Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

DAZ są strasznie nie przewidywalne wczoraj łowiłem do 23 z kawałkiem i skończyłem o kiju a nawet - 2 gumy w plecy.  

Temperatura około - 2 woda coś tam płynęła lód na przelotkach powinny brać ale nic nie złowiliśmy :P

Sandał ze  zdjęcia do Złowienia pływa tam gdzie pływał:)

Napisano
12 godzin temu, Booryss napisał:

Nie taki znowu potwór ale już fajna rybka :)

Wobki zawodziły i te płytko i głęboko schodzące więc wyciągnąłem gumę od Odysa, co było trafną decyzją w 3 rzucie delikatne pstryknięcie kwituję mocnym zacięciem i siedzi Sandaczyk 69 cm radochy

Widać, że ładna ryba a dobra fotka to połowa sukcesu, wygląda na większego.

Łowisz kijkiem od CageRods na Streecie  wygranym?Jeśli tak to chętnie się nad wodą bym spotkał aby zobaczyć jak się sprawuje.

Napisano
O 6.11.2016 o 20:35, Budek napisał:

FAVORITE WHITE BIRD 2.19m  0,5-5g jest to mój nowy nabytek ale już sie w nim zakochałem a i do niego RYOBI ZAUBER 2000 

U mnie będzie RZ2000 + Favorite Blue Bird Compact 2-7g. Macałem w Krokodylu tego White do 5g i nabrałem do niego sympatii. Jednak zdecydowałem się na wspomnianego travela, tylko pozostało podjąć decyzję u kogo zamówić.

Napisano

@Odys80, @Booryss piękny zedy! Tobie Booryss brakuje tylko szerokiego uśmiechu! Dzisiaj 18:00-21:30 i kolejny wypad zaliczam na zero a właściwie to na minusie bo dwie gumy zerwane. Przerzuciłem wiele wobków, gum a nawet próbowałem kogutów. 

Napisano

Bardzo ładny zedzik ! Pogratulować :) Fajnie w tym roku można połowić na mieście. Zauważyłem że ryby wróciły na "stare" miejscówki. Woda płynie i drobnica się grupuje jak należy. W poprzednim roku trzeba było ich szukać daleko od brzegu.
A skoro mowa o miastowych irokezach  to i ja się pochwalę ;)
Pozdrowienia dla wytrwałych...ja uciekam nad rzekę ;)

1 - Kopia.JPG

• Super 12
Napisano
4 godziny temu, Zed Zgred napisał:

Bardzo ładny zedzik ! Pogratulować :) Fajnie w tym roku można połowić na mieście. Zauważyłem że ryby wróciły na "stare" miejscówki. Woda płynie i drobnica się grupuje jak należy. W poprzednim roku trzeba było ich szukać daleko od brzegu.
A skoro mowa o miastowych irokezach  to i ja się pochwalę ;)
Pozdrowienia dla wytrwałych...ja uciekam nad rzekę;)1 - Kopia.JPG

Prawie udało Ci się mnie zmotywować do wyjścia na mętnookie ale brak mocy po pracy i ciepło domowego zacisza dziś wygrało.  Jutro się nie poddam będę nad wodą  :)

Napisano

Pojechałem na Bystrzycę połowić okonie, brały kleniki. Pojechałem na Odrę połowić sandacze, brały klenie;)

P1240618.JPG

Kilka delikatnych pstryków w gumki i kilka nocnych puknięć w woblera. Na jednej z główek, coś mocno hałasowało i poleciał tam Salmo Minnow6. Kleń trzy razy wychodził do woblera. Za czwartym był mój:)

• Super 10
Napisano
22 godzin temu, Zed Zgred napisał:

Wczoraj pięknie brały. W sumie 5 ryb. Brania zdecydowane i agresywne. Największy poniżej.

DSC_0324.JPG

DSC_0325.JPG

gratki, niezłe kabany :D. Wrocławskie?

Napisano

Pierwsza godzina bez efektów. Włączył się nam nocny szwędacz i w kolejnych miejscach zaczęliśmy mozolne dłubanie. Warkocze, rynny, cofki, napływy, zapływy, sprawdzaliśmy  wszystkie możliwe opcje. Woblery, gumy, lekko, ciężko, w toni, przy dnie, z wierzchu, szuranie, szybciej, wolniej i w końcu, jak trafiliśmy na przyjazne przynęty i sposób, to coś zaczęło się dziać.  Było sporo delikatnych trąceń. Trzy konkretne strzały zakończone rybkami. Dwa większe na kliszy:) Prawie wrocławskie;)

P1240645_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

P1240647_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

P1240667_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

P1240672_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

Wspólnik wyprawy pewnie też coś dorzuci:)

• Super 12
Napisano

Gratulacje dla bywających nad wodą a dla wklejających zdjęcia ryb jeszcze większe!

O 18.11.2016 o 14:16, jaceen napisał:

Wspólnik wyprawy pewnie też coś dorzuci:)

U mnie nie było tak dobrze ale grunt, że coś się działo! Całkiem długa wyprawa nam wyszła bo gdyby to było lato to na koniec już by świtało. U mnie trafiły się 4 nocne bolenie (3 wyjęte, jeden spiął się po krótkim holu) wszystkie złowione 1h i z jednego rocznika 50-55cm, do tego jeden niewymiarowy sandaczyk. Brań dużo więc się nie nudziliśmy. Wszystko na rapalkę, która na koniec została w Odrze :( (tej nocy urwałem jeszcze 4 gumy, także nie mało). Wszystko pływa dalej.

20161117_222431.jpg

20161117_231107.jpg

20161117_232058.jpg

• Super 8
Napisano
3 godziny temu, MARCIN82 napisał:

@Marienty gratulacje rybek ;) Nie zawsze liczy się wielkość. Miejscówka ochrzczona, jak się Tobie widzi? Pozdrawiam

Z wypadu jestem bardzo zadowolony. Z każdego wypadu jestem zadowolony, nawet z takiego na którym niewiele się dzieje (byle, żeby strat nie było ;P). Nadszedł dla mnie taki czas, że każdy wypad na ryby jest dla mnie świętem. Miejscówka ok. Ja osobiście nie lubię tłoku nad wodą a tam mimo, że był czwartek to było kilka samochodów.

Napisano (edytowane)
22 godzin temu, Marienty napisał:

Gratulacje dla bywających nad wodą (....) Wszystko na rapalkę, która na koniec została w Odrze :( (tej nocy urwałem jeszcze 4 gumy, także nie mało). Wszystko pływa dalej.

Hmmmm, cztery gumy to u mnie na godzinę łowienia na nowym stanowisku, na znanym nie wiele mniej, taki urok pukania po dnie...

Edytowane przez Fido Angellus
Napisano
58 minut temu, Fido Angellus napisał:

Hmmmm, cztery gumy to u mnie na godzinę łowienia na nowym stanowisku, na znanym nie wiele mniej, taki urok pukania po dnie...

Nieprzyzwyczajony jestem. Ciągle łowię na pływające, płytko schodzące woblery. Gumy u mnie częściej parcieją niż się zrywają :wink: