vonski_dm Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Dzisiaj również nic ani brania:( odcinek odry na maslicach przy wysypisku. stan wody normalny. Ale gdzie te ryby??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Też byłem dzisiaj na Maślicach tyle, że ze spinem. Zero! Nic! Przeszedłem kilometr wzdłuż brzegu. Nikt nic nie złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Potwierdzam, miejsce jak koledzy wyżej, wynik totalne ZERO Jedyne co dzisiaj brało to słońce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Wczoraj byłem na Prężycach. Na dwie wedki trolingowalismy do Głoski i zpowrotem. Wyniki ZERO, ale sloneczko super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 a u mnie nie najgorzej w sobote z 15 leszczyków 40-50cm z kanału zeglogowego , w niedziele ojciec dowalił bolka 72cm z ppowodziowego , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 szybki wypad na przeciwpowodziowy ze spiningiem zaowocował brzaną 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Okolice mostu Swojczyckiego, kanał powodziowy. Dzisiejszy dzień pod znakiem sprawdzania woblerów Pana Lipińskiego - 1 kleń 40-50 przy pierwszym rzucie. Oczywiście pływa dalej. Przy małych wobkach niestety rzyłka musi być w bardzo dobrej kondycji. Założenie krętlika owszem pomaga ale brania drastycznie maleją. Za to koledzy po sąsiedzku trafili ładną brzanę. Kolejne się spięły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 żeby nie było... wiem jak się pisze ŻYŁKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Nie kumam z tą żyłką, imho zawsze powinna być w świetnej kondycji, co zmienił krętlik poza spadkiem brań? Dzisiaj odbieram kijek z "naprawy" i ruszyłbym za kleniem, ale nie mam pojęcia gdzie;/ na powodziowym ostatnio zostawiłem przynęt na 150zł, poza tym trzeba mieć wodery/kalosze;/ Klenie złowiłeś pod mostem? za progiem czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Przy moście. Pisząc o żyłce w dobrej kondycji miałem na myśli nieposkręcaną żyłkę. Jeśli używa się małych wobków imitujących owady to skręcona żyłka powoduje "kręcenie bączków" nawet przy wolnym kręceniu (w nurcie). Natomiast założenie krętlika z agrafką dodatkowo obciąża takiego "robaczka", który schodzi troszkę głębiej niż powinien - co nie jest już tak naturalne dla ostrożnych kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Tench, nie kumam Cie ja po zerwanej przynęcie zakodowuje sobie ze jest tam zaczep i albo nie rzucam w to miejsce albo wybieram plycej schodzący wobler , każdemu sie zdaża cos urwać , najbardziej bolą handmade , ale Ty wysoko podniosłes poprzeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 25 Maja 2011 Share Napisano 25 Maja 2011 Takie uroki tej zabawy:) spiningując zmieniam miejsca wiec nie zawsze wiem gdzie jest zaczep. Niestety często ryba siedzi tam gdzie coś leży w wodzie a nie na piaszczystych polanach. Oczywiscie najlepiej byłoby nie zrywać wcale ale czasem poprostu się nie da;) Na powodziowym musiałbym łowić na powierzchniowe woblery lub nie łowić wcale. Ew rzucać ciągle w ten sam punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Tench , a może spróbuj na muchę . Jest tak samo skuteczna jak spinning , a na powodziowym jest wprost idealna . Ja się wybieram w sobotę po południu . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 Byłem dzisiaj porzucać godzinkę ze spinem zimowisko koło mostu milenijnego. Celem był szczupak, ale niestety, nie było widać żeby żerował. Woda ogólnie niska. Poszedłem z drugiej strony (na Odrę) i rzuciłem małym twisterem. I wyciągnąłem leszcza ponad 50 cm... Mój pierwszy leszcz na spin. Co i tak nie zmienia faktu, że szczupaka nie ma :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Szczupaka we Wrocławskiej Odrze jest jak na lekarstwo, a jeśli się trafi to max 40 +/-. O okoniu jak narazie chyba można zapomnieć, spłyną w siną dal?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Booseib , nie zgodzę się z tobą . Szczupaka w Odrze jest dużo , nie wiem czy nie więcej niż sandacza . A sztuki około 80 / 90 cm też można trafić , jeśli nie większe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokis Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Okolice Bartoszowic, metoda Feeder (delikatny) i piękne leszcze wchodzą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Szczupaka we Wrocławskiej Odrze jest jak na lekarstwo, a jeśli się trafi to max 40 +/-.O okoniu jak narazie chyba można zapomnieć, spłyną w siną dal?! Szczupły w Odrze jest. W zeszłym roku kilka trafiłem. Wczoraj 1 walnął ale szybko się wypiął. Na oko koło 50 miał. Co do okonia, to jest tragedia. We Wrocławskiej Odrze już go chyba nie ma. Jak się trafi na kanale to karzeł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 W Odrze we Wrocławiu szczupak jest przetrzepany i nikt mi nie powie ze pływają tam 80-90 bo to nie prawda:) ( moze na odcinku kilkunastu km się jakieś kręcą, ale nie w samym centrum) Ani ja ani znajomi łowiący czy to na spinning czy to na żywca w centrum wrocławia (Odra,kanały,zatoki) nie mają efektów w postaci dużych szczupaków i totalne 0 z okoniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Booseib zgadza się, szczupaczki 40 cm się trafiają często, ale z okoniem to jakiś dramat! Więcej wyciągam szczupakowych pistoletów niż okoni;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 dzisiaj 3h spławik i feeder Odra, okolice ul Potokowej. Zero brań! kolejny wypad bez ryby. W okolicy kilku wędkarzy ale nie wiedziałem aby ktoś coś wyciągał. Dosyć dużo śmieci pływało i szybki nurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Prośba, niedługo sezon na suma - jeszcze nigdy nie poławiałem tej rybki, bo w kotlinie kłodzkiej raczej o nią ciężko. Planuję jakiś mały wypad nad Odrę - lecz w ciemno 120km jest trochę ryzykownie , stąd też moja prośba o małe wskazówki - gdzie mógłbym się udać na wąsatego, zwłaszcza że jestem w tym temacie zupełnym laikiem. Proszę o info na forum lub na PW. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Próbował już ktoś połapać Leszcza po tarle? Rusza się coś czy jeszcze odpoczywa? Ogólnie warto siadać z feederkiem w okolicach Kozanowa, Rędzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 leszcz już żeruje po tarle ja w ostatnie dwa weekendy połowiłem około 20 szt między 1-2,5 kg na feedera własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 a te leszcze to na jakim odcinku odry tak brały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi