ESSOX Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Ostatnie grzyby jakie widziałem w tym roku to na kompocie truskawkowym w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jutro ruszam na poligon więc powęszę za grzybami miejsca te zawsze obfitują w grzyby więc jest szansa A ze szczenięcych lat to pamiętam powroty z wypadów na ryby gdzie do domu przynosiło się grzyby Droga wiodła przez las i z bambusami łaziło się po swoich grzybowych miejscówkach No i przez ten wątek przypomniał mi się smak smażonych kani, aż mi ślinka pociekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casiash Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Na Śląsku mało grzybów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Na Śląsku mało grzybów.... Węgla za to macie dużo ..................jakaś równowaga w przyrodzie musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 a ja jadłem już w tym roku kurki na obiadek fakt zbierała je moja mama ale jakieś grzyby w zachodniopomorskim są, czekam tylko na sygnał kiedy będzie ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 u mnie powoli zaczynają się już grzyby a to wynik 2,5 h spacerku po lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Ale pychotka ,mniam ,mniam normalnie ślinka mi cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Trzeba jeden dzień zamiast na ryby przejść się na grzybki Tomek1 wiesz czy u nas już są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Tomek1 wiesz czy u nas już są ? Nie mam żadnych wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 U mnie również są. Sąsiad wczoraj zebrał 159 prawdziwków. Tata był z samego rana w niedziele i też trochę nazbierał - obiadek był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Sąsiad wczoraj zebrał 159 prawdziwków. mięsiarz . A poważnie, to sam bym już zjadł sosik ze świeżych prawdziwków... ale u mnie jedyne dostępne grzyby to pieczarki i grzybki moon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 piękne prawdziwki Wojciech, u mnie też jest w brod ich dziś około godzinny wypad i około stu prawdziwków wieczorem ide jeszcze w inne miejsce zobaczymy ile tam bedzie ps.kanie i rydze też sie już pokazują(mniam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Dziś sąsiedzi również byli - w 3 osoby od 6:30 do 10:30 - efekt 247 borowików a podgrzybków nie liczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 nieźle, mój dziadek nigdy nie liczy innych grzybów niż borowiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 A ja wogóle nie liczę grzybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 no tak, ale ryby mierzysz, albo przynajmniej szacujesz wielkość więc grzybiarze liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Lord Konrad I, czyli wychodzi na to że grzybiarze nie mierzą ryb Jutro wczesna pobudka i jadę na grzybki Zobaczymy co się będzie działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja, Siostra i Szwagier: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Z dzisiaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/875fc8b4c90f3aaf.html miał 20cm srednice http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c04bbbc8c44da2d4.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3fb9a41d65f8d501.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja, Siostra i Szwagier: To ja dziś sam tyle zebrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 To ja dziś sam tyle zebrałem Super Nie byliśmy za długo, ale później nie mieliśmy już chęci zbierania i myśl o przerabianiu grzybów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 chłopaki przestańcie tak ludzi torturować tymi prawdziwkami ja pewnie do połowy września mam grzyby z głowy. maniek, w jakie okolice na grzyby jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 maniek, w jakie okolice na grzyby jeździsz?Byłem w okolicach Bolesławca trasa na Gozdnice ,wysypały prawdziwki a tam są krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 ja też jeżdżę w okolice bolesławca ale bliżej, rejon Trzebienia, fajna okolica i na rybki warto tam jeździć, bardzo ciekawe żwirownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 rejon Trzebienia, fajna okolica i na rybki Też tam jeździłem kiedyś do Kozłowa ,i nawet wędkowałem ,na tym stawie przy szosie ,nie złe okonie brały swoją drogą ,ale jak się dowiedziałem ,że miejscowy "wlazł" na minę po radziecką zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi