michalvcf Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Witam, wędkuje ktoś we Wrocku na groch albo tym podobne przynęty? Przystawka, grunt lub inne metody? Nigdy nie probowałem w ten sposob szukać Klenia, Jazia, a chciałbym teraz kilka wypraw odpuścić spinning. Jeśli mogłby ktos pomoc i pokazać o co chodzi, najlepiej nad wodą to czekam na rady Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 1 godzinę temu, michalvcf napisał: Witam, wędkuje ktoś we Wrocku na groch albo tym podobne przynęty? Przystawka, grunt lub inne metody? Nigdy nie probowałem w ten sposob szukać Klenia, Jazia, a chciałbym teraz kilka wypraw odpuścić spinning. Jeśli mogłby ktos pomoc i pokazać o co chodzi, najlepiej nad wodą to czekam na rady Pozdr. Podpytaj kolegę Jaceen. To najwybitniejszy, znany mi specjalista od kleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 ja polecam zobaczyć te filmiki, mi pomogły pozdrawiam Rado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgrywus85 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Wypad sprzed 2 tygodni ale zabawa była mega wszystkie rybki pływają dalej a poniżej kila pamiątkowych fotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Ładne połowy. Zdjęcia bolenia i szczupaka usunąłem, bo są niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 w ktorym miejscu je lapales? na jaka przynete. ladne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Panowie gdzie teraz za byczkiem(sumikiem karlowatym)? byłem dziś na żeglugowym i na splawik tylko Ukleja a na grunt oprócz jednego mega atomowego brania nie zacietego, nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojder Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Jak sumików chcesz połapać to polecam stawy w Leśnicy przy średzkiej. Tam zawsze od zatrzęsienia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Dużo i dużego sumikia łowiłem na stawach jak się jedzie na lotnisko pierwszy staw od działek ale nie wiem do kogo to należy i czy dalej tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Witam Panowie, mieszka ktos blisko Kanału Powodziowego? Bez owijania napisze ze szukam kompana do konkretnego długotrwałego necenia jakiejs miejscówki na nim, interesje mnie głównie kleń i jaz. We dwójke mniejsze koszta:) Poszukuje równiez osoby która mogła by mi doradzić i podpowiedzieć coś o neceniu na takim kanale. Czym nęcić, w jakiej ilości i w jaki sposob. Nie znam się na tym a chciałbym sprobowac takiego wedkowania. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 groch jest tani dasz rade sam. Pooglądaj filmiki na YT, tam jest tego pełno. Je będę z pikerem łowił na groch ale na Widawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Tylko jak necić tym grochem na rzece:) zeby mi to wszystko nie spłyneło do morza:) sam groch czy z jakas zaneta? Chodzi mi o takie dłgotrwale necenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 W sobotę doszkalałem najmłodszych łowców w rodzinie naprawdę trzeba mieć cierpliwość sam sobie się dziwie jak to wytrzymałem ale najmłodszych trzeba zarażać ... Średni co 35 sekund... Wujek ale w tym koszyczku pewnie nie ma już tej karmy mogę zwinąć Sobota do 12 coś się dział jakieś płoteczki kilka jazi największy 39 cm a potem cisza ... ale najbardziej lubię gdy wiatr cichnie słońce zaczyna zachodzić a woda jak lustro odbija co się da 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKRK Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 2 godziny temu, Booryss napisał: ale najbardziej lubię gdy wiatr cichnie słońce zaczyna zachodzić a woda jak lustro odbija co się da Lubię to i JA.....:) na Wiśle Krakowskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 ale najbardziej lubię gdy wiatr cichnie słońce zaczyna zachodzić a woda jak lustro odbija co się da Magiczne paręnaście minut gdy drapieżnik agresywniej żeruje... który spiningista tego nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemass71 Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Dzisiaj na zimowisku barek, garbusek 30 cm na meppsa aglie.Pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Witam dziś taki Jasiu na Kanale Powodziowym równe 40cm I miałem nieprzyjemne spotkanie z kłsolami, koleś wyciągną sma około 60-70cm i rzucił go w trawe jakieś 2 m obok siebie, po około 2 min podeszłem do nich i zapytałem czy zamiera go wypuścić bo rybka jest nie wymiarowa, ma okres ochronny i wędkuje na "NO KILLu", wyskoczył na mnie z morda ze mi dokopie do dupy to mu powiedziałem ze jak teraz przymnie jej nie wypuści to zadzwonie na policje i straż rybacka to jeszcze bardziej sie wpienił...:) odeszłem 50m i zadzwoniłem na policje. Mimo przyjecia zgłoszenia nikt nie przyjechał, ale auto policyjne 2 razy przejechało koło tego miejsca bardzo powoli po 5 minutach, jak to zobaczyli to rybke szybko do wody wyrzucili i uciekli. Najważniejsze ze rybka znowu w wodzie i mam nadzieje ze przeżyła, mimo ze mogła być max 10 minut na brzegu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Brawo za rybę i postawę. Szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 13 godzin temu, michalvcf napisał: Mimo przyjecia zgłoszenia nikt nie przyjechał, ale auto policyjne 2 razy przejechało koło tego miejsca bardzo powoli po 5 minutach, Chyba sprawniejsza jest w takich przypadkach Straż Rybacka. Z policją, niestety, mam podobne doświadczenia. Dla nich to "mała szkodliwość społeczna czynu" :/ Brawo za postawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1989 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Czesc wszystkim zaczynam w tym roku przygode ze spinningiem szukam kogos z kim moglbym jezdzic na ryby mam auto wiec z dojazdem nie bedzie problemu zbyt wielu miejsc nie znam we Wroclawiu ale mam nadzieje ze mi ktos pomoze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 W czwartek miałem na kiju prawdopodobnie rybę życia . Południe , branie w rynnie ok 15 metrów od brzegu na obrotówkę i atomowy odjazd na środek rzeki . Na 100 % sumek , może nawet spory po 5 sekundach się najzwyczajniej w świecie wypina. Ale wrażenia z tych kilku sekund holu bezcenne . Wrócę po niego w lipcu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 maniu394 Takich rybek kilka na kiju już miałem w tym miejscu, oby tylko zosały tam do lipca to bedziemy mieć piekne przygody i piekne zdjecia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Dzisiaj wybrałem się z kolegą @maniu394 dla odmiany na Kanał Powodziowy we Wrocławiu. Czyli pierwsza w mieście woda no kill. Z wędką byłem tam pierwszy raz od paru lat. Zaskoczył mnie niski stan wody. Nie wiem czym jest to spowodowane - czy stopniem otwarcia jazu czy generalnie brakiem opadów. Spostrzeżenia są takie, że przy tak niskim stanie wody rybki widzą wszystko jak na dłoni. Przejście spacerowiczów czy też innych wędkujących skutecznie je płoszy. Ryba jest, to fakt ale sama do podbieraka nie wchodzi Woda jest popularna i w trakcie łowienia koło nas przeszło ze 4 muszkarzy i jeden spinner (idę o zakład, że ktoś z forum też się trafił hehe). Kolega łowił na muchę ja na smużaczki. Czyli bitwa metod :D. Szliśmy pod prąd. Ja jedną stroną kanału a kolega czesał drugą. Bez woderów/spodniobutów ani rusz! U mnie sporo brań ale zdecydowanie mniej niż kolega na muchę. Do 11 wyjąłem jedynie 1 klenika lekko ponad wymiar. Za to @maniu394 trafił ładnego jazia. Po 11 @maniu394 skończył łownie a ja polazłem w górę kanału. Już na odchodne wypatrzyłem jeden atrakcyjny dołek gdzie posłałem chrabąszcza nurkującego AL. Przy drugim zarzucie łuuup! Siedzi! Trochę tyłek zmoczyłem przy podbieraniu no i ciut się bałem bo kotwiczka bez zadziorów ale w końcu się udało! Pewnie nie pisał bym tego elaboratu gdyby nie był to mój PB klenia! Całe 53cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Klasa Panowie, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi