Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak przyjdzie wyższa woda z roztopów, to lód powiniem pójść niebawem - uważam że na nastepny weekend 26-27luty można będzie już pójść nad wodę na rybki z brzegu:)

przynęty na klenia   Dragon
Gość Placek
Napisano

Pytanie do panów Wrocławiaków,jak tam Odra?puściły juz lody,jak tam sprawa wygląda?:)

Napisano

Właśnie jednego debila wczoraj wyławiali z Oławki koło Szpitala na Traugutta bo wszedł na lód i się kra oderwała razem z nim.

Gość Placek
Napisano

nie no teraz w nocy juz mrozu nie bedzie,to powinno szybko zejsc :)

Napisano

Może i lodołamacz ruszył ale Odra poniżej Opola i na Śląsk jest dalej zamarznięta w krze od 20 cm do 40 więc jak odkorkują w brzegu to będzie spływać więc i tak się nie połowi.

Napisano

Uważa, że jeśli za dnia będzie na plusie temperatura (okolice +10, +12) i nocki na plusie to lód zejdzie niebawem - tym bardziej że w pogodzie mówili o ociepleniu od wtorku i opadach deszczu, wiec na pewno podniesie sie Odra, to pozostawiony lod bedzie tylko kwestia czasu.

Ciekawe jakiej grubosci jest jeszcze lod na barkach! Niedawno mial blisko 40-50cm:)))

Napisano

Wczoraj rekonesans na 1 i 2 barkach i to już ostatki lodu ! Woda wybija na lodzie, przy brzegach stoi woda a lodu brak albo mega kruchy, na 2 barkach siedzial 1 wedkarz hardcorowiec który złapał plotke :)))

Gość Placek
Napisano

No nareszcie,mam nadzieje ze w week juz bedzie mozna na leszczyka na barki ruszyc :)

Napisano

Witam wszystkich zainteresowanych Byłem dziś nad odrą w okolicach Ścinawy i jest źle. Stan wody bardzo wysoki,główki zalane woda mulista że hej. w dziwieniu woda jeszcze zamarznięta i dopiera odpuszcza przy brzegach. Ale to mnie nie zniechęci bo i tak pojadę w niedziele na ryby he he. dla chętnych mam krótkie nagrania i zdjęcia

Napisano

Byłem dziś na spacerze - Barki I zamarzniete nadal, brzy brzegu stoi woda, lod cienki ale jednak jest.. Odra wysoka i płynie piorunem wraz z wszelkim dziadostwem. Ciekawe kiedy lod puści ?!

Napisano

Barki I i II dzisiaj nadal zamarznięte, jednak przy ujściu lodu nie ma. Byłem też dzisiaj koło mostu warszawskiego, na kanale żeglugowym, lodu nie ma, ale bez efektów, płytko tam, jakieś 1.5 - 2m.

Napisano

Wczoraj i dzisiaj spinning na kanałach Odry, przynęty twistry i boczny trok - przyłowem wczorajszym stał się sandacz 70cm, prócz tego kilka okoni 25cm max i leszcz za ogon 50cm, dziś się ochłodziło i rybka tak już nie współpracowała, słyszałem że ktoś dzis miał kontakt z dużym sumem na boczny trok niedaleko mostu warszawskiego.