Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj nad Odrą średnio. Dlaczego średnio ? Plus za to, że był kontakt z rybą. Wpierw 1 okonek na boczny trok. Później zmiana główki i w ciągu 5 minut 3 szczupaczki. Niestety w przedziale 20 - 30 cm :( Później 2 ładne uderzenia i przegryziona żyłka ( zestaw był na okonia ). Łowna tego dnia gumka poszła z rybą i później już nic się nie działo. Na ciężki zestaw ( gumy, blachy) 0 uderzeń

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

a gdzie byłeś Paweł?

znów Opatowice?

ja się wybieram jutro, ale nie wiem gdzie by pojechać...

myślałem o rędzinie ale z relacji Jaceen`a chyba sobie odpuszczę...

Napisano

Tym razem od strony Niskich łąk byłem na głównym kanale. Ale tak jak pisałem, sama drobnica a dużego nic nie chciało uderzać. Dziś po pracy też tam podjadę, o ile uda mi się kupić te małe gumki.

Napisano

Odra chyba obumiera :) slabiutko slabiutko ,dzis nic wczoraj 2 pstrykacze wiec nic ciekawego ,zostaje albo czekac na przymrozki albo polowic w symulatorze haha

Napisano
MariuszA, a gdzie byłeś ja wczoraj na kanale ppowodziowym koło Jagielońskich i 0 brań

na przeciw powodziowym ;) i 2 pstrykacze ;) z opadu ok 8.30 do 9 rano i koniec bran ;)

Napisano

Witam, byłem dziś na żeglugowym gdy przyszedlem na łowisko było koło 15 spinningistów, wołali o pomste do nieba niektórzy z nich dając w łeb 10-12cm okonkom :( większe już tam wytrzepali czas na miniaturki, eh .... swoją drogą troszkę połowiłem na tajną broń :]

Napisano
ja jutro wybieram sie z rana na glowki kolo zoo od strony grobli ,oby cos pstryklo ;)

Ciekawi mnie czy uda się coś tobie tam złowić. Byłem tam w czwartek i piątek. Złowiłem 5 szczupaczków 20 - 35 cm i 5 poszło z gumkami. Sama malizna się tam kręci, nic konkretnego.

Napisano
ja jutro wybieram sie z rana na glowki kolo zoo od strony grobli ,oby cos pstryklo ;)

Ciekawi mnie czy uda się coś tobie tam złowić. Byłem tam w czwartek i piątek. Złowiłem 5 szczupaczków 20 - 35 cm i 5 poszło z gumkami. Sama malizna się tam kręci, nic konkretnego.

ja raczej z nastanwieniem sandaczowym ;)

Napisano
Ja jutro po 8 jadę do Czernicy zobaczyć. Mam dzień wolnego, więc trzeba go dobrze wykorzystać :)

to powodzonka i zdaj relacje z wynikow ;)

Napisano

Bylem panowie 3 dni temu na Odrze w Utracie. połowiłem troszke na feedera... Leszcze takie 50cm brały. Bylem 3godzinki i wyciagnalem 7 sztuk, wiec mysle ze to dobry wynik:)

Napisano

Ja byłem na porzucać w na cypelku koło milenijnego. Kontakt z rybą był - szczupak około 40 cm. Nic większego nie chciało uderzyć. Rano było ładnie, później zerwał się wiatr i po 1,5h opuściłem to miejsce.

Napisano

3 godziny w Czernicy i dałem sobie spokój. Nawet 1 puknięcia nie było. Głównie łowiłem na boczny trok, trochę obrotówkami porzucałem. Tragedia

Napisano

I jak tam na odrze ? Łowił ktoś coś ostatnio? Bo ja byłem jeszcze ze 2 razy ale dosłownie zadnego skubnięcia. Może to przez anomalia pogodowe.

• 2 weeks later...
Napisano

Ja byłem w poniedziałek i wczoraj. Bryndza straszna. Nawet 1 puknięcia. Chyba już trzeba wędki schować bo nie ma to sensu

Napisano
Ja byłem w poniedziałek i wczoraj. Bryndza straszna. Nawet 1 puknięcia. Chyba już trzeba wędki schować bo nie ma to sensu

nie mozna sie poddawac ;P do konca grudnia trzeba pochodzic ;P

Napisano

Już brakuje trochę chęci. Ostatni szczupak wymiarowy trafił się na początku października. W listopadzie jeszcze nic konkretnego a i z tym niekonkretnym jest tragicznie. Wczoraj był niższy stan wody niż w poniedziałek. Na moje oko blisko 0,5 metra

Napisano
Już brakuje trochę chęci. Ostatni szczupak wymiarowy trafił się na początku października. W listopadzie jeszcze nic konkretnego a i z tym niekonkretnym jest tragicznie. Wczoraj był niższy stan wody niż w poniedziałek. Na moje oko blisko 0,5 metra

Widzialem wlasnie w centrum ze woda spadla , ,moze dzis sie wybiore zobaczyc jak sie ma sytuacja w centrum ;)