technops Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Witam gdzie uderzyć na sandacza na Odrze w okolicach Oławy ? Cytuj
jareksm2 Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Witam gdzie uderzyć na sandacza na Odrze w okolicach Oławy ? Przyłączam się do pytania kolegi technops, mile widziane porady na priva. Mieszkamy daleko od odry więc wypad typowo - jednorazowy. A poza tym rzadko zabieram ryby, a zwłaszcza z Odry. Cytuj
maniek747 Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Witam szanowne grono, Niedawno przeprowadziłem się do Wrocławia i chciałbym trochę polatać ze spinem Mieszkam na Kozanowie w okolicach mostu milenijnego, kilka razy wybierałem się już na rybki w tych okolicach, jednak wszędzie brzeg jest rozkopany i masa zaczepów Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć gdzie w tych okolicach (ewentualnie trochę dalej) gdzie mógłbym spokojnie pospacerować sobie ze spinem brzegiem rzeki, aby nie przedzierać się przez rozkopany brzeg i nie mijać pracujących koparek Pozdrawiam. Cytuj
koperGT Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Z tego co się orientuję to Odra jest średnio rybna ze względu na prace tam prowadzone. Polecam podskoczyć nad Ślęzę lub Widawę. Pozdrawiam Dawid Cytuj
michalvcf Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 a Widawa o okolicach CH Korona? Wędkuje tam ktos? Cytuj
bacyk Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Polecam Koledze spacery pod mostem milenijnym od strony osobowic lub II zimowisko barek za jednostką wojskową od milenijnego w stronę Lasu Rędzińskiego. Sporo średniego okonia i trochę szczupłych w ok 60 cm się trafia. Poluje na bolki, niestety dwoje się i troje i nie mogę skubańca złapać. Cytuj
placenty Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 A jak wyglada teraz odcinek od most rędzińskiego w dół,coś sie pozmieniało ? Cytuj
mefis_7 Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 W sobotę wybrałem się na "spacer" w celu oglądu sytuacji poniżej mostu Rędzińskiego. Krajobraz iście księżycowy tylko barki i koparki zakłócają spokój. Cytuj
mefis_7 Napisano 21 Października 2014 Napisano 21 Października 2014 Wrzucam fotkę za zgodą kolegi z naszego wypadu spin. na kozanowie w sobotę od 6-10 rano. Seba jeszcze raz gratulacje życiówki. Tylko jedno branie na nas dwóch ale za to jakie. Mały krokodyl Cytuj
mefis_7 Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Jaka miara/waga? miał 83 cm. i około 4,2kg wagi Cytuj
maniu394 Napisano 28 Października 2014 Napisano 28 Października 2014 Ma ktoś info jaka jest woda na Odrze ? Dalej płynie błoto ? A może zrobić jakieś spotkanie np.9 listopada na kanale Opatowickim ? Co wy na to ? Cytuj
Spinningista22 Napisano 28 Października 2014 Napisano 28 Października 2014 Witaj Maniu po długiej przerwie;) Byłem na Odrze w niedzielę i wczoraj, to też woda jest zdecydowanie podniesiona i niekoniecznie czysta, ALE ostatnio przymroziło to i nasz zębaty kolega troszkę się uaktywnił Ja generalnie wyniki słabe, niekoniecznie jest się czym chwalić, natomiast sąsiadujący na Odrze spinningista, w niedzielę przy mnie wytargał 93 cm i tak plus minus 5 kg wagi;) Zdjęcie nieco chaotyczne i tylko z moją nogą, ale myślę, że oddające wielkość zębatego:) Wziął na stosunkowo duży wobler imitujący szczupaka:) Co do 9 Listopada to jestem za;) Może być opatowicki albo ratowicki;)pzdr Cytuj
bacyk Napisano 29 Października 2014 Napisano 29 Października 2014 Ma ktoś info jaka jest woda na Odrze ? Dalej płynie błoto ? A może zrobić jakieś spotkanie np.9 listopada na kanale Opatowickim ? Co wy na to ? Czołem, propozycja dobra pytanie jaki będzie odzew. Juz kolega GuCek w uawialni pisał posta o jakimś potencjalny spotkaniu listopadowym. mam nadzieje, że znajdą się chętni i trochę pomachamy a później pogadamy. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=5689&start=45 Cytuj
maniu394 Napisano 29 Października 2014 Napisano 29 Października 2014 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=268049#268049 Cytuj
Booseib Napisano 29 Października 2014 Napisano 29 Października 2014 Uwaga, od 15 listopada na wodach PZW WROCŁAW nastąpią pewne zmiany... " Zgodnie z uchwałami Zarządu Okręgu PZW we Wrocławiu wprowadza się w życie z dniem 15 listopada 2014 roku następujące zmiany: Zakaz trolingu na rzece Odrze oraz zbiorniku Mietków w trakcie okresu ochronnego suma tj. od 1 listopada do 30 czerwca. Ze względów bezpieczeństwa - całkowity zakaz połowu z lodu na zbiorniku Mietków. Wymiar ochronny okonia na zbiorniku Mietków do 20 cm. Na pozostałych wodach wymiar ochronny okonia do 18 cm. Limit pstrąga tęczowego 3 szt/dobę - nie dotyczy publicznych wód płynących tj. wód rzek i zbiorników zaporowych. Limit leszcza w ilości 10 szt/dobę. Wymiar gospodarczy karpia zwiększony do 50 cm w okresie od 15 października do 1 kwietnia. Zakaz zabierania karpi powyżej 80 cm długości. źródło: http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/104636/60/zmiany_warunkow_wedkowania Cytuj
Tollos Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 Witam, Wybieram się jutro na krotki wypad z wędka, który odcinek Odry w okolicach Wrocławia byście polecili? Z góry dzięki. Tomek Cytuj
wasyl1968 Napisano 1 Listopada 2014 Napisano 1 Listopada 2014 Z rana będę ze spiningiem na kanale rozanka Cytuj
Tollos Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Ja byłem na kanale Opatowickim, później Odra w Trestnie a na koniec przy Moście Zwierzynieckim... Niestety nie mam powodów do dumy, kilka małych okonków na BT a na cięższy sprzęt nawet pukniecia.... Może w tym tygodniu będzie lepiej. Pozdro Cytuj
sott71 Napisano 3 Listopada 2014 Napisano 3 Listopada 2014 Wczoraj od 7 rano do 13, na odcinku wyspa opatowicka aż do zoo, ani jednego brania na spinning, z rozmowy z wędkarzami wyszło ze nawet ukleje się pochwały. Cytuj
Marienty Napisano 15 Listopada 2014 Napisano 15 Listopada 2014 Dzisiejszy wypad nad Odrę, 4 wędki na żywca i nawet nie powąchało. Podjechaliśmy zobaczyć na jakim etapie prac jest odcinek Odry poniżej Mostu Rędzińskiego (dokładnie naprzeciwko wlotu Ślezy). Ponoć prace mają potrwać do końca tego roku. Lewa strona: Prawa strona - szykuje się piękna opaska. Widok na samo ujście Ślęzy. Sama rzeczka do połowy zasypana na samym ujściu. Na pierwszym planie widać to co wyląduje niebawem w wodzie... oj! będzie rwanie ! Cytuj
Marcin26Wro Napisano 25 Listopada 2014 Napisano 25 Listopada 2014 Takie ryby mamy w naszej Odrze http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17025848,Wroclawianin_zlowil_w_Odrze_giganta__Tolpyga_ma_122.html#ixzz3K5qbv4BX#LokWrocTxt Cytuj
wasyl1968 Napisano 25 Listopada 2014 Napisano 25 Listopada 2014 Marienty w zeszłym tygodniu byłem tam zobaczyć bo szukałem miejscówki na mietusa ( kilka sztuk z tego miejsca złapałem ) ale jak zobaczyłem ten burdel to stwierdziłem że z tego odcinka Odry ryba uciekła , niestety nocka którą planowałem nie doszla do skutku (brak chętnych) i na mietusowanie trza czekać do marca z pozdrowieniem Bogdan Cytuj
bacyk Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 Dzisiaj 2 h spacerkiem nad Odrą, cel: sandacz. Nawet stuknięcia przez ponad godzinę, a potem ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi