Booseib Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Jak przyjdzie wyższa woda z roztopów, to lód powiniem pójść niebawem - uważam że na nastepny weekend 26-27luty można będzie już pójść nad wodę na rybki z brzegu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Pytanie do panów Wrocławiaków,jak tam Odra?puściły juz lody,jak tam sprawa wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 dzisiaj nie widziałem ale wczoraj pod grunwaldzkim cała zamarznięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 eh szkoda,trzeba czekac,juz wytrzymac nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 ,jak tam Odra?puściły juz lody,pod Milenijnym ok20cm lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Ja sprawdzam czy już odpuszcza lód tutaj: http://www.kogeneracja.com.pl/index.php/kogeneracja/Kogeneracja/Wroclaw-z-KOGENERACJI-S.A/Kamera-1 (kamerka na kominie elektrowni). Na co dzień nie przejeżdżam przez żaden most, więc nie mam okazji sprawdzić na własne oko. Jakoś obrazu nie jest powalająca, ale jak zacznie płynąć kra, to będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Nie odpuścił ponieważ w nocy jest mróz jeszcze a lodu tak jak pisali poprzednicy z 20 cm zalega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Jak bedzie taka pogoda to bite dwa tygodnie . A lodowcy się nie martwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Właśnie jednego debila wczoraj wyławiali z Oławki koło Szpitala na Traugutta bo wszedł na lód i się kra oderwała razem z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 nie no teraz w nocy juz mrozu nie bedzie,to powinno szybko zejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 dzisiaj w radiu wrocław nadawali że w brzegu dolnym ruszył lodołamacz , tak że niedługo jak puszczą wodę to wszystko powinno spłynąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 no oby przyjacielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Może i lodołamacz ruszył ale Odra poniżej Opola i na Śląsk jest dalej zamarznięta w krze od 20 cm do 40 więc jak odkorkują w brzegu to będzie spływać więc i tak się nie połowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Uważa, że jeśli za dnia będzie na plusie temperatura (okolice +10, +12) i nocki na plusie to lód zejdzie niebawem - tym bardziej że w pogodzie mówili o ociepleniu od wtorku i opadach deszczu, wiec na pewno podniesie sie Odra, to pozostawiony lod bedzie tylko kwestia czasu. Ciekawe jakiej grubosci jest jeszcze lod na barkach! Niedawno mial blisko 40-50cm:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Wczoraj rekonesans na 1 i 2 barkach i to już ostatki lodu ! Woda wybija na lodzie, przy brzegach stoi woda a lodu brak albo mega kruchy, na 2 barkach siedzial 1 wedkarz hardcorowiec który złapał plotke )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 No nareszcie,mam nadzieje ze w week juz bedzie mozna na leszczyka na barki ruszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Witam, ktoś był może w ostatnich dniach zobaczyć, jak wygląda sytuacja na kanałach i np. na barkach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 żeglugowy jeszcze zamarznięty reszta nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 żeglugowy jeszcze zamarznięty reszta nie wiem poniżej jazu zacisze juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szturmik10 Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Witam wszystkich zainteresowanych Byłem dziś nad odrą w okolicach Ścinawy i jest źle. Stan wody bardzo wysoki,główki zalane woda mulista że hej. w dziwieniu woda jeszcze zamarznięta i dopiera odpuszcza przy brzegach. Ale to mnie nie zniechęci bo i tak pojadę w niedziele na ryby he he. dla chętnych mam krótkie nagrania i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 Byłem dziś na spacerze - Barki I zamarzniete nadal, brzy brzegu stoi woda, lod cienki ale jednak jest.. Odra wysoka i płynie piorunem wraz z wszelkim dziadostwem. Ciekawe kiedy lod puści ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Barki I i II dzisiaj nadal zamarznięte, jednak przy ujściu lodu nie ma. Byłem też dzisiaj koło mostu warszawskiego, na kanale żeglugowym, lodu nie ma, ale bez efektów, płytko tam, jakieś 1.5 - 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Wczoraj i dzisiaj spinning na kanałach Odry, przynęty twistry i boczny trok - przyłowem wczorajszym stał się sandacz 70cm, prócz tego kilka okoni 25cm max i leszcz za ogon 50cm, dziś się ochłodziło i rybka tak już nie współpracowała, słyszałem że ktoś dzis miał kontakt z dużym sumem na boczny trok niedaleko mostu warszawskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Booseib, a jak tam woda na kanałach? Ciągnie, wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Woda na kanałach praktycznie zawsze stoi, a aktualnie jest jak wiadomo brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi