Kokon89 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Wybieram się właśnie na PIV w piątek na całodniową zasiadkę, gdzie najlepiej skręcić i dojechać jadąc trasą w stronę Siewierza/Częstochowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 skręć na wojkowice koscielne i tam posuzkaj bo sa super miejscowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 JohnyQ, Witam W sobotę chce się wybrać na zasiadkę na IV tylko nie wiem jak woda, opadło coś w końcu, czy nadal tak jak w zeszłym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 opadło i to dużo tez planuje w ten weekend ogarnac cos grunt na czwórce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatiel Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 opadło i to dużo tez planuje w ten weekend ogarnac cos grunt na czwórce dzięki za info w takim razie w sobotę uderzam, po miesiącu brodzenia w wodzie czas pobyczyć się troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 W piątek od strony Wojkowic Kościelnych (pierwsza w prawo za kościołem) tam przy tych rozległych piaskach był stan wysoki i lipa straszna. Ale jeśli rzeczywiście się to zmieniło to chyba w sobotę trzeba będzie się przejechać. Na jakie ryby się tam przede wszystkim nastawiać ? Nie mam doświadczeń z tym zbiornikiem jeszcze więc chciałbym jakoś wstępnie chociaż się przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 na chwile obecna spadł stan wody o jakis metr 1,5 cos takiego ale na pogori 4 stan wody rybie nie przeszkadza w braniom z mojego doswiadczenia ważne ze wreszcie woda sie nagrzewa bo w tym roku bedzie wszystko pozniej przez ten gupi MAJ na jaka rybe sie nastawiac myśle ze przedewszytskim karp wzdrega karas lin i leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Hmm, w zeszłym tygodniu byłem w czwartek i w piątek w miejscu o którym pisałem w poprzednim swoim poście i z braniami zarówno na grunt/spławik jak i spinning było kiepsko - ściślej mówiąc - totalne zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rocky Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Mam zamiar wybrać się na IV ze spinningiem, od której strony najlepiej porzucać?? myślę udać się na ten brzeg od pogorii III w stronę tej zapory co woda już odpływa z jeziora do przemszy. miał tam ktoś jakieś efekty ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 poszukaj dokładnie w tym poscie o pogori 4 bo było juz pisane gdzie najlepiej na 4 spiningowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Jadąc od Wojkowic Kościelnych wędkować od razu jak dojadę do wody na dole tej skarpy ? Czy też jechać dalej tą polną/piaskową drogą na te rozległe piaski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 i tu i tam jest wporządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 OGŁOSZENIA PARAFIALNE Od kilku dni obserwuje totalne bezrybie od stony Wojkowic, po wczorajszych rozmowach ze stałymi bywalcami nic się nie chce uwiesić. Ja od 4 dni nie miałęm ani puknięcia na spina, woda opadła jakieś 2,5-3 m rybka poszła chyba w inne miejsce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon398 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Witam wybieram sie dzisiaj na nocke na pIII które miejsca polecacie? na co najlepiej rzucac kuku? czerwony? biale? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 jak od strony wojkowic nie biorom to ja jestesm świety ja jezdze i ciągne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Ryba siedzi teraz na płyciznach wokół wysp... szczególnie tych z rybitwami. Widziałem karpie takie po 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 jak od strony wojkowic nie biorom to ja jestesm świety ja jezdze i ciągne Zależy z której strony od Wojkowic siedzisz bo nie znaczy to, że łowimy w tych samych miejscach. Może Tobie się dają złapać ale ja nie mam szczęścia więc napisałem to co mi się zdarzyło i z rozmów z innymi. Jeżeli jest inaczej to widać, że nie mają ochoty do rozmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imsooobig Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 witam serdecznie nie jestem związany z wędkarstwem, lecz z innym sportem - kitesurfingiem niedalej jak kilka dni temu zostawiłem na plaży (wojkowice kościelne) na pogorii 4 część z latawca (drążek w zielonym pokrowcu z napisem naish) jeżeli ktokolwiek widział albo wie czy ktoś znalazł takie coś to proszę o kontakt na maila imsooobig@yahoo.pl pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Byliśmy we trzech na nocce nad Pogorią IV na wschodnim brzegu. Dla odmiany tam, bo od Wojkowic było pełno plażowiczów. Zaliczyliśmy... burzę, ulewny deszcz przez całą noc i fale jak na morzu nad ranem. Gruntówki cały czas milczały jak zaklęte, mnie na spławikówkę udało się 4 jazie po ok. 30cm wydłubać i dwa okonki. Ogólnie marnie. Wracając podjechaliśmy od strony trasy szybkiego ruchu, ale tam tez nic nie połapali. Wszyscy tylko narzekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Co tam słychać nad Pogoriami? Ucichł cos temat ostatnio... Tak źle, że sie pisać nie chce, czy nikt nigdzie nie jeżdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziku Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Witam !!! Chciałbym wybrać sie na Pogorie, tylko nie wiem specjalnie na którą Jestem zielony jeśli chodzi o te zbiorniki Czy może mi ktoś podpowiedzieć na która , tylko z w miarę dokładnym opisem gdzie i jak dojechać. Jestem zmotoryzowany i ostatnio siedziałem na Paprocanach i głownie na ,, grunt" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Jak wygląda sytuacja na P2 ? Znacie może jakieś ciekawe miejsce gdzie można by dojechać samochodem i rozbić się z rodzinką. Mam zamiar rozłożyć feedera i spławik. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Jak wygląda sytuacja na P2 ?Znacie może jakieś ciekawe miejsce gdzie można by dojechać samochodem i rozbić się z rodzinką. Mam zamiar rozłożyć feedera i spławik. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Na P2 nigdzie nie dojedziesz samochodem, bo jest to użytek ekologiczny. Możesz wóz zostawić na parkingu przy ulicy Zakladowej (ulica między P3 a P2) i przejść się jakieś 200-300m ścieżką obok nad brzeg P2. Jak dojdziesz do wody to stanowiska masz i po lewo i po prawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Jak wygląda sytuacja na P2 ?Znacie może jakieś ciekawe miejsce gdzie można by dojechać samochodem i rozbić się z rodzinką. Mam zamiar rozłożyć feedera i spławik. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. Na P2 nigdzie nie dojedziesz samochodem, bo jest to użytek ekologiczny. Możesz wóz zostawić na parkingu przy ulicy Zakladowej (ulica między P3 a P2) i przejść się jakieś 200-300m ścieżką obok nad brzeg P2. Jak dojdziesz do wody to stanowiska masz i po lewo i po prawo... Dzięki wielkie A może orientujesz się na jakie rybki się najlepiej nastawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Rybostan jest podobno taki sam jak na innych Pogoriach. Wiesz... ja nigdy nie przepadałem za łowieniem na PII. Choć fakt, że łowiłem tam tylko kilka razy i to głównie z nastawieniem na szczupaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi