Zed Zgred Napisano 19 Grudnia 2016 Share Napisano 19 Grudnia 2016 Jak tam u Was? U mnie coraz trudniej. Trzeba się napracować na dobry wynik. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Sa już składki na 2017 http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/142100/63/skladki_i_oplaty_na_2017_rok i porozumienia http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/141496/64/porozumienia_na_2017_rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 dzisiaj pare godzin nad kanalem rozanka ze spinem , bez efektow ale milo bylo polazic i odpoczac od stolu mimo tego ze wiatr taki ze leb chcialo urwac, jedna uwaga na zatoce i k. elektrocieplowni pojawily sie znowu bobry , zdjecie z cypla gdzie maja swoje stanowisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Powiedzcie mi, w fosie miejskiej mozna wedkowac? cos sie zmienilo? Pytanie bo widzialem przed chwila gdzies na fb zdj jak koles tam wedkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Raczej nic się nie zmieniło. Kiedyś jakieś wrocławskie koło organizowało na fosie zawody spławikowe w ramach odłowów kontrolnych jak to nazywają. W zeszłym roku osobiście śledziłem gościa ze spiningiem w listopadzie, co drugi rzut fajny pasiak mu siadał. Z opowieści słyszałem o potężnych okoniach i szczupakach. PSR raczej nie będzie się uganiał za typem z kijem w ręku, prędzej dostanie mandat od straży miejskiej lub policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Ostatnie ryby w tym roku, na zdjęciu największy leszczyk , całe 47 cm. Oprócz niego były jeszcze dwa mniejsze . Od jutra Nowy Sezon ! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Wrocław, 31.12.2016 zimowisko barek II Sezon 2016 oznajmiam za zakończony ☺ Rybek co prawda nie było ale kolejny Sylwester nad wodą zaliczony. Kilkadziesiąt rzutów oddanych, lód z przelotek kilkakrotnie skrobany, termos herbaty wypity. Piękna pogoda, po wschodzie słońca oczywiście, gdyż z samego rana temperatura na czujniku w samochodzie -7 stopni. Przy okazji życzę udanego sezonu w Nowym 2017 Roku!!! Pozdrawiam i do zobaczenia - najpierw w knajpie a później nad wodą 😊 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Sytuacja na dzień 13.01.2017r. Jaz Opatowice. Dom na wynajem. Idąc w stronę Jazu Bartoszowice. Wspomniany jaz. Doszedłem do mostów B. Chrobrego. Zator lodowy zaczyna się około 200m poniżej mostów. Kładka Ryczyńska i kanał żeglugowy. Dajcie info, jak sytuacja będzie lepsza na innych odcinkach. Inne wody i info też wskazane. pzdr.:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 15 Stycznia 2017 Share Napisano 15 Stycznia 2017 kanal rozanka,most osobowicki i elektrocieplownia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Mnie też już troszkę nosi Dziękuję @jaceen za raport - miałem do ustawienia parę woblerków i potrzebowałem kawałka czystej wody - dzięki Tobie nie błądziłem w poszukiwaniu tylko od razu uderzyłem na powodziowy Woda mocno trącona i zimno jak... zimą Ale woblery ustawione, akumulatory podładowane Zator odsunął się kolejne 200m od mostu Chrobrego. W mieście Odra generalnie skuta (mosty Dmowskiego, Mieszczański, Szczytnicki), choć woda miejscami przebija się już na lód. Jedno miejsce w mieście gdzie widziałem płynącą wodę to kanał przy barce Tumskiej. Za to dzisiaj rano Ślęza w okolicach Żernickiej już wolna od lodu! Oby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Potwierdzam, przy Żernickiej Ślęza płynie. Wiecie, co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Odra, ujście Bystrzycy do Odry oraz bystrzyca most brodzki 17.01.2017 Kanał z ciepłą wodą z oczyszczalni często tam zaglądają klenie i jazie zimąujscie bystrzycy do Odry most brodzki na bystrzycy odcinek przyujściowy i dwie koleżanki biegające po lodzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Pytanie do tych co wykupili zezwolenie na Wrocław. Czy jest jakaś wzmianka o zakazie łowienia na barkach I albo II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Polski Związek Wędkarski Okręg we Wrocławiu. ZEZWOLENIE NA AMATORSKI POŁÓW RYB WĘDKĄ na 2017 rok ... WYKAZ WÓD OKRĘGU PZW WROCŁAW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 No i nic szczególnego w kontekście Barek tu nie ma. Przejrzałem stronę RZGW Wrocław i Dziennik Urzędowy Województwa Dolnośląskiego i nie znalazłem żadnego aktu prawnego zmieniającego cokolwiek w kwestii obwodów rybackich. Ostatnia zmiana jest z 2015 r - wtedy zostały zawarte umowy (10-letnie) dzierżawy na większość obwodów. Albo plotka, albo machina prawna jeszcze nie dojechała do końca... https://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/articles/5/193/Rozporzadzeniahttp://edzienniki.duw.pl/ W oryginalnym rozporządzeniu obowiązującym od 2004 r. mamy: I.4. Obwód rybacki rzeki Odra nr 4 Obwód rybacki obejmuje wody rzeki Odra na odcinku wyznaczonym w jej: 1) górnym biegu – progiem jazu Opatowice, położonym w km 245,035 rzeki Odra; 2) dolnym biegu – linią prostą, prostopadłą do prawego brzegu rzeki Odra, przechodzącą przez punkt położony u zbiegu lewego brzegu rzeki Odra z lewym brzegiem rzeki Bystrzyca – wraz z wodami jej dopływów na tym odcinku oraz z wodami zbiorników wodnych o ciągłym dopływie lub odpływie wód powierzchniowych, a także z wodami sztucznych zbiorników wodnych, usytuowanych na wodach rzeki Odra i wodach jej dopływów na tym odcinku, z wyłączeniem wód rzek Oława, Ślęza i Bystrzyca oraz wód ich dopływów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Nie wiem, czy w zezwoleniach 2016 "barki" były w odrębnych zapisach, jak np. żwirownia "Bajkał". Już nie mam tej książeczki i nie mogę porównać. A rzeka Odra 423P, jest tylko mowa o kanale opatowickim, żeglownym, powodziowym, miejskim i "Starą Odrą". Nie ma mowy o połączonych z Odrą rozlewiskach itp. (Zatoka Harcerska, Barki I/II). Czytać, pytać, dzwonić i informacje (prawdziwe:) proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 20 Stycznia 2017 Share Napisano 20 Stycznia 2017 Tak dla informacji i naszego bezpieczeństwa http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/ptasia-grypa-we-wroclawiu-martwe-labedzie-w-odrze-nie-spaceruj-nad-rzeka-nie-dokarmiaj-ptakow,11710734/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Jak ktos juz nie moze usiedziec to przy Urzedzie Wojew caly pas do M Grunwaldz odmarzniety mozna atakowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 36 minut temu, DAZ napisał: Jak ktos juz nie moze usiedziec to przy Urzedzie Wojew caly pas do M Grunwaldz odmarzniety mozna atakowac Ale co można atakować tak wczesną porą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 krotki rekonesans z rana , pierwsze zdjecia z malej zwirowni na redzinie , lod 15 cm pare malych plotek i okonkow potem drugie barki ponad 20 osob na lodzie i gielda samochodowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 Barki I tez skute lodem i ponad 10 wędkarzy na lodzie + jeden na łyżwach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 4 Lutego 2017 Share Napisano 4 Lutego 2017 Pierwszy spacer ze spinnem w okolicy centrum zaliczony bez kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Jutro jadę na rekonesans z wędkami tym razem stacjonarnie doszły mnie słuchy ze jakieś ploteczki jazie i klenie cos tam skubią nad oderką dam znać co i jak 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Kanał Powodziowy odmarzniety Rybek narazie brak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 woda musi sie jeszcze ogrzac to sie pokaza a czego tam szuklaes z takim duzym wobkiem pstragow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi