Skocz do zawartości
tokarex pontony

łowiska we Wrocławiu i okolicach

pewniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie mieszkam dlugo we Wroclawiu...wiec moze ktos wie o cos o tych gliniankach ktore sa za nowobudowanym stadionem kawalek??i drugie pytanko..to jak sie jedzie z maślic do leśnicy to po drodze niedaleko za stadionem przy nowobudowanym bloku mieszkalnym jest mały stawik...łowił tam ktoś??

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 221
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a jak ktos kiedys sie wybiera na Odre w woj.lubuskie to polecam odcinek Odry w miejscowosci Kłopot...po drugiej stronie juz Germany..nie wolno palic ognisk itp..ale podobno to najczystszy odcinek Odry...piekne leszcze tam widywałem i kilka udalo sie złowic...polecam!!

Napisano

Hello!

Ogólnie to jeszcze Odra "nie ruszyła". Nie zrobiłem jeszcze zakupów na ten sezon ale zdążyłem już pojechać nad wodę. W sobotę koło 16 podjechałem na zimowisko barek (pierwsze) za mostem Milenijnym. Pogadałem z wędkarzami... (o 16 zostało tylko 3 twardzieli).

Oto ich słowa... "Dupa Panie Dupa..." :PPP

Mówili, że przez cały dzień nawet jazgarz się nie powiesił.

Moim zdaniem jest jeszcze za zimno na Odre. Trzeba poczekać jeszcze z tydzień.

...a robiło się już tak fajnie ciepło...

Napisano
nie mieszkam dlugo we Wroclawiu...wiec moze ktos wie o cos o tych gliniankach ktore sa za nowobudowanym stadionem kawalek??i drugie pytanko..to jak sie jedzie z maślic do leśnicy to po drodze niedaleko za stadionem przy nowobudowanym bloku mieszkalnym jest mały stawik...łowił tam ktoś??
A konkretniej :lol: o które ci chodzi.
Napisano

ja byłem w ostatni weekend koło mostu warszawskiego nic nie złowiłem , poziom wody raptownie sie obniżył i było duże ochłodzenie moze dla tego nie brały rozmawiałem z wędkarzem który łowił niedaleko i tak samo bez wyniku trzeba jeszcze poczekać , za to dużo ludzi dzisiaj było na zimowiskach koło milenijnego może to ostatnie dobre brania z pod lodu

• 2 months later...
Napisano

Da się łowić :wink:

2 to starorzecze Odry w Kotowicach o nazwie jezioro Panieńskie. Masa leszcza i byczka oraz płoci. Uderza też bolek i szczupły. Nie wiem jak teraz z dojazdem, ale po deszczach może być lipny... W ciepłe, letnie dni leszcze biorą całkiem przyzwoicie nocą, w godzinach 22:00-1:00. Połamania kija :)

Napisano

Szukamy jakiejś miejscówki żeby usiąść w sobotę na noc i szczerze mówiąc nie mamy żadnego pomysłu :roll: Może Mietków chociaż po ostatnim zwiadzie to jakoś mi się nie uśmiecha tam siadać :neutral: Gdzie teraz warto usiąść z DS i żywcówką, teraz kiedy odra nie wchodzi w grę :roll:

Napisano

Mietków jak najbardziej :smile: Drapieżnika połowisz od strony Imbramowic i ogólnie ujścia .Tylko jeden warunek płytka woda , zalane trawy i krzaki tam teraz siedzi drobnica a za nią idzie większa ryba. Albo może Bajkał?

Napisano

No siądziemy chyba na Mietkowie :wink: Ktoś może potwierdzić ze na początku maja wpuścili tam ok. 25 tys szt szczupaka :?:

Napisano

Z racji sytuacji hydrologicznej Mietków odpada a weekend coraz bliżej Napaliłem sie na sobotnią nockę tylko dalej nie wiemy gdzie jechać - W grę wchodzą okolice Wrocławia tak do 30/40 km rzućcie jakimiś hasłami bo wszystkie nasze typy do tej pory były związane z Odrą i zbiornikami na które ma ona wpływ

Jak z dojazdem nad jezioro Panieńskie - stara odra Kotowice może tam :roll:

Napisano

Z tego co mi wiadomo to są tam pozalewane drogi i jest duże ryzyko, że ten tern będzie jeszcze bardziej zalany.

Napisano

pracuje w Siechnicach i napewno Kotowice sa zalane tam jest zawsze problem ghy jest wieksza woda a teraz nie wyglada to ciekawie i mysle ze bedzie gorzej bo fala sie tam dopiero zbliza, a z tego co wiem maja dzis zalewac polderty w Trestnie

Napisano

Witam!! Mam pytanie czy ktoś w ostatnim czasie był na łowisku w Piekarach obok Strzegomia.

Jutro się tam wybieram i nie wiem na co się nastawić bo jeszcze tam nie byłem..

• 4 weeks later...
Napisano

Witam ludziska! Czy mógłby ktoś pokrótce opowiedzieć coś o stawach przy Królewieckiej we Wrocławiu? Chodzi mi mi głównie na którym stawie jakie ryby i dobre przynęty.

Z góry dzięki!

Napisano

Czołem chłopaki i dziewczyny !

Mam do was parę pytań. Chciałem wybrać się na Rędzin na rybki ( a dokładnie na pierwszy zakręt Odry za drugim zimowiskiem barek). Chciałem nastawić się na suma (piękna ryba, minęło sporo czasu odkąd miałem taką w podbieraku). W związku z tym mam parę pytań.

1. Trafiają się tam sumy? (chciałem łowić na żywca i na trupka)

2. Jaki zestaw byście zaproponowali?

Maniek i Sqra ! Dorzućcie proszę od siebie parę słów. Wiem, że często tam łowicie :)

Pozdrawiam

Napisano

Właśnie tam byłem na rekonesansie.Wygląda obiecująco i kto wie,może zaraz się spakuje i podjadę powędkować.A sam chętnie poznam odpowiedzi(Marienty) na Twoje pytania.

Pozdrawiam.

Napisano
1. Trafiają się tam sumy? (
Trafiają ,myślę że do 1 lipca woda już sie uspokoi i można będzie zasiadkę zrobić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.