Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj odbyłem spacerek ze spinningiem na przydomowym odcinku Odry. Pogoda katastrofa mokry do majtek. Ryby sie obraziły i nie chciały współpracować. Gdy zaczęła robić sie szarówka zaczęły kąsać ale nie jazie nie klenie a leszcze😂 Na mikro wobki brania konkretne dwóm największym zrobiłem fotki large.IMG_2430.JPG.0554984a37dab6e4c7ef458a416fa880.JPGlarge.IMG_2429.JPG.399656f62767f026fa7f0add430f476f.JPG

• Super 6
przynęty na klenia   Dragon
Napisano
2 godziny temu, sebo2109 napisał:

Mam pytanie dotyczące odcinka Odry zwany janowkiem. Czyli miejsca gdzie Widawa i Bystrzyca wpada do Odry. Jakie ryby? Spinning, grunt? Nigdy tam nie byłem ale dużo słyszałem. Z góry dziękuję za informację.

Odcinek Odry warty uwagi. Ogólnie większąść wędkarzy łowi z gruntu z dobrymi efektami. Spinning jak to spinning trzeba swoje wychodzić chociaż jak znajdziesz miejsce to pół dnia można ryby z jednej miejscówki wyciągać. Jeśli chodzi o ryby to jak to w odrze wszystko 🙂 Ale wydaje mi sie ze duża przewaga leszcza i jazia. Ale dwa lata temu łowili piękne brzany pod koniec zeszłego roku szczupaki ciekawe co w tym będzie górą. Zapomniał bym o bardzo dużej presji wędkarskiej jak zrobi sie ciepło to brzegi pełne ludzi i co za tym idzie najlepsze miejscowi zajęte. 

• Super 3
Napisano

Dzisiaj się sporo działo nad Odrą ;) widać dużo ryb.  I mi coś się udało wyciągnąć chociaż mogło być lepiej ... dwa spady i kilka nieśmiałych podejść do woblera. Facet koło mnie złapał 2 naprawdę ładne bolenie. 

20170408_173438.jpg

20170408_172510.jpg

• Super 5
Napisano

Chyba będę musiał wyciągnąć kolegę @Budek na wędkarskie korepetycje bo w tym roku daje czadu.

Po wpisach widać, że się w końcu ruszyło.

U mnie zła passa przełamana i pierwszy nocny jazik melduje się w podbieraku. Teraz czekam na większe.

20170409_202542.thumb.jpg.70c6600863bf13b0df84985626aab153.jpg

• Super 3
Napisano

A jaką wode kolega proponuje? Ja byłbym za Starą Odrą(np.Tama zapałkowa) albo kanałem żeglugowym, bo na powodziówkę to chyba jeszcze nie pora?! ;)

Napisano

przy szczytnickim okon dopiero konczy tarlo 23 moze byc juz pelny stan i bedzie  ciezko  wiekszego namierzyc;)

Napisano
6 godzin temu, Booseib napisał:

Witam, może zrobimy jakieś okoniowe spotkanie np. 29.04 (sobota) ???

Może faktycznie tydzień wcześniej. Okonie powinny być po amorach. Jest propozycja 23-ego (niedziela). Powiedzmy że miejsce spotkania Jaz Opatowicki-parking godz. 17:00? W pobliżu kanał żeglugowy, powodziowy, wyspa, Odra powyżej i poniżej jazu. Przy okazji zrobilibyśmy podsumowanie 1 tury LŚ. O 20:30 drugie spotkanie i chwalenie się wynikami-pogaduchy.

Napisano

Jestem za 23.04 😄 Miejsce jaz opatowicki to bardzo dobre rozwiązanie wszystko dla wszystkich 

Napisano

Inicjatorem spotkania jest Booseib, więc na nim spoczywa podjęcie ostatecznej decyzji. Ja niestety nie mogę tak daleko snuć planów. 23-ci jest w moim zasięgu i tą datę proponuję. Na majówkę część z Was wyjedzie na mini urlopy i nie skorzysta z okazji wspólnego wędkowania. Przy jazie mamy parking. Dla dzieciaków jest park linowy. Nie wszyscy muszą pojawić się z wędkami. Albo druga połówka pobuja się na linach z dziećmi a my będziemy drażnić okonie. Można dojechać komunikacją miejską, na rowerach, z buta, i dopłynąć Driadą:) Godzina 17:00, to czas na przywitanie i ewentualną podpowiedź na co w ten dzień reagują pasiaki. Zapewne część wcześniej będzie sprawdzać, co się dzieje. Później znowu się rozejdziemy i o 20:30 spotykamy się ponownie np. przy larsenach koło parkingu. Fajnie by było, żeby faktycznie nastawić się sprzętowo na okonie. Podpatrzymy na co łowimy, jakimi przynętami, sprzętem i metodami. Będzie okazja powyginać Wasze szpady pod te ryby. Ja zastanawiam się, czy nie spróbować połowić je na muchę w powodziówce. Jeszcze nigdy nie złowiłem okonia na taki sprzęt. A czy ktoś przyjdzie i będzie polował na inne ryby, to przecież nie w tym rzecz. Ważne, by tam być:)

Napisano

Jutro rano zwiad od 5,30 rano i nowa metoda łowienia na spinning. Nie mam dużo nadzieji bo ryba przestała brać bynajmniej u mnie na robaki cos tam łowią ale sztuczne omijają.  Jutro ostatni wypad pózniej 4 dni przerwy bo wyjeżdżam daleko za wrocek. Choć wójek  żony ma staw wiec może jakieś karpiki może połowie o cos nowego sie nauczę😁

A jak u Was efekty na odrze tez spokój czy cos dziubie?