jaceen Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Pierwsze spojrzenie na wodę i widać, że powoli się podnosi. Zapowiedzi są takie, że może niektóre wody trzeba będzie odpuścić. Przerzuciłem kilka woblerów i gdy pierwsze branie nastąpiło na czarnego (4cm) ze złotymi akcentami, pozostałem przy nim. Dokładne 43cm klenia. Drugie branie z miejscówki poprzedniej z kilkumetrowym przesunięciem. Brania nastąpiły po dłuższym przytrzymaniu przynęty w nurcie. Ja horneta niestety straciłem na jakimś zatopionym konarze. A łowny wobler jest bez logo firmy, ale łowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 oj potraficie człowieka wq...ić tymi fotkami, u mnie wisła dzień w dzień 10-20cm w góre idzie, i chyba trzeba bedzie sie ze stała woda i spławikiem przeprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Na ryby poświęciłem ostatnio 4 dni pod rząd i z dnia na dzień miałem wrażenie, że brania są coraz częstsze i fajniejsze aż do dzisiaj! Temperatura tak spadła, że nad wodą miałem wrażenie jakby było z -10i do tego kompletnie bez brania u każdego. Co się porobiło, że już 1/3 kwietnia za nami a z pogoda i rybami tragicznie. Ciekawie jak takie warunki odbiją się na tarle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Wisła w Wawie wylała, a jeszcze przedwczoraj była w korycie. Pewne opóźnione tarło szczupaka....ojj, nie chciałbym zapeszać, ale maj może okazać się najlepszym miesiącem na drapieżnika w tym sezonie. Łowcą gratuluję kropków, a jacentemu nie ma co gratulować u niego kleniowy standart ))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Tomek,ja z takim zapytaniem.... wiem że JACEEN łowi w ''surowej''dzikiej wodzie....czy Twoje karpiki są łowione w naturalanych ,nie dorybianych wodach,czy na komercji....? jak na takich wodach jak łowi Jacek-gratki,zazdroszczę ps-Jaceen,mam na dzieję że w tym roku się spotkamy nad Widawą albo nad Odrą..... ps nr2 zaczełem robić małe wobki.....jak pomaluję to sie pochwalę- na razie nie ma czym ps nr3 pozazdrościć i pogratulować pstrągów i klusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Jak dla mnie kwiecień dobrze się zaczyna już wyciągnąłem pierwszego pstrąga miał 32cm.Po tyg w tym samym miejscu wyciągnięciem 42cm i wszystkie rybki złowiłem na swego pierwszego woblera:D Rzeka łosośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnteoZamboni Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam wszystkich po długiej przerwie ) Tak i na mnie przyszedł czas by rozpocząć sezon. Dziś z batem 3 godzinkim nad malutkim stawem, siadło kilka plotek przeał 5-15cm i jeden spasiony karaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Piękny karaś kolego,gratuluję!!!Ja tez byłem wczoraj na rybkach,miejsce Szczecin,wody sum.Metoda-guma,drop,trok.Wynik 5 szt okonia,największe 20 cm .Dołączam fotkę tego największego,jeszcze nie wytarty.Wszystkie rybki z powrotem w wodzie. Ten olbrzym Pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom79 Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 graty bardzo ładny karas super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 429 Rzeki mają stan podwyższony i niosą mnóstwo zielska. Po kilkudziesięciu sekundach wieszają się trawy i wobki przestają pracować. Dłuższe prezentowanie przynęty było utrudnione. Jeden klonek wydłubany przy burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Safrantes Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Piękny klenik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Karp potokowy na wahadełko podniósł z dna, jak obróciłem korbką raz już siedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Leszcze i krąpie złowiłem na błystkę obrotową,karpia nigdy.Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 witam,ja mam pytanie co do pana ktory łowił trocie...jestem ze Świnoujścia,gdzie można takie rybki połowić cos mi sie obilo o uszy ze w okolicach Widzeńska..ale nie wiem gdzie dokladnie i czy o tej porze warto jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 mam pytanie co do pana ktory łowił trocie To chyba chodzi o mnie, chociaż "łowił torcie" to trochę szumnie powiedziane i prosił bym bez pan. W naszym rejonie na trocie najbliżej i najlepiej wybrać się na Inę. Zapraszam do wątku o trociach http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=17240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaula3 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 o super,dzieki za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Dziś spędziłem cztery godzinki na Wiśle,woda wysoka i dużo płynących śmieci w postaci trawy i gałezi ale udało się w końcu coś złowić,trzy leszcze ,jaż i dziewieć płotek,dzisiejszy dzien zaliczam do udanych a rybki rosną dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Przed wczoraj byłem testować bolonkę i złowiłem tylko klenia 30cm i jelca ciut mniejszego. Pierwszy raz od jakiś 3lat łowiłem na spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Z wczorajszej zasiadki. Nie byłoby w tym nic ciekawego jakby nie to, że okrągła miara karpika okazała się identyczna jak jego jubileuszowy numer kolejny moich połowach w tym sezonie A dziś przyziemiło mnie przeziębienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Tomek, że tak nie zapytam w odpowiednim temacie razem z przyjacielem mamy staw a w nim ponad 500szt karpiszona na nic nie bierze wiec do rzeczy na co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Z sobotniego wypadu haczykowców na Odrze we Wrocławiu. http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=245947#245947 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Tomek, że tak nie zapytam w odpowiednim temacie razem z przyjacielem mamy staw a w nim ponad 500szt karpiszona na nic nie bierze wiec do rzeczy na co ? Po pierwsze miejsce. Ostatni tydzień to brania na wodzie do 1 metra- mimo mrozu w nocy nawet 8 stopni Wcześniej brania były na głębokiej wodzie. Na następnych zasiadkach trzeba będzie znowu szukać, bo z dnia na dzień jest coraz mniej brań. Po drugie zanęta- nie wierz w to, że w zimnej wodzie zanęta ma mieć mało smaku i zapachu. Przynęty przede wszystkim żywe- białe i czerwone robaki. Eksperymentuj z dipami. Mój ulubiony typ masz na PW No i delikatny sprzęt- drgająca szczytówka, przypon max. 0,20. Haczyk mały i bardzo ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Wieści z Poznania: Warta ostro idzie w górę, b. słabo z braniami białej ryby, przykład: niedawno odbyły się zawody, zwycięzca złowił płoć 32cm i nic więcej. Właśnie wróciłem znad jez. Rusałka, na ok. 8 wędkarzy 0 ryb, jedynie my z kumplem mieliśmy delikatne brania. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Na Mazurach rzeka Ełk wczoraj nic - dziś to samo tyle że woda z 1,5m w górę? na jeziorach jeszcze lód . Ryb nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Wczoraj na jeziorze Kunickim bez brania przez 4 godzinki w 3 osoby. Kilkadziesiąt metrów dalej zawody gruntowe, podobno do powtórki bo obyło się bez brania ..... co ciekawsze, na jeziorze Tatarak również odbywały się zawody, z tym że spławikowe, także do powtórki bo bez ryby tydzień temu byłem na Słupie i również bez brania i zawody tym razem spinningowe do powtórki normalne cyrki Nie zmienia to jednak faktu, że pogoda była piękna i bardzo przyjemnie było posiedzieć nad wodą Teraz oczekuje aż Odra troszkę opadnie i mam nadzieje przełamać złą passę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi