Booseib Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Wkońcu mamy przedwiośnie...temperatury jak i wyniki powinny być z każdym tygodniem coraz lepsze, wiec Panowie wędka w dłoń i chwalimy się w wątku naszymi wynikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Nom,więc dzisiaj widawa za kleniem...nic,zero,jak tam federowcy i splawikarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Pięknie się zaczął marzec Udało się przechytrzyć największego pstrąga tego sezonu. Przyneta standardowa koko na bezzadziorowym haku własnej produkcji C&R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Piękny !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 DAWID co to za kij ? Właśnie chcę coś kupić, Dragona. Może doradzisz na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Cały DAWID!!! Nie ma klienta który by mógł za niego rozdawać karty-w kropki Zapewne nie po raz ostatni GRATY dla Ciebie w tym miesiącu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Nieźle Dawidzie zacząłeś wątek...chyba nawet go już pozamiatałeś tym pstrążkiem! Gratki gratki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Ładny kaban, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 To i ja największymi lutowymi się pochwalę... Jeszcze sprzed przeprowadzki na Pomorze, ponoć tutaj też są... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Patrząc na druga fotke już wiem dlaczego lepiej stosować jigi na pojedyńczym haku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 To nie temat na wszczynanie tego typu dyskusji Może nie używajmy w ogóle kotwic, haków - będziemy chodzić i cieszyć się, że ryba uderzyła w nieuzbrojoną przynętę. Taką mam pasję, łowię ryby i naturalnym jest, że czasem ryba zaleje się krwią to pewnie dlatego, że haczyki, kotwice są ostre. A ryba ma się świetnie, w lutym złapana dwa razy. Bez odbioru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Gofer, w takim razie gratuluje, nie chcialem wszczynać dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Gofer, w takim razie gratuluje, nie chcialem wszczynać dyskusji Ja Tobie również, oszukałeś przepięknego pstrąga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 I posypało doniesieniami z nad wody. Piękne ryby koledzy łowicie. Dla urozmaicenia wątku coś z nizinnej rzeki. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243575#243575 Booseib, wędka rozprawiczona Rapa-man, dało się łowić na Widawie? Sprawdzasz monitoring w pogodynce, co dzieje się na rzekach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Ja kontroluje Odrę i niestety ale ciągle przybiera. Ja w podniesionej wodzie jeszcze nigdy nie połowiłem, ale zdania są podzielone, więc się nie zrażam i w niedzielę jadę za kleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Byłem dzisiaj chwilę ze spinem na ujściu Ślęzy do Odry - woda podniesiona, ciągnie jak cholera, brań brak. jaceen, bardzo fajna kluska. Zastanawiałem się ostatnio jak się do nich dobrać w takich warunkach, zdradzisz może czy wybierasz teraz płytkie/głębokie miejsca? Czy może rzucałeś pod drzewko widoczne na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 pankowaty napiszę kilka słów na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 I posypało doniesieniami z nad wody. Piękne ryby koledzy łowicie. Dla urozmaicenia wątku coś z nizinnej rzeki.http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243575#243575 Booseib, wędka rozprawiczona Rapa-man, dało się łowić na Widawie? Sprawdzasz monitoring w pogodynce, co dzieje się na rzekach? Da się łowić,ale nurt dosyć wartki,ciężko będzie coś na Widawie drapnąć,tzn pewnie się da,ale Widawa to nie mój konik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Odra cigacice, woda bardzo wysoko uklei nie widac i zero kontaktu z ryba. Nawet na pobliskim stawku gdzie tkwia zebacze zero podbic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Byliśmy dzisiaj we 3 na barkach 1 oraz 2 pobawić się troczkiem we Wrocławiu. Oczywiście zero brań. Ogólnie było kilku federkujących na barkach 1 ale z marnymi efektami (1płotka/dzień). Jeszcze tydzień i może byczek się w końcu ruszy. Wiosna idzie. Nawet nietoperze zaczynają latać i to w dzień o 12 w południe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Dzisiaj rozpoczęcie sezonu rzeka Oławka,dwa feederki,wynik 5-6 drobnych płotek z czego największa granicach 20 cm.wiało i chwilami padał zmrożony śnieg ale 4 godz.nad wodą-bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Byłem dziś nad Odrą. Około 6 godzin z feederami i zero kontaktu z rybą. Łowiłem z główek i z brzegów między główkami, obrzucałem chyba wszystkie możliwe miejsca, kukurydza, groch, chleb, z zanętą i bez zanęty, z nęceniem i bez nęcenia. Niestety, ale coraz bardziej się utwierdzam, że nie mam czego szukać w podniesionej wodzie, bo to już któryś wypad (w różnych porach roku) zakończony na zero. Dodatkowo temperatura może z jeden stopień powyżej zera, a odczuwalna chyba z pięć na minusie, wiatr, chwilami śnieg.... I właśnie tłumaczyłem swojej drugiej połówce, że to jest dla mnie najlepszy relaks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 W sobotę kilkugodzinny wypad na rz. Sokołde za pstrągiem - jedno uderzenie (być może klenia) w Salmo Tiny, niestety nie zacięte. Wiało jak diabli i trudno było zakraść się do brzegu bez robienia hałasu ze względu na zmrożony śnieg, który z każdym krokiem "łamał" się jak lód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baldessarini Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 4h chodzenia za pstragiem i zero kontaktu z rybą jakąkolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 3 godzinki z kolegą i spinem, niestety rzeka nizinna, do tego z "zaplanowanym" korytem, to na zero. 3 blachy zostawiłem w wodzie, z czego jedną ciekawie. Zatrzymanie blachy - normalnie tnę - przynęty brak. Pomyślałem, że mi jakiś zdenerwowany tarłowy esox postanowił mi umilić życie , ale stalka jednak jest. Za to patrzę... krętlik prosty.. i to nie wcale badziewny. Możliwe, żeby za zwykłym zaczepie wyprostować krętlik? Jak się uda, to jutro atakuję już górski odcinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi