robertxxx62 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Witam wszystkich serdecznie ! Super w końcu na naszym terenie powstał taki odcinek , mam nadzieje że uda się upilnować przed kłusolami i tu nie tylko musi być zaangażowanie strażników ale wszystkich pasjonatów wędkarstwa . Teraz to i ja częściej będę gościem z muchóweczką na tym odcinku bo mam nadzieje że ta uchwała zaowocuje i z roku na rok będzie coraz więcej rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Bzdura wielka ! kłusownicy zawsze byli i będą, PZW sie tym wyręcza że zrobimy odcinek "złow i wypusc" i ryb przybędzie a gówno prawda, zamiast zarybiać co roku robic okresy ochronne po zarybieniu a nie jak w zeszłym roku wpuscili pstraga ludzie sie rzucili i ile tej ryby zarybieniowej zostało moze z 10% całosci ??? nie mieszkacie nad rzeką to nie widzicie kłusuja wszyscy gówniarze, ojcowie z dziecmi i dziadkowie i co myslicie ze sie to poprawi ? a w zyciu nie bedzie lepiej, tylko zarybienia i tyle i okresy ochronne po zarybieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 poza tym ten odcinek to ledwie kilka kilometrów rzeki - nawet jeśli każdy na tym odcinku będzie wypuszczał złowione pstrągi to i tak nie będzie to specjalnie odczuwalne. Ale każde posunięcie w tym kierunku jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertxxx62 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Od czegoś trzeba zacząć , mi tam takie rozwiązanie opowiada . Jeżeli chodzi o kłusowników to inna sprawa myślę że jak będą czuli oddech strażników i reagujących prawdziwych wędkarzy , do tego jakby były kary wyższe i bardziej egzekwowane to by się w jakimś stopniu ograniczyło kłusownictwo . Wiadomo że nasza polska mentalność jest tragiczna i nigdy nie będzie idealnie ale coś trzeba robić z tym żeby chociaż trochę było lepiej . Mam znajomego w Jeleno górskim i tam jest parę takich odcinków , krótszych i dłuższych , również wydawało się że będzie nie do opanowania , ale z roku na rok jest coraz lepiej i już są miejsca gdzie można sobie powędkować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristi161 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Witam, odcinek "no kill" nie powstał z inicjatywy PZW tylko naszego klubu, o który walczyliśmy 4 lata i w końcu się udało, z czego jesteśmy bardzo dumni.A jeśli chodzi o kłusowników to udało nam się złapać w tym roku 13 osób z czego większość spraw trafiła do sądu.Od nowego roku odcinek będzie patrolowany codziennie przez strażników wyposażonych w noktowizor do kontroli w nocy.Ale w tym wszystkim jest przykra sprawa jak brak wsparcia ze strony zwykłych wędkarzy widzących kłusowników nad wodą i nie reagujących na to w żaden sposób a nawet opisują te zdarzenia tutaj na forum. Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Nie zawsze można zareagować. Widzę kilku kłusoli i mam zareagować zostać pobity wrzucony do wody ? Sorry w takim przypadku wole swoje zdrowie niż ryby. Co innego jak wędkuje się w kilka osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Nie zawsze można zareagować. Widzę kilku kłusoli i mam zareagować zostać pobity wrzucony do wody ? Sorry w takim przypadku wole swoje zdrowie niż ryby. Co innego jak wędkuje się w kilka osob. telefon -- > policja, straż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 może do godziny dojadą jak się pośpieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 czy ktoś coś kapuje z informatora wód krainy pstrąga i lipienia bo widze ze wprowadzili 50% zakazu polowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/54/cms/szablony/1023/pliki/informator_2012_2014_zmiany_na_2013.pdf masakra, ale płacić trzeba. Chory kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Nie dość, że większość łowisk jest zakazana to ze spiningiem w ogóle nie ma po co wychodzić z domu. Tym samym zakazali mi łowić na odcinkach rzeki w której łowię od wielu lat. Mało tego, zakazali mi łowić w miejscu w którym złowiłem największego klenia 59cm. Trudno... będę kłusował mimo, że nigdy nie zabieram pstrągów (chodzi o metodę łowienia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 no i co zrobisz, lubie łazic po rzece wiec zapłace. Ktoś juz wykupił kartę ile kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Ja opłaciłem u mnie w kole razem 247 zeta ( w tym 25 dla koła i 30 czyny). Na kropka została mi Orlica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Ja opłaciłem u mnie w kole razem 247 zeta ( w tym 25 dla koła i 30 czyny). Na kropka została mi Orlica. Została Ścinawka więc nie jest źle opolskie też już opłaciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 opolskie też już opłaciłeś ? nie - czekam naiwnie na porozumienie, ale z tym coś krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 przeciez nie ma porozumienia tzn jest dopłata 80 zł. Technops daj spokoj Ścinawka ten ciurek tam juz od dawna nie ma ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 suhhar, dzwoniłem do opola powiedzieli, że muszę wykupić znaczek (członkowska okręgowa za 125 zeta), a nie 80zł jak w zeszłym roku. http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/71078/63/skladki_2013r tu niby jest jakaś składka uzupełniająca 80zł, ale nie wiem o co kaman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 jareksm2 Jak byś tam się zapisał do koła to płacisz 125zł...jako że należysz juz do koła uzupełniasz Swoje uprawnienia do łowienia w tamtym okręgu za 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 już zajarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 zastanówcie sie 2 razy czy warto opole wykupowac, otmuchów jest pusty wszystka ryba zeszła troche wiadomo pozostało ale nie to co kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Stycznia 2013 Share Napisano 10 Stycznia 2013 Ja się zastanawiam czy czasem tylko opole nie opłacić i nie olać dolnośląskiego, bo tak naprawde nic tu nie ma. Co pilce przetrzebione, dzikowiec gdzie nigdy nic nie bierze, itp. W opolskim mam ujście nysy do otmuchowa, tame w paczkowie, ujście do nyskiego i nyskie, turawa no i podobno fajne miejscowki na odrze, którą w tym roku zamierzam odwiedzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 Gdyby nie to że lubie spędzac nocki na Pilcach też bym wykupił tylko opolskie. Pilce maja swój klimat którego nie spotkasz na innych łowiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 tzn jaki klimat ? muza do rana i niespodzianki w braku wyposazenia jak sie przyśnie nad wodą )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Jaka muza?Człowieku ogarnij się.Ja w przeciwieństwie do ciebie wybieram trudno dostępne stawy dla imprezowiczów i nie narzekam na brak wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 byłem kiedys na prawie ze niedostępnym stawie chyba 12 i co koles po drugiej stronie stał i muza z golfa łupała pół nocy wiec jak mam miło wspominac pobyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi