konrad_mic Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Hehe... A mogłem przyjechać na tą nockę... Ale niestety czasem żona też coś ma do powiedzenia... ładna sztuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 gleam, graty ładny karpiszon, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 dzieki maniek, , ten karp to poczesci zasługa Twoich informacji zamieszczonych na forum i przekazanych na zywo , zmierzyłem dlugosc karpia odznaczona na podbieraku 78cm miśka (oczywiscie wrocił do wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Super rybka, widać napchany grubiutki..nie ma to jak mata profesional gratulacje Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 .nie ma to jak mata profesional he he racja ale gdys musiał chodzic tyle co ja na łowisko to tez byś ograniczył sprzęt do minimum , juz mam przygotowane coś zastępczego , dzięki za graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Czy lowi ktos na starorzeczu odry przy ulicy osobowickiej na wysokosci ul. Luzyckiej? Czy warto sie tam wybrac? I co mozna ciekawego zlowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Od 4.00 do południa, w nęconym wcześniej miejscu leszcz 67cm, pływa dalej, wagi brak. Poranek piękny, dużo spławów rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 hohoho na taki post czekałem. Czyżby zaczeły brać leszcze?? Jak uciąg na odrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 dziku czyżby na Twoim miejscu z zeszłego roku?Gratuluje "Lecha". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad_mic Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Od 17 w piątek do 13 w sobotę nad odrą. Do godziny 1 w nocy po ulewie ( którą przesiedziałem nad wodą) zaczęły brać krąpie, największy okaz około 40cm. A nad ranem płoć podeszła... W sumie 4kg ryby w siatce w 9 sztukach... Przynęta tylko kukurydza i ziemniak, chociaż na ziemniaka tylko jeden odjazd którego nie udało się przyciąć... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Tak Marcin, w tym miejscu. Wiadomo nastawienie było inne ale rybka (życi ówka leszcza) cieszy. W weekend chyba znowu usiądę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Dziś Odra na wysokości Starej Karczmy za Maślicami. Od 10-18 wyniki zerowe Ani brania. Na wszystko próbowałem - białe, czerwone, rosówka, pęczak, kukurydza, filet z uklei, na ogon, i na całą ukleje. I nic nawet nie ruszyło, co jest z tymi rybami ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek21 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam wczoraj wypad o 4:30 do 14 na odre kolo redzina wynik niezły 2 leszcze po 55cm kilka plotek i krapi.Dzisiejszy wypad na 2 godz. wynik marny tylo 3 krąpie:).Brak żerowania ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Próbowałem usiąść z zamiarem nocki 22/23 czerwca. Uciąg wody, wysoki stan i płynące syfy (rośliny folie etc.) spowodowały, że się zwinąłem chwilę po 23.00 Zestawy z ciężarkami 176g ściągało równolegle do brzegu Oczywiście bez kontaktu z rybą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Próbowałem usiąść z zamiarem nocki 22/23 czerwca. Uciąg wody, wysoki stan i płynące syfy (rośliny folie etc.) spowodowały, że się zwinąłem chwilę po 23.00 Zestawy z ciężarkami 176g ściągało równolegle do brzegu Oczywiście bez kontaktu z rybą.. Zazdroszczę umiejętności przenoszenia się w czasie Wybieram się na nockę 22/23 czerwca na sumka na Opatowice ale skoro ma być duży uciąg to nie wiem czy sobie nie daruje ... ... żart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 18 Czerwca 2012 Share Napisano 18 Czerwca 2012 Sprawdzałem Waszą czujność ..żarcik Rzeczywiście poniosło mnie, miałem na myśli ubiegły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Witam koledzy! Zaliczył ktoś z was jakąś nockę na Odrze? Chciałem się jutro wybrać na nockę ale boje się, że po ostatnich burzach woda się zbytnio podniesie i zaraz zacznie płynąć breja. Co poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Starorzecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Efektem nocki nad Odrą (piątek-sobota) było 6 sumków z przedziału 38-45cm. 5 złowionych na wątróbkę drobiową. Najlepsze brania 20:00-00:00. Na trupka miałem 3 konkretne brania (2 spartoliłem) i złowiłem tego największego 45. Brania bardzo bardzo częste ale widać nie mieliśmy szczęścia do większych sztuk bo te małe cięzko było zaciąć na wątróbkę. Na nockę wybraliśmy się trochę na partyzanta bo nawet dendrobeny nie mieliśmy (za to 2 kg wątróbki ). Potwierdza się to co mówią o Odrze. Suma jest tam zatrzęsienie. Wszystkie miały bardzo wypchane brzuszki. Generalnie pogoda piękna, noc ciepła. Odludne miejsce z małym uciągiem i głęboką wodą. Łowiło się bardzo przyjemnie i zupełnie bezstresowo. Na swój wymiarek sumka z gruntu będę musiał jeszcze zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Efektem nocki nad Odrą (piątek-sobota) było 6 sumków z przedziału 38-45cm. 5 złowionych na wątróbkę drobiową.nie ma czym się chwalić ,a zarazem to smutne że wędkarze okazują się kłusownikami ,tydzień na prawdę nikomu nie zaszkodzi poczekać.Kończę bo zaraz tu się zjawi świętobliwy obrońca uciśnionych kłusowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Marienty na jakim odcinku odry miałes te brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Efektem nocki nad Odrą (piątek-sobota) było 6 sumków z przedziału 38-45cm. 5 złowionych na wątróbkę drobiową. Najlepsze brania 20:00-00:00. Na trupka miałem 3 konkretne brania (2 spartoliłem) i złowiłem tego największego 45. Brania bardzo bardzo częste ale widać nie mieliśmy szczęścia do większych sztuk bo te małe cięzko było zaciąć na wątróbkę. Na nockę wybraliśmy się trochę na partyzanta bo nawet dendrobeny nie mieliśmy (za to 2 kg wątróbki ). Potwierdza się to co mówią o Odrze. Suma jest tam zatrzęsienie. Wszystkie miały bardzo wypchane brzuszki.Generalnie pogoda piękna, noc ciepła. Odludne miejsce z małym uciągiem i głęboką wodą. Łowiło się bardzo przyjemnie i zupełnie bezstresowo. Na swój wymiarek sumka z gruntu będę musiał jeszcze zaczekać. Tylko pogratulować bezczelności ja się wybieram jutro nad Odre i mam nadzieję niespotkać takich sku.....nów jak ty, bo dostana na dzień dobry w ryj.Swoja drogą to gdzie jest moerator i czemu nie skasował bełkotu tego kłusola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Tylko pogratulować bezczelności ja się wybieram jutro nad Odre i mam nadzieję niespotkać takich sku.....nów jak ty, bo dostana na dzień dobry w ryj.Swoja drogą to gdzie jest moerator i czemu nie skasował bełkotu tego kłusola. Fakt koledzy. Nie wiem dlaczego ale zupełnie mi się porąbało z okresem ochronnym. Gdzieś mi mignęło, że można na tym odcinku łowić od czerwca. Teraz już wiem, że jednak nie... za co jest mi najzwyczajniej w świecie wstyd. Miałem wybrać się w ten weekend na kolejną nockę ale już wiadomo, że się wstrzymam. Jednak do kłusola mi daleko. Wszystkie ryby wróciły w dobrej kondycji do wody. Nawet jakby padł wymiarek to też nie skończyłby na patelni. Bezczelny to bym był gdybym napisał to specjalnie. Tak tak wiem... kłania się nieznajomość RAPR ale żeby od razu wyzywać ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 No to lepiej sobie jednak przypomnieć co nieco z RAPR bo wtedy byś wiedział ze w najbliższy weekend możesz już połowić suma Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Z ostatniej chwili http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/604607,wroclaw-tysiace-martwych-ryb-w-odrze-katastrofa-ekologiczna,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi