McGregor Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Wchodzę w to. Do końca sezonu tylko okonie i sandacze. Ewentualnie szczupak. Proszę o dopisanie do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 To i ja poproszę o dopisanie do tabeli🙂 kilka razy uda się być nad wodą jeszcze w tym roku. Liczę na jakieś sandacze 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 1. jaceen 2. Elast93 3. tomek1 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 Lista coraz dłuższa, a sandaczy dalej nie ma:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Jak coś trafię to dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 2 godziny temu, jaceen napisał: Lista coraz dłuższa, a sandaczy dalej nie ma:))) Za mną już dwa 6/7 godzinne podejścia w tym miesiącu, wyników brak.. Przyszła większa woda o prawie metr u nas i jakoś nie mogę ryb namierzyć ani tym bardziej złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 6 godzin temu, jaceen napisał: Lista coraz dłuższa, a sandaczy dalej nie ma:))) Przed wczoraj dwa podwymiarki i cztery całkiem krótkie. Jeden bardzo ładny zapierdzielił mi pod nogami, szedł za gumą z rynny ale dawno nie łaziłem za sandaczem i byle jakie, nieodpowiednie haki mam, nie zapiął się. Dokupiłem super główek, tak ostre, że z torebki nie mogłem wyjąć aby się nie skaleczyć. Mamy nadzieję coś tu jednak wstawić w niedługim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Października 2022 Autor Share Napisano 7 Października 2022 1. jaceen 2. Elast93 3. tomek1 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 17. Larry_blanka Prawdę mówiąc rzeczywistość sandaczowa wygląda jak na filmie. Jakie szanse mają amatorzy wędkarstwa? Logicznie rzecz ujmując zdecydowanie mniejsze. Spędzony czas w takich klimatach bezcenny. A wyniki? Cóż, tylko nielicznym szczęście dopisze. U mnie od początku października było kilkadziesiąt sandaczowych pstryków. Kilka niewymiarowych sandaczy na brzegu. Jak długo jeszcze będę czekał na przełamanie?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Witam. W związku ze wczorajszym sukcesem i namową kolegi Rafała założyłem konto i poproszę o dopisanie do listy. Pierwsza rybka się zameldowała... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 1. jaceen 2. Elast93 3. tomek1 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 17. Larry_blanka 18. Konrado 10 godzin temu, Konrado napisał: Pierwsza rybka się zameldowała... Witamy:) Ciekawe, czy to ten Konrado, którego czasami na nocnych wyprawach na sumy spotykałem?:) To czekamy na wpis do tabeli i kilka słów w jakich okolicznościach i na co złowiony. U mnie w sobotę były cztery pstryki i dwa na brzegu. Już prawie nadawały się do tabeli. Brakowało 2 i 3 centymetry:) Brania miałem na Lunker City Shaker 80 mm/8g. pzdr👊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Dokładnie ten Pierwszy do zgłoszenia. Guma Canibal 10cm główka ciężka 25g (to chyba mój pierwszy sandacz canibala, nigdy wcześniej nie miałem na niego wyników ale uparcie zakładałem) Sandacz 76,5cm 2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 Mamy pierwszą rybę. I to całkiem słuszną💪🎣🔥 Ciekawi mnie, ilu z nas polegnie i skończy z jedną punktowaną, a co gorsze, na zero:) Nie pamiętam kiedy ostatnio zakładałem jiga 25 g. Przed poszerzeniem Odry, to 35 się zdarzało. Teraz u mnie to maks 12-17. 1. jaceen 2. Elast93 3. tomek1 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 17. Larry_blanka 18. Konrado 76,5 + 0 = 76,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Dziś od rana łaziłem za okoniem ale tym Okoniem przez duże "O" . Trochę daleko mam a po postawieniu tamy w Malczycach ciężko je namierzyć. Efekt to zero. W jednym miejscu zacząłem na lekko dłubać to dwa sandaczyki wydłubałem ale krótkie. Nie ma okoni to wziąłem się za sandacze. W jednej rynnie namierzyłem cwaniaczka, oczywiście szedł za gumą a pod nogami zrobił z niej sałatkę z taką siłą, że mało mi kija nie wyrwał. Drugie branie na mniejszą gumkę, leciutko przytrzymał i zciągnął gumę do połowy po czym poszedł sobie z powrotem na początek rynny. A skąd wiem a no stąd, że założyłem dużego shada udającego okonka i turlałem po kamulcach, po blacie z prądem aż mu przed nos podałem, zapierdzielił, podjechał ze cztery metry i spadł. Każda wyprawa to nowe wnioski, na nowo poznaję zwyczaje rzecznych piesków, po tej wyprawie znów zmienię kij na inny. Bardzo cieszy spora populacja małego i podwymiarowego sandacza. Jest wszędzie i w mieście i poniżej. Przed Wrockiem nie byłem dawno i zapewne długo nie będę to nie wiem. Koledze @Konradogratuluję ładnej rybki. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Ja nieczęsto łowię taką gramaturą. Ale po jednym roku w którym na wodzie ok. 1,5m brania miałem tylko na 25g z kopytem 4L noszę w pudełku i czasem jak się nic nie dzieje to wyciągam poorać po dnie. Populacja małego sandacza faktycznie cieszy. Łowiąc na większe gumy pstryki kończą się gumą na kolanku haka, ale czasem zawiśnie taki pod 30 - 40. Wydaje mi się, że to dwa roczniki. Niestety widziałem już pierwsze kormorany a one lubią tego kształtu rybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Taka ciekawostka. Ostatnia próba złapania drugiego sandacza do zestawienia zakończyła się przyłowem wąsatego przyjaciela. A pstryk był iście sandaczowy. Po bardzo brutalnej i siłowej walce ze względu na kształt dna po 12 minutach zameldował się na brzegu. (Przetestowałem solidnie węzły, agrafkę , hak i chińską plecionkę) Miarka pokazała 190 cm. Na "szczęście" chodzę aktualnie z kijem, który daje radę takim rybkom choć do jigowania słabo się nadaje. Ze zwykłą sandaczówką nie byłoby najmniejszych szans i musiałbym potem opowiadać legendy jak mi zestaw porwało... 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 A gdzie zdjęcie?😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 W październiku dwa wyjścia za sandaczem i dwa sandaczyki na brzegu. Maks po 40 cm, może za trzecim razem trafi się już jakiś do tabeli 😎🍀🙂 brania na Westin shad teez slim 10 cm na główkach 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 13 Października 2022 Share Napisano 13 Października 2022 Dzisiejszy rekonesans po mieście, wnioski takie: -tam gdzie kiedyś stały małe-stoją małe -tam gdzie kiedyś stały duże-też stoją małe Edytka: dzisiejszy wynik 4 sztuki na brzegu, wszystkie blisko wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Skompletpwałem już cały zaplanowany sprzęt pod sandacze i...chodzę dalej za okoniem Co prawda zawsze ze sobą zabieram sprzęt na zedy i często mówię sobie "dzisiaj tylko one" ale już na miejscu pojawia się myśl "tutaj na bank stoją okonie" i często stoją xD a jak już biorą to ciężko przestać i na sandacze zostaje niewiele czasu, zreguły chwilę przed zmrokiem. Po zmroku zostaję godzinkę - dwie i próbuję na wobki. Z opadu do tej pory tylko 1 branie a na wobki dwa małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Wczoraj. Drugi nieduży do klasyfikacji. 57cm. Dalej ciężko. Canibal 10cm na 21g Do tego jeden krótki. Zdjęcie z sumem, niestety w niefortunnym ujęciu zrobił mi przypadkowy rowerzysta 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Października 2022 Autor Share Napisano 14 Października 2022 13 godzin temu, Fido Angellus napisał: -tam gdzie kiedyś stały małe-stoją małe -tam gdzie kiedyś stały duże-też stoją małe U mnie z dnia na dzień meldują się coraz mniejsze:))) a w miejscach, gdzie kiedyś łowiłem całkiem fajne sztuki, teraz biorą szczupaki😎 4 godziny temu, jamnick85 napisał: na miejscu pojawia się myśl "tutaj na bank stoją okonie" i często stoją xD a jak już biorą to ciężko przestać i na sandacze zostaje niewiele czasu, Chciałem to samo napisać🙂 Okonie uzależniają;) 3 godziny temu, Konrado napisał: do klasyfikacji. 57cm. Gratulacje👍💪🔥 A my dalej w lesie:) Będzie bardzo czytelny obraz, jak radzimy sobie z tą rybą. Wiele razy obiecywałem sobie, że kończę z sandaczami. Ilość godzin a efekty=dramat🤣 TABELA 1. Konrado 76,5 + 57 = 133,5 2. Elast93 3. tomek1 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 17. Larry_blanka 18. jaceen 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Dzisiaj kolejne 3h stukałem po odrzańskim dnie. Przynęty małe 9cm i duże 15cm i te pomiędzy. Grube kotlety - Dragon (Ansu) Fati oraz te chude jak "jak na okładkach Voug`a" longhorny. Główki lekkie 7g i ciężkie do 30g. Rynny, warkocze, napływy, zapływy, klatki, opaski...w wodzie zostało znowu XX pln a Sandaczy jak nie widziałem (za dnia z opadu) tak nie widzę. Nawet okoniówki nie wziąłem żeby nie kusiło. Czego zresztą potem żałowałem bo stały gamonie przy filarze mostu i skubały 9cm westina ale zassać nie mogły.... ...ale co mnie plecy rypią to moje Dla tych co jak ja tracą morale mały zastrzyk optymizmu poniżej. Szkoda, że już nie mieszkam blisko tych miejscówek bo chętnie bym tam postukał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 To i ja coś dopiszę. Wczorajszy 67 cm na spinning. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 TABELA 1. Konrado 76,5 + 57 = 133,5 2. tomek1 67 + 0 = 67 3. Elast93 4. jamnick85 5. RafalWR 6. Marienty 7. lechur1 8. moczykij 9. MarianoItaliano85 10. suchi 11. Fido Angellus 12. RSM 13. boseib 14. SebaZG 15. McGregor 16. Płatek88 17. Larry_blanka 18. jaceen Czyżby taka taktyka miałaby się sprawdzić w tym roku, że niby nie, że nie na ryby, tylko wodę chciałem zobaczyć:) a tu bęc gumę znienacka pod pysk sandaczowi:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 54 minuty temu, jaceen napisał: Czyżby taka taktyka miałaby się sprawdzić w tym roku, że niby nie, że nie na ryby, tylko wodę chciałem zobaczyć:) a tu bęc gumę znienacka pod pysk sandaczowi:))) Otóż to 😁 Na kiju założona "domyślna" przynęta czyli biały fishunter, kilka rzutów i wystarczyło. Wszystkie sandacze w tym roku na tę gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Dzisiaj wybrałem się z synem na starą miejscówkę,na której gryzą grube sandacze tyle,że w listopadzie.O pół godzinie mam strzał z pierwszego opadu.Cały czas myślałem,że mam metrową kijankę a kółka strzałów ogonem po pletce mnie w tym utwierdziło.Przy brzegu wynurzył się piękny sandacz.Miarka pokazała 92cm.Pierwszy wymiarowy w tym roku i do tego PB.Ryba wzięła na Shakera 4" na 20g główce.Po wypuszczeniu sandacza syn ma mocne branie ale ryba się nie zacina.Po kilkunastu minutach zakładam Shakera 6" i znów m mocny strzał.Ryba się nie zapina chociaż po wyjęciu gumy widać dwa ślady po zębach zaraz przy dozbrojce.Teraz będę męczył miejscówkę koło na ,której byłem w zeszłym tygodniu,wygląda obiecująco. 1 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi