Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wybieram się właśnie na PIV w piątek na całodniową zasiadkę, gdzie najlepiej skręcić i dojechać jadąc trasą w stronę Siewierza/Częstochowy ?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

JohnyQ, Witam

W sobotę chce się wybrać na zasiadkę na IV tylko nie wiem jak woda, opadło coś w końcu, czy nadal tak jak w zeszłym tygodniu?

Napisano
opadło i to dużo :wink: tez planuje w ten weekend ogarnac cos grunt na czwórce

dzięki za info w takim razie w sobotę uderzam, po miesiącu brodzenia w wodzie czas pobyczyć się troszkę :-)

Napisano

W piątek od strony Wojkowic Kościelnych (pierwsza w prawo za kościołem) tam przy tych rozległych piaskach był stan wysoki i lipa straszna. Ale jeśli rzeczywiście się to zmieniło to chyba w sobotę trzeba będzie się przejechać. Na jakie ryby się tam przede wszystkim nastawiać ? Nie mam doświadczeń z tym zbiornikiem jeszcze więc chciałbym jakoś wstępnie chociaż się przygotować.

Napisano

na chwile obecna spadł stan wody o jakis metr 1,5 cos takiego ale na pogori 4 stan wody rybie nie przeszkadza w braniom z mojego doswiadczenia

ważne ze wreszcie woda sie nagrzewa bo w tym roku bedzie wszystko pozniej przez ten gupi MAJ :twisted:

na jaka rybe sie nastawiac myśle ze przedewszytskim karp wzdrega karas lin i leszcz

Napisano

Hmm, w zeszłym tygodniu byłem w czwartek i w piątek w miejscu o którym pisałem w poprzednim swoim poście i z braniami zarówno na grunt/spławik jak i spinning było kiepsko - ściślej mówiąc - totalne zero brań.

Napisano

Mam zamiar wybrać się na IV ze spinningiem, od której strony najlepiej porzucać?? myślę udać się na ten brzeg od pogorii III w stronę tej zapory co woda już odpływa z jeziora do przemszy. miał tam ktoś jakieś efekty ?? pozdrawiam

Napisano

Jadąc od Wojkowic Kościelnych wędkować od razu jak dojadę do wody na dole tej skarpy ? Czy też jechać dalej tą polną/piaskową drogą na te rozległe piaski ?

Napisano

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Od kilku dni obserwuje totalne bezrybie od stony Wojkowic, po wczorajszych rozmowach ze stałymi bywalcami nic się nie chce uwiesić.

Ja od 4 dni nie miałęm ani puknięcia na spina, woda opadła jakieś 2,5-3 m rybka poszła chyba w inne miejsce.

Pozdrawiam

Napisano
jak od strony wojkowic nie biorom to ja jestesm świety ja jezdze i ciągne

Zależy z której strony od Wojkowic siedzisz bo nie znaczy to, że łowimy w tych samych miejscach. Może Tobie się dają złapać ale ja nie mam szczęścia więc napisałem to co mi się zdarzyło i z rozmów z innymi.

Jeżeli jest inaczej to widać, że nie mają ochoty do rozmów :lol:

Napisano

witam serdecznie

nie jestem związany z wędkarstwem, lecz z innym sportem - kitesurfingiem

niedalej jak kilka dni temu zostawiłem na plaży (wojkowice kościelne) na pogorii 4 część z latawca (drążek w zielonym pokrowcu z napisem naish)

jeżeli ktokolwiek widział albo wie czy ktoś znalazł takie coś to proszę o kontakt na maila imsooobig@yahoo.pl

pozdrawiam serdecznie

Napisano

Byliśmy we trzech na nocce nad Pogorią IV na wschodnim brzegu. Dla odmiany tam, bo od Wojkowic było pełno plażowiczów. Zaliczyliśmy... burzę, ulewny deszcz przez całą noc i fale jak na morzu nad ranem. Gruntówki cały czas milczały jak zaklęte, mnie na spławikówkę udało się 4 jazie po ok. 30cm wydłubać i dwa okonki. Ogólnie marnie. Wracając podjechaliśmy od strony trasy szybkiego ruchu, ale tam tez nic nie połapali. Wszyscy tylko narzekają...

• 2 weeks later...
Napisano

Witam !!!

Chciałbym wybrać sie na Pogorie, tylko nie wiem specjalnie na którą :roll: Jestem zielony jeśli chodzi o te zbiorniki :oops: Czy może mi ktoś podpowiedzieć na która , tylko z w miarę dokładnym opisem gdzie i jak dojechać. Jestem zmotoryzowany i ostatnio siedziałem na Paprocanach i głownie na ,, grunt" .

Napisano

Jak wygląda sytuacja na P2 ?

Znacie może jakieś ciekawe miejsce gdzie można by dojechać samochodem i rozbić się z rodzinką. Mam zamiar rozłożyć feedera i spławik.

Dziękuję z góry za wszelkie informacje.

Napisano

Znacie może jakieś ciekawe miejsce gdzie można by dojechać samochodem i rozbić się z rodzinką. Mam zamiar rozłożyć feedera i spławik.

Na P2 nigdzie nie dojedziesz samochodem, bo jest to użytek ekologiczny. Możesz wóz zostawić na parkingu przy ulicy Zakladowej (ulica między P3 a P2) i przejść się jakieś 200-300m ścieżką obok nad brzeg P2. Jak dojdziesz do wody to stanowiska masz i po lewo i po prawo...

Napisano

Na P2 nigdzie nie dojedziesz samochodem, bo jest to użytek ekologiczny. Możesz wóz zostawić na parkingu przy ulicy Zakladowej (ulica między P3 a P2) i przejść się jakieś 200-300m ścieżką obok nad brzeg P2. Jak dojdziesz do wody to stanowiska masz i po lewo i po prawo...

Dzięki wielkie :)

A może orientujesz się na jakie rybki się najlepiej nastawić ?

Napisano

Rybostan jest podobno taki sam jak na innych Pogoriach. Wiesz... ja nigdy nie przepadałem za łowieniem na PII. Choć fakt, że łowiłem tam tylko kilka razy i to głównie z nastawieniem na szczupaka...