Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja bardzo chętnie lecz brat robi parapetowe 😞Jutro o 4 rano wybieram się z kolega na ujście bystrzycy do Odry od strony betonów jak woda z oczyszczalni wpada 

Napisano

A może jutro nocny spin na wrocławskich bulwarach spotkanie na parkingu koło hali targowej o 20?

Napisano

@Budekmi niestety do wędkowania zostaje tylko weekend ale zawsze mnie korciło, żeby tam połowić

@wasyl1968 Co do powodziówki to myślę, że nawet kalosze wystarczą. Ja wezmę wodery. To woda no kill więc haki bezzadziorowe/pozaginane groty + podbierak bezwęzełkowy. Przynęty raczej płytko schodzące. Dzisiaj będę tam przejazdem więc rzucę okiem i dam znać.

Napisano
O ‎2016‎-‎08‎-‎17 o 07:27, Marienty napisał:

Co do powodziówki to myślę, że nawet kalosze wystarczą. Ja wezmę wodery.

Powodziowy dziś był w takim stanie, że w rejonie mostu Chrobrego wodery spokojnie by wystarczyły. Pod samym mostem, na siatce - fakt - nawet w kaloszach się przejdzie. Woda bardzo klarowna, brania na serio zaczynają się dopiero około 19-tej.

Napisano

Byłem w środę na Mostach Chrobrego. Woda nadaje się do łowienia i co więcej, daje realne szanse na konkretne połowy. Ja będę w sobotę pod mostem o 18:00. Dzisiaj podeślę mapkę.

Widok z mostu:

20160817_101728.jpg

20160817_101610.jpg

Napisano
6 godzin temu, wasyl1968 napisał:

gdzie mozna zostawic auto ?

Zwykle zostawiam przy zakładzie blacharskim na ul. Smętnej (boczna Monte Cassino). Stamtąd jest kilkadziesiąt kroków przez wał do wody.

Napisano

Czołem Panowie, wtrące sie do umawialni. Jade w sobote na Bóbr i mam 2 miejsca w aucie. Jak ktoś coś to zapraszam. Pozdr 😆Już nie przeszkadzam ☺

Napisano

A więc spotykamy się jutro godz. 18:00 nad Kanałem Powodziowym.

Poniżej mapka.

Zbiórka pod mostem (między kanałami). Jest tam spokojniej. Mniej pijanych gapowiczów i nie będziemy rzucać cienia na wodę (wczoraj była pełnia). Brzegi są ładnie wykoszone więc co do warunków łowienia - super malina.

Samochód można zostawić w miejscu o którym pisze @tom@ha albo ciut wcześniej przy zabudowaniach. Tak jest najbezpieczniej mimo, że kawalątek trzeba przejść. Jeśli czujecie taką potrzebę to wyślijcie mi na PW swoje nr. telefonów. a ja odwdzięczę się swoim - będzie łatwiej gdybyśmy mieli się szukać.

Mapka_powodziowy.jpg

Napisano

Przy jazie opatowickim jest duży parking. Do kanału kilka minut drogi i spacerkiem rozpoznanie można zrobić do mostów. Ostatnio łowienie na Red Tagi najlepiej mi tam wychodzi;)

Napisano

Niestety nie dam rady dzisiaj podjechać ;(

Trochę szkoda bo jeszcze nie miałem okazji machać na tej wodzie po remoncie ;D

Pozostaje życzyć powodzenia! Następnym razem na pewno nie odpuszczę ;D

• 2 weeks later...
Napisano

kontynuując wątek ewentualnego gromadnego - alternatywnego do weekendowego spotkania - nalotu na "no kill", może po południu w najbliższą środę lub czwartek?

Taka niezobowiązująca propozycja

Napisano

Mi pasuje środa tylko o której? ja będę ze spinem. Jaceen środa to dobry termin?😃😃😃

Napisano

Środa mi pasuje. Dzień coraz krótszy, więc może tak o 18tej lub trochę przed, żeby był czas trochę pogadać zanim połowimy. Most Chrobrego czy Jagielloński?

Napisano

Środa, jak dla mnie jest dobra. Byłem na kanale w niedzielę i poniedziałek. Coś udało się złowić, ale łatwo nie było.

Napisano

To jutro widzimy się i zapraszamy chętnych na wspólne wędkowanie na kanale NO KILL most Chrobrego godz 18 Aczkolwiek im szybciej  tym lepiej. Planuje się zameldować koło 16 do zobaczenia 😀😀😀

Napisano

Niestety brak czasu ostatnio :( ale od polowy wrzeesnia wracam do wedkarstwa z podwojona sila:) No-Kill znam juz jak wlasna wieszen:)