznie bez brań :roll: To już któryś wypad po powodzi gdzie praktycznie nic się nie działo czy to na samej Odrze czy na przyległych miejscówkach. W kwietniu było zimno i czekaliśmy aż woda się ociepli, jak się ociepliła i ryby zaczęły brać to przyszłą powódź, jak powódź ustała i wydawało się że wszystko wróciło do normy to przyszły upały i teraz trzeba czekać aż woda się ochłodzi, przyjdzie wrzesień, październik znowu jakieś anomalia pogodowe i po sezonie :roll:

Ps. Przynajmniej wczoraj oko cieszyły spławy kolosów które robiły zamieszanie pod powierzchnią spłoszone np. silnikiem łodzi. Czasami pokazywało się po 10/15 sztuk w różnych miejscach na raz i to takie kilku/kilkunasto kilogramowe. Mi to przypominało spławy wielkich amurów ale ja to się nie znam :wink:

Napisano

No witam byłem dziś koło milenijnego jednak. Wjechałem autem na początek wału może ze 3 m w miejscu jak się zjeżdża z Milenijnego w prawo na oborniki i na łuku jak jest ta kostka na drodze zjechałem nad Odrę. . Ledwie się rozpakowałem to straż dała mi 100 mandatu . Zdziwiłem się że tak rano już się zjawili ale jak jak mi strażnik mówił ludzie dzwonią po nich.

Pierwsze co zauważyłem że bliżej mostu ludzie są autami przy samej drodze i tak sobie myślę że tam musi być zjazd może jakąś drogą przez wał że oni sobie tak blisko podjechali i nikt ich nie gonił. A w sumie najbliższy siedział może o de mnie ze 40 m w stronę mostu.

A teraz do konkretów . Brania mierne łapałem na koszyki. W sumie 5 ryb. Pierw mały leszczyk ze 20 cm . Później taka sama płotka. Nagle zjawił się leszczyk 40cm. Nęciłem kukurydzą , pszenicą i grochem. Myślę sobie o może stadko podeszło. A tu nic .

Dopiero o 12,30 leszcz 56 cm :lol: i tu moja radość zawsze to już jakaś konkretniejsza ryba.

No i na koniec okonek 18 cm . O 16 się zebrałem bo żona z pracy wracała i pojechałem po nią.

Przyszedł do mnie jeden gość to mówił to co wy że na razie nic nie bierze i się zdziwił że takiego mam leszcza w siatce i mówi " może to dobry znak że po woli większe zaczną brać " .

Ogólnie z wyjazdu dzięki leszczowi zadowolony. Odra to na pewno woda co nie raz mnie jeszcze zaskoczy.

Napisano

Dziś spacerek wałem Odry koło Mostu Trzebnickiego, wędkarzy jak na zawodach :) Podobno bierze ładny leszcz, sum i co najfajniejsze węgorz :shock: Osobiście obserwowałem parę minut łowiących i nikt nic nie złapał.

Napisano
Dziś spacerek wałem Odry koło Mostu Trzebnickiego, wędkarzy jak na zawodach :) Podobno bierze ładny leszcz, sum i co najfajniejsze węgorz :shock: Osobiście obserwowałem parę minut łowiących i nikt nic nie złapał.

Zapomniałeś dodać też że łowią amury :)

Napisano

Czasami nie warto mówić wszystkiego ;)

Napisano

Czasami nie warto mówić wszystkiego ;)

Ale i tak już cały Wrocław o tym wie, ja wiedziałem na drugi dzień po powodzi że karpie naszyły i amury bo przy powierzchni chodziły, a że nad Odrę koło mostu warszawskiego mam 5 min drogi na piechotę to jestem tam codziennie i na bieżąco wiem kto, gdzie i jak łowi.

Napisano
Ale i tak już cały Wrocław o tym wie, ja wiedziałem na drugi dzień po powodzi że karpie naszyły i amury bo przy powierzchni chodziły, a że nad Odrę koło mostu warszawskiego mam 5 min drogi na piechotę to jestem tam codziennie i na bieżąco wiem kto, gdzie i jak łowi.

Most Trzebnicki a Warszawski to dwie różne rzeczy :) ja pisałem o tym pierwszym...

Koniec tematu.

Pozdrawiam

Napisano

Most Trzebnicki a Warszawski to dwie różne rzeczy :) ja pisałem o tym pierwszym...

Koniec tematu.

Pozdrawiam

Tak ale dzieje się dokładnie to samo i bierze to samo.... z tym że koło Trzebnickiego jest więcej miejsca niż za Warszawskim.

Za Trzebnickim było ostatnio ponad 100 aut i większość ludzi na amura, suma i węgorza :)

Napisano

Byłem dzisiaj od 16 do 21 na Rędzinie, jakieś 500m przed jazem i to kolejny wypad po powodzi kiedy kompletnie nic się nie działo, zero brań, woda mętna i szybka, koszyk 100g ciągnęło nawet stosunkowo niedaleko od brzegu. Były białe/pinka w różnych zestawieniach, kuku, czerwony, kilka niekonwencjonalnych przynęt i cisza. Gościu obok w spokojniejszej zatoczce wyją jednego leszcza pod 50cm jakieś 7m od brzegu. Przed powodzią średnio 9 na 10 wypadów kończyliśmy z kilkunastoma rybami na głowę w tym co najmniej jeden okaz teraz po kilku posiedzeniach w tym 2 nocki i jak narazie lipa :roll:

Napisano

Ja ostatnio łaziłęm ze spinningiem - Opatowice - efekty zerowe. Nawet skubnięć :/ Wczoraj po długiej przerwie skoczyłem z gruntówkami na żeglugę. Mieszają wodą w lewo i w prawo. Wcześniej łowiłem na koszyk 10g, teraz jaki koszyk nie dam, to woda chyba żyłkę ciągnie i nic brań nie widać :/ A tak fajnie się tam mi łowiło

Napisano

W sobotę atak na nockę w okolicach Rędzina i znowu padaka - zrobiliśmy grilla i koło 21:00 po 3 godzinach walki zwinęliśmy się do domu bo nie było sensu siedzieć - syf i silny uciąg zrzucały kije z podpórek :roll:

Napisano

Witam.

Potrzebuję pomocy a nie chcę zakładać nowego tematu. Mianowicie będę brał udział w zawodach wędkarskich (spartakiada pracowników) - taki relaks :)

Zawody spławikowe będą odbywać się pod koniec sierpnia w kanale żeglugowym Odry przy. ul. Monopolowej.

Mam do was pytanie jaki tam jest uciąg (mam info że od 1 do 10g - czyli nic nie mówiąca informacja) czy sprawdzi się spławik wagller czy typowo na rzeki, kanały stały?, rybostan (jakie rybki najczęściej się trafiają - głównie chodzi mi o płoć, wzdręgę i leszcza + okoń).

Jakie są wasze killery na tej wodzie itp...

Czekam na jakiekolwiek podpowiedzi, dzięki.. nie chciałbym przyjechać na miejsce i dopiero zestawy składać hehehe :razz:

Może jest tu osoba, która będzie też startowała w tej imprezie.

Napisano

Witam łowię tam nieraz powiem Ci że jest tam byczek, linek, okonie, leszczyki, kleniki, krapiki, ukleje, itd. Polecam Ci podnęcić z 3m od brzegu i zająć się drobnicą, woda tam kręci za sprawą barek więc syp często, lap na przeplywanke podczas gdy plynie barka i woda kręci. Jakby co to pytaj!