Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Niestety z przyczyn niezależnych muszę odwołać swoją obecność. Życzę rekordowych okazów i świetnej atmosfery spotkania :smile: . Mam nadzieję na powtórkę takiego spotkania i to dość szybko bo przeboleć nie mogę.. Powodzenia! Aaa i jakaś fotorelacja się pojawi prawda? :razz:

Napisano

"Tajną broń" zabieram, bo nie miałem okazji tym pomachać. Będzie okazja, a może da się kogoś "zarazić":)

Do kapelusza, ode mnie, wędrują trzy przynęty dla najskuteczniejszego łowcy. Czyli, największa ryba ponad wymiar (spinningowe klenie i jazie;) też zaliczymy, lądują w pudełku łowcy.

Weźcie ze sobą swoje najlepsze przynęty. Dobrze podpatrzeć na co łowicie:)

Napisano

Gratuluję wszystkim wyników razem z tymi w dogrywce (piękne sandacze) oraz dziękuję za mega spotkanie w doborowym towarzystwie ;D

Pozdrawiam wszystkich uczestników bo chłodny wiaterek trochę dokuczał.

Do zobaczenia nad wodą ;D

Napisano

Gratuluje łowiącym, złapanym sandaczom życze szybkich przyrostów. Spotkanie jak zwykle w świetnej atmosferze bez nadęcia i z dużym dystansem do rywalizacji. Dogrywka, swetny pomysł ☺Poznanie nowych szaleńcow to jak mawiają politycy z najwyższych szczebli władzy: "dodatni plus" takich spędów.

Ps. Borysowi dziękuje za " kuraki",.Kaźdemy złapanemu kleniowi będe opowiadał o Twoich arcydziełach ☺

• 3 weeks later...
Napisano

Maniu, chodz rano w sobote na lipienia z bystrzycy. Przy okazji zrobimy kontrolowany połów okonia. Oczywiscie na muche ☺

Ps. W czernicy wszystko zjedzone. ☺

Napisano

No co Wy Chłopaki, ile bedziecie spali w sobote? ☺ Gwarantuje świetną zabawę z muchą, przynajmniej z okoniami ☺Wariaty zbierają nawet sucharki ☺a czasem trafia sie niespodzianka ☺Jaceen, może masz ochotę poćwiczyć muchowanie ? A może jest więcej amatorów "sznura do bielizny" ? Pozdrawiam entomologów.

Napisano
Ma ktoś ochotę polatać ze spinem w sobotę po południu? Miejsce to żwirownia w Czernicy i Odra koło Ratowic

A może trochę przyspieszyć i ruszyc na nockę z piatku na sobotę? W zasadzie z Rado (Odyss80) już się umówiliśmy na ten termin i startujemy o 20 w piatek. Ktos ma chęć dołączyć?

Napisano
Jaceen, może masz ochotę poćwiczyć muchowanie ?

Niestety ta sobota odpada (nie mówię o nocce:).

Ja prężę się na 11-ego.

Może wstępnie w przyszłą sobotę do południa jakieś okonki spróbujemy na "wyspach" połowić?

Będą chętni?

Napisano

Musimy potrenować! Jako gospodarze wody powinniśmy czuć się pewnie na łowisku (a przynajmniej pewniej od gości). Ja udział sobotni potwierdzam, a im zimniej będzie tym lepiej.

Napisano

Ta sobota, to aktualne.

Proponuję godzinę 8:00 w miejscu ostatniego spotkania- Wyspa Słodowa

222f37b00495.jpg

Do ósmej może już ktoś połowi i pochwali się efektami.

A komu cięższa kołdra, to jeszcze będzie miał sporo dnia do łamania szczytówek;)

Widziałem, że z JB odzew jest.

Napisano
Byłem wczoraj 2h na wyspach, tony liści płynie co bardzo utrudnia łowienie, ryb ani widu ani słychu.

Fakt, liście w niektórych miejscach potrafią uprzykrzyć wędkowanie.

Jednak, to nie było przeszkodą, by się spotkać i wspólnie spędzić czas nad wodą.

Na spotkaniu był organizator SF Wrocław 2015, koledzy z jerkbait.pl i haczyk.pl

normal_P1170430_sf1.jpg

Ciepło! Fajnie! Szkoda, że deszczyk trochę dokuczał.

Kilkadziesiąt minut upłynęło na pogaduchach. Jednak w końcu padło hasło do wymarszu nad wodę.

normal_P1170431_sf2.jpg

normal_P1170443_sf4.jpg

U mnie dwa brania. Na keitech-a 3" jedno i ryba spada. Drugie na 2" i zapina się piękna płoć pod czterdziestkę.

normal_P1170459_-_Kopia_sf5.jpg

normal_P1170442_sf3.jpg

normal_P1170473_sf6.jpg

normal_P1170478_sf6.jpg

normal_P1170480_sf7.jpg

Więcej brań nie miałem.

• 1 month later...
Napisano

Cześć

Zimno się zrobiło temperatura mocno spadła i niektórych zniechęca do łowienia no tak bo jak tu łowić ręce zgrabiałe żyłka przymarza do przelotek a ryby nie za bardzo współpracują więc pada propozycja całkiem swobodna

W Piątek 08.01.2016r.

padła propozycja Rejs Pub ul. Kotlarska 32a myślę że koło 19 jak byśmy wystartowali było by ok

Posiedzieć z szaleńcami :mrgreen: gdzie wędkarstwo :cool: temat nie mający końca :roll: to dobry pomysł na tą minusową pogodę :lol:

ko się pisze ??

na pewno ja ze mną jak z dzieckiem za rączkę i do baru :cool::lol: