Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szczęśliwie zdarzyło się, że był ktoś kto mógł fotkę cyknąć i miarka się też znalazła bo miarki nie mam, ryb nie mierzę a fotki to u mnie też prawdziwa rzadkość.

Fotografem był kol @Marienty , miarkowcem nie wiem kto ;)

sandaś1.jpg

poplynal.jpg

• Super 12
przynęty na klenia   Dragon
Napisano
18 godzin temu, Marienty napisał:

Tylko dzięki pomocy @andrutone nie urwałem tego dnia żadnego wabika

Dzięki za spotkanie Panowie. Pogoda była taka sobie, ryby również nie rozpieszczały, ale ekipa była silna, a atmosfera serdeczna:)

Wobka Marientego uratowaliśmy za pomocą patentu z Wędkarza Polskiego:

http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1482

tylko zamiast siatki użyłem podbieraka na długiej sztycy (wobler na szczęście był blisko).

Sam również uratowałem jedną swoją przynętę za pomocą nowo obczajonego patentu Kapitana Quinna:

Moja butelka wygląda tak i sprawdziła się:

large.IMG_20161107_054124.jpg

Będę dalej testował ten patent, bo zawsze strasznie mnie bolą urwane przynęty (a pozbyłem się ich w tym sezonie naprawdę wielu).

• Super 3
  • 3 weeks later...
Napisano

jutro jeżeli ktoś miałby ochotę się ogrzać przy ognisku wieczorową porą na Redzinie ( po lewej stronie od slipu ) to zapraszamy z kolegą z forum ( Bresla45) robimy nocna zasiadkę na mietusa

• Super 1
  • 1 month later...
Napisano

Koleżanki i Koledzy, przypominam o piątkowym spotkaniu towarzysko-nawadniającym w piątek od godz. 19. Miejsce: Rejs Pub ul. Kotlarska 32a. Bedzie min można sprawdzic, czy woblerki Peekola i Jaceena mają ostre kotwiczki, czy Marienty znalazl już swoją ofiarę na ten rok (klenia 70+), czy Patryk nauczył się kręcić jeżynki w odpowiednią stronę oraz zrobic sobie zdjęcie z Boorysem (bezcenna pamiątka) ;)

Zapraszamy wszystkich, wszystkich oznacza wszystkich, nie tylko Ligę Ślęzy 😎 pozdrawiam i do piątku

• Super 5
Napisano

Tak jak bacyk pisze, weźcie ze sobą jakieś ciekawostki. Przynęty, sprzęt, gadżety i co wyda się Wam warte do pokazania. Zdjęcia okazów obowiązkowo! :)

Napisano

Pozwolę sobie wkleić odnośniki, gdzie jest kilka zdjęć ze spotkania. Myślę, że czas będzie się bardzo dłużył do następnego, które mam nadzieję stanie się tradycją w naszym gronie.

WP_20170120_19_29_11_Pro_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg

• Super 1
  • Słabo 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam, skoro wroclawska haczykowa spolecznosc wedkarska jest tak dobrze zintegrowana to wpadlem na.pewien pomysl stworzenia cos w rodzaju calorocznych Mistrzostw Wroclawia. Polegalo by to na stworzeniu jeszcze jednej ligi na zasadzie Ligi Slezy i Ligi Widawy, np Ligi Kanalu Powodziowego i teoretycznym polaczeniu tych lig na konec 1tury i koniec roku, punktacja ogolno znana z zawodow wedkarskich. W ten sposob wylonilibysmy "najlepszego wedkarza" tych 3 odcinkow rzek. Jesli pomysl sie podoba i byli by chcetni na taka inicjatywe to piszcie tu albo stworzymy nowy watek. Jest jeszcze jeden pomysl tylko na Kanal Powodziowy zeby w ciagu roku zorganizowac kilka spotkan na ktorych zrobimy sobie zawody, podsumujemy na koniec roku i rozdamy nagrody, napewno wiekszosc nas wrzuci cos do koszyka dla zwyciezcy:)

Napisano
5 godzin temu, michalvcf napisał:

Witam, skoro wroclawska haczykowa spolecznosc wedkarska jest tak dobrze zintegrowana to wpadlem na.pewien pomysl stworzenia cos w rodzaju calorocznych Mistrzostw Wroclawia. Polegalo by to na stworzeniu jeszcze jednej ligi na zasadzie Ligi Slezy i Ligi Widawy, np Ligi Kanalu Powodziowego i teoretycznym polaczeniu tych lig na konec 1tury i koniec roku, punktacja ogolno znana z zawodow wedkarskich. [...]

Taaa... Weź Michał, idź z takimi pomysłami do diabła. Złowisz na powitanie dwa grubo ponad metrowe wąsate na Powodziowym, do tego jeszcze jakiegoś kabana, że gacie publiczności spadną i pozamiatane :D. Regaty rozegrane.

Kilka spotkań to sobie możemy zrobić bez zawodów, chyba, że chcesz stracić kolegów ;)

• Super 2
Napisano

Ale jezeli ktos zlowi dwa duze wasy na kanale a przyzeruje np na Slezy to po polaczeniu tabeli bedzie nisko w klasyfikacji. Nie laczylibysmy centymetrow tylko punkty za koncowe miejsce w turze. Tak jak pisalem jest to luzna propozycja jesli bedzie aprobata to mozemy cos wymyslic a jesli nie to do kosza ;)

Napisano

@michalvcf pomysł ciekawy. Ale tak sobie myślę że to wygląda jak Grand Prix :) Może nie mnożyć konkurencji tylko po prostu wydzielić wrocławską klasyfikację w ramach Grand Prix Haczyka?

Napisano

Michał, lepiej się spotkać, jak w poprzednim sezonie. Chyba wszystkie ustawki odpuściłeś?) I szykuj się na GP Haczyk. Czekam na info Tomka o zasadach na 2017 i w ramach tego, równolegle, zaproponowałem walkę w kategorii kleń. W drugiej połowie widziałbym kategorię sandacz. Nie przeszkodzi to nikomu walczyć o wszystko a "ograniczonym" wędkarzom (jak ja:) da szansę wziąć udział chociaż w jednej kategorii. Może się przyjmie i jedno przy drugim będzie fajnie funkcjonować?

Napisano

A co powiecie, żeby z góry ustalić  np. 4 terminy w których rozegramy zawody i wyniki połączymy? Byłaby to tylko Odra i konkretne odcinki :powyżej Wro, powodziówka, centrum i Brzeg-Lubiąż? 

Napisano

Jacek, ja tez jestem "ograniczonym" wedkarzem bo jakos nie po drodze mi bylo zawsze na Sleze, a tak to teraz bym sie wybral kilka razy bo mialbym dodaktowa motywacje zeby lepiej poznac rzeke, poznac sposoby wedkowania na tej rzece i przez co stac sie lepszy i skuteczniejszy. Pokazalo by to wszechstronnosc kazdego z nas. Zawody dalej niz granice miasta chyba by mialy slaba frekfencje.

• 1 month later...
Napisano

Witam okonie juz sie ruszaja na szczytnickim moze by tak jakis zlocik zrobiic przed tarlem;) miejsca jest sporoaz do zwierzynieckiego mozna spacerowac

• 9 months later...
Napisano

Tradycję trzeba podtrzymać .

Jak to Jacen mawia powili przychodzi czas aby jak co roku "wytargać kufel za ucho":):ph34r:

Po wstępnych ustaleniach proponowany termin to:

PIĄTEK

19.01.2018r.

Jak co roku pewnie przejmiemy REJS PUB

Jeśli ma ktoś inne pomysły i propozycje niech działa!

PRZYPOMINAM ŻE SPOTKANIE PRZY KUFLU PODSUMOWUJĄCE SEZON 2017 , JEDNOCZEŚNIE KOŃCZĄCE LIGĘ ŚLUMP

JEST DLA WSZYSTKICH WARIATÓW I NIE TYLKO KTÓRZY BEZ KIJA I WODY ŻYĆ NIE MOGĄ!!

Jest sporo czasu żeby się zorganizować bierzcie wolne, uciekajcie na L4, Ból głowy w sobotę gwarantowany:ph34r:

• Super 1
  • 1 month later...
Napisano

12-01-2018 (piątek) godz. 19:00 jest spotkanie dolnośląskich wędkarzy. Miejsce zarezerwowano tradycyjnie w "REJS PUB" ul. Kotlarska 32a. Metoda podnoszenia kufla, bez ograniczeń. Spinningiem, muchówką czy gruntówką, to bez znaczenia:)))

Do zobaczenia!

PS

To jest korekta do poprzedniego wpisu.

Napisano

51 minut temu, jaceen napisał:

12-01-2018 (piątek) godz. 19:00 jest spotkanie dolnośląskich wędkarzy. Miejsce zarezerwowano tradycyjnie w "REJS PUB" ul. Kotlarska 32a. Metoda podnoszenia kufla, bez ograniczeń. Spinningiem, muchówką czy gruntówką, to bez znaczenia:)))

Do zobaczenia!

PS

To jest korekta do poprzedniego wpisu.

Czyli to dzisiaj ? nie za tydzień ? :) Szybko trzeba zmieniać plany na wieczór

• 1 month later...
Napisano

panowie a może tak się spotkać na lodzie ? tego jeszcze nie było , moja propozycja to pierwsze barki , ludzi mniej jak na drugich , samochód można zostawić pod mostem kolejowym , tramwajem też można dojechać , do końca tygodnia mróz trzyma a szamani od pogody zapowiadają na przyszły tydzień nawet 15 stopni na plusie, tak że jedyna szansa na wmiare bezpieczne chodzenie po lodzie , sobota ? niedziela ? ktoś chętny ?

Napisano

Powiedziałem A teraz czas na B! 

Odnośnie warsztatów muchowych-wobkowych! 

Oldbolo zaproponował że użyczy do owych celów swoje pomieszczenia biurowe ☺ 

Są to nie duże 3 pokoje na codzień miejsca pracy więc imprezy ze striptizem nie będzie i jak owe miejsca zastaniemy tak też je nienaruszone opuścić musimy!! 

Są tam biurka więc sprawę stołów mamy zalatwioną lecz jakieś krzesełka wędkarskie by się przydały! 

W grę wchodzi Piątek 02.03.2018r.

Propozycja startu 17:00

Zróbmy listę kto jest chętny i zobaczmy czy pomysł Wypali! 

1.Oldbolo

2.jaceen

3. Booryss

4...

W ten mroźny czas będzie chwila spotkać się z oszolomami po kiju pogadać, wymienić się materiałami, podpatrzeć coś nowego a nawet pochwalić się najbrzydszą muchą jak najlepiej nam wychodzi. 

Lokalizacja lokalu Grabiszyńska więc taktyczne całkiem nieźle!