technops Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Witam gdzie uderzyć na sandacza na Odrze w okolicach Oławy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Witam gdzie uderzyć na sandacza na Odrze w okolicach Oławy ? Przyłączam się do pytania kolegi technops, mile widziane porady na priva. Mieszkamy daleko od odry więc wypad typowo - jednorazowy. A poza tym rzadko zabieram ryby, a zwłaszcza z Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek747 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Witam szanowne grono, Niedawno przeprowadziłem się do Wrocławia i chciałbym trochę polatać ze spinem Mieszkam na Kozanowie w okolicach mostu milenijnego, kilka razy wybierałem się już na rybki w tych okolicach, jednak wszędzie brzeg jest rozkopany i masa zaczepów Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć gdzie w tych okolicach (ewentualnie trochę dalej) gdzie mógłbym spokojnie pospacerować sobie ze spinem brzegiem rzeki, aby nie przedzierać się przez rozkopany brzeg i nie mijać pracujących koparek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Z tego co się orientuję to Odra jest średnio rybna ze względu na prace tam prowadzone. Polecam podskoczyć nad Ślęzę lub Widawę. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 a Widawa o okolicach CH Korona? Wędkuje tam ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Polecam Koledze spacery pod mostem milenijnym od strony osobowic lub II zimowisko barek za jednostką wojskową od milenijnego w stronę Lasu Rędzińskiego. Sporo średniego okonia i trochę szczupłych w ok 60 cm się trafia. Poluje na bolki, niestety dwoje się i troje i nie mogę skubańca złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
placenty Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 A jak wyglada teraz odcinek od most rędzińskiego w dół,coś sie pozmieniało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefis_7 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 W sobotę wybrałem się na "spacer" w celu oglądu sytuacji poniżej mostu Rędzińskiego. Krajobraz iście księżycowy tylko barki i koparki zakłócają spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefis_7 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Wrzucam fotkę za zgodą kolegi z naszego wypadu spin. na kozanowie w sobotę od 6-10 rano. Seba jeszcze raz gratulacje życiówki. Tylko jedno branie na nas dwóch ale za to jakie. Mały krokodyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Jaka miara/waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefis_7 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Jaka miara/waga? miał 83 cm. i około 4,2kg wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Ma ktoś info jaka jest woda na Odrze ? Dalej płynie błoto ? A może zrobić jakieś spotkanie np.9 listopada na kanale Opatowickim ? Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinningista22 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Witaj Maniu po długiej przerwie;) Byłem na Odrze w niedzielę i wczoraj, to też woda jest zdecydowanie podniesiona i niekoniecznie czysta, ALE ostatnio przymroziło to i nasz zębaty kolega troszkę się uaktywnił Ja generalnie wyniki słabe, niekoniecznie jest się czym chwalić, natomiast sąsiadujący na Odrze spinningista, w niedzielę przy mnie wytargał 93 cm i tak plus minus 5 kg wagi;) Zdjęcie nieco chaotyczne i tylko z moją nogą, ale myślę, że oddające wielkość zębatego:) Wziął na stosunkowo duży wobler imitujący szczupaka:) Co do 9 Listopada to jestem za;) Może być opatowicki albo ratowicki;)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ma ktoś info jaka jest woda na Odrze ? Dalej płynie błoto ? A może zrobić jakieś spotkanie np.9 listopada na kanale Opatowickim ? Co wy na to ? Czołem, propozycja dobra pytanie jaki będzie odzew. Juz kolega GuCek w uawialni pisał posta o jakimś potencjalny spotkaniu listopadowym. mam nadzieje, że znajdą się chętni i trochę pomachamy a później pogadamy. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=5689&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=268049#268049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Uwaga, od 15 listopada na wodach PZW WROCŁAW nastąpią pewne zmiany... " Zgodnie z uchwałami Zarządu Okręgu PZW we Wrocławiu wprowadza się w życie z dniem 15 listopada 2014 roku następujące zmiany: Zakaz trolingu na rzece Odrze oraz zbiorniku Mietków w trakcie okresu ochronnego suma tj. od 1 listopada do 30 czerwca. Ze względów bezpieczeństwa - całkowity zakaz połowu z lodu na zbiorniku Mietków. Wymiar ochronny okonia na zbiorniku Mietków do 20 cm. Na pozostałych wodach wymiar ochronny okonia do 18 cm. Limit pstrąga tęczowego 3 szt/dobę - nie dotyczy publicznych wód płynących tj. wód rzek i zbiorników zaporowych. Limit leszcza w ilości 10 szt/dobę. Wymiar gospodarczy karpia zwiększony do 50 cm w okresie od 15 października do 1 kwietnia. Zakaz zabierania karpi powyżej 80 cm długości. źródło: http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/104636/60/zmiany_warunkow_wedkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Witam, Wybieram się jutro na krotki wypad z wędka, który odcinek Odry w okolicach Wrocławia byście polecili? Z góry dzięki. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Z rana będę ze spiningiem na kanale rozanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Ja byłem na kanale Opatowickim, później Odra w Trestnie a na koniec przy Moście Zwierzynieckim... Niestety nie mam powodów do dumy, kilka małych okonków na BT a na cięższy sprzęt nawet pukniecia.... Może w tym tygodniu będzie lepiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sott71 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Wczoraj od 7 rano do 13, na odcinku wyspa opatowicka aż do zoo, ani jednego brania na spinning, z rozmowy z wędkarzami wyszło ze nawet ukleje się pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 15 Listopada 2014 Share Napisano 15 Listopada 2014 Dzisiejszy wypad nad Odrę, 4 wędki na żywca i nawet nie powąchało. Podjechaliśmy zobaczyć na jakim etapie prac jest odcinek Odry poniżej Mostu Rędzińskiego (dokładnie naprzeciwko wlotu Ślezy). Ponoć prace mają potrwać do końca tego roku. Lewa strona: Prawa strona - szykuje się piękna opaska. Widok na samo ujście Ślęzy. Sama rzeczka do połowy zasypana na samym ujściu. Na pierwszym planie widać to co wyląduje niebawem w wodzie... oj! będzie rwanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Takie ryby mamy w naszej Odrze http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17025848,Wroclawianin_zlowil_w_Odrze_giganta__Tolpyga_ma_122.html#ixzz3K5qbv4BX#LokWrocTxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Marienty w zeszłym tygodniu byłem tam zobaczyć bo szukałem miejscówki na mietusa ( kilka sztuk z tego miejsca złapałem ) ale jak zobaczyłem ten burdel to stwierdziłem że z tego odcinka Odry ryba uciekła , niestety nocka którą planowałem nie doszla do skutku (brak chętnych) i na mietusowanie trza czekać do marca z pozdrowieniem Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Dzisiaj 2 h spacerkiem nad Odrą, cel: sandacz. Nawet stuknięcia przez ponad godzinę, a potem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi