Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwsze spojrzenie na wodę i widać, że powoli się podnosi.

Zapowiedzi są takie, że może niektóre wody trzeba będzie odpuścić.

844b47b8985c55aemed.jpg

Przerzuciłem kilka woblerów i gdy pierwsze branie nastąpiło na czarnego (4cm) ze złotymi akcentami,

pozostałem przy nim. Dokładne 43cm klenia.

1b00504c116a189bmed.jpg

Drugie branie z miejscówki poprzedniej z kilkumetrowym przesunięciem.

Brania nastąpiły po dłuższym przytrzymaniu przynęty w nurcie.

5e13682fe43b242cmed.jpg

Ja horneta niestety straciłem na jakimś zatopionym konarze.

A łowny wobler jest bez logo firmy, ale łowny :cool:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 227
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

oj potraficie człowieka wq...ić tymi fotkami, u mnie wisła dzień w dzień 10-20cm w góre idzie, i chyba trzeba bedzie sie ze stała woda i spławikiem przeprosić

Napisano

Na ryby poświęciłem ostatnio 4 dni pod rząd i z dnia na dzień miałem wrażenie, że brania są coraz częstsze i fajniejsze aż do dzisiaj! Temperatura tak spadła, że nad wodą miałem wrażenie jakby było z -10i do tego kompletnie bez brania u każdego. Co się porobiło, że już 1/3 kwietnia za nami a z pogoda i rybami tragicznie. Ciekawie jak takie warunki odbiją się na tarle.

Napisano

Wisła w Wawie wylała, a jeszcze przedwczoraj była w korycie.

Pewne opóźnione tarło szczupaka....ojj, nie chciałbym zapeszać, ale maj może okazać się najlepszym miesiącem na drapieżnika w tym sezonie.

Łowcą gratuluję kropków, a jacentemu nie ma co gratulować u niego kleniowy standart :)))).

Napisano

Tomek,ja z takim zapytaniem....

wiem że JACEEN łowi w ''surowej''dzikiej wodzie....czy Twoje karpiki są łowione w naturalanych ,nie dorybianych wodach,czy na komercji....?

jak na takich wodach jak łowi Jacek-gratki,zazdroszczę

ps-Jaceen,mam na dzieję że w tym roku się spotkamy nad Widawą albo nad Odrą.....

ps nr2 zaczełem robić małe wobki.....jak pomaluję to sie pochwalę- na razie nie ma czym ;)

ps nr3 pozazdrościć i pogratulować pstrągów i klusek

Napisano

Jak dla mnie kwiecień dobrze się zaczyna już wyciągnąłem pierwszego pstrąga miał 32cm.Po tyg w tym samym miejscu wyciągnięciem 42cm i wszystkie rybki złowiłem na swego pierwszego woblera:D :cool: Rzeka łosośna

Napisano

Witam wszystkich po długiej przerwie :)) Tak i na mnie przyszedł czas by rozpocząć sezon.

Dziś z batem 3 godzinkim nad malutkim stawem, siadło kilka plotek przeał 5-15cm i jeden spasiony karaś.

20121130001.jpg

Napisano

Piękny karaś kolego,gratuluję!!!Ja tez byłem wczoraj na rybkach,miejsce Szczecin,wody sum.Metoda-guma,drop,trok.Wynik 5 szt okonia,największe 20 cm .Dołączam fotkę tego największego,jeszcze nie wytarty.Wszystkie rybki z powrotem w wodzie.

a08c6904e4c88bd7m.jpg

Ten olbrzym :mrgreen:

Pozdro dla wszystkich

Napisano

429

Rzeki mają stan podwyższony i niosą mnóstwo zielska.

Po kilkudziesięciu sekundach wieszają się trawy i wobki przestają pracować.

Dłuższe prezentowanie przynęty było utrudnione.

Jeden klonek wydłubany przy burcie.

938ce7f3fba0da6amed.jpg

Napisano

witam,ja mam pytanie co do pana ktory łowił trocie...jestem ze Świnoujścia,gdzie można takie rybki połowić cos mi sie obilo o uszy ze w okolicach Widzeńska..ale nie wiem gdzie dokladnie i czy o tej porze warto jechac?

Napisano

Dziś spędziłem cztery godzinki na Wiśle,woda wysoka i dużo płynących śmieci w postaci trawy i gałezi ale udało się w końcu coś złowić,trzy leszcze ,jaż i dziewieć płotek,dzisiejszy dzien zaliczam do udanych a rybki rosną dalej

35ac07e764dc26b5m.jpg

0138f0afff6c04eam.jpg

Napisano

Z wczorajszej zasiadki. Nie byłoby w tym nic ciekawego jakby nie to, że okrągła miara karpika okazała się identyczna jak jego jubileuszowy numer kolejny moich połowach w tym sezonie :wink::mrgreen:

IMG_0120_zpsb92cb69e.jpg

A dziś przyziemiło mnie przeziębienie :???::roll:

Napisano

Tomek, że tak nie zapytam w odpowiednim temacie :) razem z przyjacielem mamy staw a w nim ponad 500szt karpiszona na nic nie bierze wiec do rzeczy na co :) ?

Napisano
Tomek, że tak nie zapytam w odpowiednim temacie :) razem z przyjacielem mamy staw a w nim ponad 500szt karpiszona na nic nie bierze wiec do rzeczy na co :) ?

Po pierwsze miejsce. Ostatni tydzień to brania na wodzie do 1 metra- mimo mrozu w nocy nawet 8 stopni :!: Wcześniej brania były na głębokiej wodzie. Na następnych zasiadkach trzeba będzie znowu szukać, bo z dnia na dzień jest coraz mniej brań.

Po drugie zanęta- nie wierz w to, że w zimnej wodzie zanęta ma mieć mało smaku i zapachu. Przynęty przede wszystkim żywe- białe i czerwone robaki. Eksperymentuj z dipami. Mój ulubiony typ masz na PW :wink:

No i delikatny sprzęt- drgająca szczytówka, przypon max. 0,20. Haczyk mały i bardzo ostry.

Napisano

Wieści z Poznania:

Warta ostro idzie w górę, b. słabo z braniami białej ryby, przykład: niedawno odbyły się zawody, zwycięzca złowił płoć 32cm i nic więcej.

Właśnie wróciłem znad jez. Rusałka, na ok. 8 wędkarzy 0 ryb, jedynie my z kumplem mieliśmy delikatne brania.

pzdr

Napisano

Wczoraj na jeziorze Kunickim bez brania przez 4 godzinki w 3 osoby. Kilkadziesiąt metrów dalej zawody gruntowe, podobno do powtórki bo obyło się bez brania .....

co ciekawsze, na jeziorze Tatarak również odbywały się zawody, z tym że spławikowe, także do powtórki bo bez ryby ;)

tydzień temu byłem na Słupie i również bez brania i zawody tym razem spinningowe do powtórki ;) normalne cyrki ;)

Nie zmienia to jednak faktu, że pogoda była piękna i bardzo przyjemnie było posiedzieć nad wodą ;)

Teraz oczekuje aż Odra troszkę opadnie i mam nadzieje przełamać złą passę ;p