newson Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 nie mieszkam dlugo we Wroclawiu...wiec moze ktos wie o cos o tych gliniankach ktore sa za nowobudowanym stadionem kawalek??i drugie pytanko..to jak sie jedzie z maślic do leśnicy to po drodze niedaleko za stadionem przy nowobudowanym bloku mieszkalnym jest mały stawik...łowił tam ktoś??
newson Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 a jak ktos kiedys sie wybiera na Odre w woj.lubuskie to polecam odcinek Odry w miejscowosci Kłopot...po drugiej stronie juz Germany..nie wolno palic ognisk itp..ale podobno to najczystszy odcinek Odry...piekne leszcze tam widywałem i kilka udalo sie złowic...polecam!!
Booseib Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 newson lowileś na grunt czy na splawik? Jakich przynęt używałeś?
Marienty Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Hello! Ogólnie to jeszcze Odra "nie ruszyła". Nie zrobiłem jeszcze zakupów na ten sezon ale zdążyłem już pojechać nad wodę. W sobotę koło 16 podjechałem na zimowisko barek (pierwsze) za mostem Milenijnym. Pogadałem z wędkarzami... (o 16 zostało tylko 3 twardzieli). Oto ich słowa... "Dupa Panie Dupa..." :PPP Mówili, że przez cały dzień nawet jazgarz się nie powiesił. Moim zdaniem jest jeszcze za zimno na Odre. Trzeba poczekać jeszcze z tydzień. ...a robiło się już tak fajnie ciepło...
maniek Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 nie mieszkam dlugo we Wroclawiu...wiec moze ktos wie o cos o tych gliniankach ktore sa za nowobudowanym stadionem kawalek??i drugie pytanko..to jak sie jedzie z maślic do leśnicy to po drodze niedaleko za stadionem przy nowobudowanym bloku mieszkalnym jest mały stawik...łowił tam ktoś??A konkretniej o które ci chodzi.
gleam Napisano 10 Marca 2010 Napisano 10 Marca 2010 ja byłem w ostatni weekend koło mostu warszawskiego nic nie złowiłem , poziom wody raptownie sie obniżył i było duże ochłodzenie moze dla tego nie brały rozmawiałem z wędkarzem który łowił niedaleko i tak samo bez wyniku trzeba jeszcze poczekać , za to dużo ludzi dzisiaj było na zimowiskach koło milenijnego może to ostatnie dobre brania z pod lodu
paweldk Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Witam Orientuje się ktoś do kogo należą te miejsca i czy da się tam łowić ? Uploaded with ImageShack.us
Piotrek1ss Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Da się łowić 2 to starorzecze Odry w Kotowicach o nazwie jezioro Panieńskie. Masa leszcza i byczka oraz płoci. Uderza też bolek i szczupły. Nie wiem jak teraz z dojazdem, ale po deszczach może być lipny... W ciepłe, letnie dni leszcze biorą całkiem przyzwoicie nocą, w godzinach 22:00-1:00. Połamania kija
SQra Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Szukamy jakiejś miejscówki żeby usiąść w sobotę na noc i szczerze mówiąc nie mamy żadnego pomysłu Może Mietków chociaż po ostatnim zwiadzie to jakoś mi się nie uśmiecha tam siadać Gdzie teraz warto usiąść z DS i żywcówką, teraz kiedy odra nie wchodzi w grę
nalewator Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Mietków jak najbardziej Drapieżnika połowisz od strony Imbramowic i ogólnie ujścia .Tylko jeden warunek płytka woda , zalane trawy i krzaki tam teraz siedzi drobnica a za nią idzie większa ryba. Albo może Bajkał?
SQra Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 No siądziemy chyba na Mietkowie Ktoś może potwierdzić ze na początku maja wpuścili tam ok. 25 tys szt szczupaka
SQra Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Z racji sytuacji hydrologicznej Mietków odpada a weekend coraz bliżej Napaliłem sie na sobotnią nockę tylko dalej nie wiemy gdzie jechać - W grę wchodzą okolice Wrocławia tak do 30/40 km rzućcie jakimiś hasłami bo wszystkie nasze typy do tej pory były związane z Odrą i zbiornikami na które ma ona wpływ Jak z dojazdem nad jezioro Panieńskie - stara odra Kotowice może tam
paweldk Napisano 20 Maja 2010 Napisano 20 Maja 2010 Z tego co mi wiadomo to są tam pozalewane drogi i jest duże ryzyko, że ten tern będzie jeszcze bardziej zalany.
marbil Napisano 20 Maja 2010 Napisano 20 Maja 2010 pracuje w Siechnicach i napewno Kotowice sa zalane tam jest zawsze problem ghy jest wieksza woda a teraz nie wyglada to ciekawie i mysle ze bedzie gorzej bo fala sie tam dopiero zbliza, a z tego co wiem maja dzis zalewac polderty w Trestnie
ballu Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Witam!! Mam pytanie czy ktoś w ostatnim czasie był na łowisku w Piekarach obok Strzegomia. Jutro się tam wybieram i nie wiem na co się nastawić bo jeszcze tam nie byłem..
lukaszmiel Napisano 16 Czerwca 2010 Napisano 16 Czerwca 2010 witam, wiecie może jak wygląda sytuacja w Kotowicach ?? można dojechać tam czy nadal jest mokro?
eM_Si Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Witam ludziska! Czy mógłby ktoś pokrótce opowiedzieć coś o stawach przy Królewieckiej we Wrocławiu? Chodzi mi mi głównie na którym stawie jakie ryby i dobre przynęty. Z góry dzięki!
Wojo Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Czy ktoś wie jak wyglada łowisko WILCZKÓW koło Wrocławia.???
Marcin26Wro Napisano 19 Czerwca 2010 Napisano 19 Czerwca 2010 Czy ktoś wie jak wyglada łowisko WILCZKÓW koło Wrocławia.??? Opcia "SZUKAJ" nie gryzie http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=166874&sid=b0abcebdf7579e66a793ee661eef0453#166874
Marienty Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Czołem chłopaki i dziewczyny ! Mam do was parę pytań. Chciałem wybrać się na Rędzin na rybki ( a dokładnie na pierwszy zakręt Odry za drugim zimowiskiem barek). Chciałem nastawić się na suma (piękna ryba, minęło sporo czasu odkąd miałem taką w podbieraku). W związku z tym mam parę pytań. 1. Trafiają się tam sumy? (chciałem łowić na żywca i na trupka) 2. Jaki zestaw byście zaproponowali? Maniek i Sqra ! Dorzućcie proszę od siebie parę słów. Wiem, że często tam łowicie Pozdrawiam
kamionki Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Właśnie tam byłem na rekonesansie.Wygląda obiecująco i kto wie,może zaraz się spakuje i podjadę powędkować.A sam chętnie poznam odpowiedzi(Marienty) na Twoje pytania. Pozdrawiam.
maniek Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 1. Trafiają się tam sumy? (Trafiają ,myślę że do 1 lipca woda już sie uspokoi i można będzie zasiadkę zrobić.
eM_Si Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Powtarzam moje pytanie z poprzedniego postu. Wie ktoś coś o Królewieckiej?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.