maniu394 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Lód powoli schodzi , trudno powiedzieć dokąd sięga , bo odmarza nieregularnie , ale jest więcej wolnej wody , niż tydzień temu . A efekty , jak już napisał Sandman , zerowe , tylko łabędz atakował wędki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Ja bylem wczoraj ze spinem i tez lipa...nic a nic. Tez mi labedz pyskowal, ale mu "odsyknalem" i zbastowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ciągnie "wilka" do lasu ,oj ciągnie Woda trochę opadła ,może z 1m Ale w sumie zwiad z federkiem ,możną przy takiej wodzie "odczyniac" Choć "bajorka" jeszcze zamarznięte To już czuć że nie długo przyjdzie czas na ....[lepiej nie będę krakać] A tu wprost nie wierzyłem własnym oczom Trochę te bobry sie rozszalały ,no ale to w końcu Natura 2000 i nawet płoszyć nie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Wiosna tuż, tuż. Nim się obejrzymy i będzie zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Próbował ktoś teraz na Odrze połowić(szczupak, sandacz) ? Czy nie ma sensu ? Jutro będę może miał okazję być w okolicach mostu milenijnego i chciałbym jakoś czas wykorzystać. Z góry dzięki i proszę o szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo16 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Przecież jest okres ochronny szczupaka i sandacza. Ogarnij troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Próbował ktoś teraz na Odrze połowić(szczupak, sandacz) ? Czy nie ma sensu ? http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=12693&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Odnoszę dziwne wrażenie że w śród wędkarzy jest najwięcej kłusowników nie którym to nawet nie wstyd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Odnoszę dziwne wrażenie że w śród wędkarzy jest najwięcej kłusowników nie którym to nawet nie wstyd . klusowników i mięsiarzy kiedy ludzie nauczą sie ze na ryby sie chodzi wedkować a nie po mięso!!! zeby nie było OT to dzieje sie juz cos nad odrą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Tez tak uważam, tylko ja bym ich banował odrazu. A propos czasem ostre słowo by mogło pomóc bez dawania "ostrzeżenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 ja byłem w środe pod milenijnym to kleniki pukały ale bez rewelacji, wie ktoś moze jak wygląda to opaska koło starej odry w Głosce?? bo planuje tam jechać w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 O rany, co za błąd Chodziło mi o klenia i jazia. Czytałem w tym czasie artykuł o szczupaku i sandaczu i tak się o nich rozmyśliłem, że popełniłem błąd Spokojnie, nie jestem kłusownikiem i wiem jakie obowiązują okresy ochronne Jeszcze raz przepraszam, za wprowadzenie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 bartek1395, 10 zdrowasiek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo16 Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 moze nie 10 zdrowasiek, ale niech przeczyta 10 razy RAPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 Juz bez sadyzmu. 10x w calosci RAPR to jest nie humanitarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Byłem wczoraj na rozpoznaniu bez kijka i warunki były znośne - troche zimno ale biczowałem już wodę w gorszych warunkach Woda na odrze w okolicach barek niska. Póki co poświęcam czas na rozbudowę arsenału przynęt PS o tej porze jak najbardziej może trafić się przyłów w postaci sandacza czy szczupłego, ale jak kolega wypuści to myślę, że tragedii nie będzie. Generalnie uważam, że mniejszą szkodę wyrządzi nawet taki, co idzie "na szczupaki" w okresie ochronnym, ale wypuści wszystkie niż ten co złapie ładne sztuki w lipcu i wszystkie zabierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz20001 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Hej wszystkim! Mam drobne pytanie czy ktoś był już na zatoce harcerskiej (tak gdzie się tramwajem 4 jedzie) Bo zamierzam się w piątek wybrać i boje się że lód zastanę a z braku czasu coś nie uda mi się niestety wcześniej ogarnąć tego Dziięki z góry za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 nie byłem ale z wielkim prawdopodobieństwem lód dalej tam jest , tak jak na barkach na chrzastawie można jeszcze spokojnie lowić z pod lodu gr20cm , jak nie będzie deszczów to lod będzie sie trzymał dobty miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Panowie bez przesady z tym ze lod bedzie trzymal dobry miesiac... patrzylem na pogode i codziennie na plus, od wtorku ocieplenie po 9 stopni i nocki zaczna sie na plus, w 2 polowie marca po 18 stopni temperatury, co do lodu na barkach to jest on bardzo slabiutki max 10cm, w weekend braly tam z lodu okonie i jazgacze..ale ryzyko bo cienki byl wtedy lod mysle ze smialo w weekend mozna albo po weekendzie wybrac sie z feederkiem na barki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Booseib, rzuć linka tej strony o pogodzie bo na meteo i wp nadal pokazują w nocy ostre mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Na pogodynce wygląda to tak na 16 dni http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/wroclaw_wroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Mysle ze linka nie trzeba wrzucac - wystarczy spojrzec za okno gdzie widac wiosne i lod sukcesywnie spada... co do lodu na Chrzastawie to na stawie po lewej stronie wogule go juz niema. Jest coraz cieplej a noce sa z minimalnym mrozem wiec szykujcie wedki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Bylem dzis na Barkach i powiem szczerze ze przy ujsciu idzie bez problemu polowic... a do tego woda bardzo niska i prawie wogole nie ciagnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Zgadzam się z przedmówcą na barkach jak ujścia można zasiąść i spokojnie łowić, byłem dziś na spacerze i facet łapał jakieś leszczyki na białe robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 najprawdopodobniej ostatni weekend na lodzie (czernica) zaowocował pięknymi płociami i okoniami , brały rożne ale trafiło sie okolo 10 szt 30+ , spotkała mnie miła niespodzianka holo ok 5kg szczupaka ktory wzial na 5 ochotek , meczyłem go jakieś 5minut i jak sie w koncu pokazał zylka 008 pekłą na krawędzi przerębla ale emocje były przednie lod bezpieczny gr około 15-20cm problemy tylko przy brzegu tam najwcześniej rozmarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi