Echo Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Dzisiaj wypad nad Rabę, niestety bez kontaktu więc w powrotnej drodze Wisła i siadły 2 krótkie klenie jeden spad i kilka delikatnych trąceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_elite Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Wybrałem się dzisiaj nad moje stawy bardzo mocno zarybione karpiem , karasiem , linem i tołpygą w większości. Siedziałem 6 godzin i w tym czasie złapałem 3 karasie 6-8 cm =/ wczoraj byłem nad rzeką wdą oraz kanałem wdy i przez 3 godziny ani 1 brania ;x coś u nas na pomorzu ryba się mocno spóźnia , rozmawiałem z kolegami wędkarzami i także mają bardzo mizerne połowy lub wcale. Jutro jeżeli pogoda będzie dopisywać to wybiore się wieczorkiem po pracy nad jezioro Wdzydzkie i będe łowić z łódki blisko wyspy w miejcowości Borsk , w sumie sam nie wiem dlaczego niezbyt często tam jeźdżę mimo że mam do tego jeziora niecałe 2km (nastawiam się na płoć i leszcza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker91 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Wybrałem się dzisiaj z kolegami na mały staw, który zarybili podobno tydzień temu 400kg karpia. Ludzi dużo lecz wyciągali tylko na 1 stanowisku. Gościu złapał 2 karpie poszedł do domu, siadł 2 koleś złapał 2 poszedł do domu. Siadł 3 i znowu ciągnął. Nam udało się złapać jedynie 2 linki po ok 35 cm, które wróciły do wody. Łapane na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Zanim dotrę nad wodę trzeba przjść kawałek przez las. I jest wreszcie pierwsza miejscówka od której mam zamiar zacząć. Zaczęło się obiecująco. Po kilku drobnych trąceniach nastąpiło mocniejsze targnięcie. Znawcy tematu wiedzą jakie mogą być w wyobraźni rozmiary klenia zaciętego z odległości nie mniejszej niż 30metrów . Im bliżej tym wędka bardziej się prostuje i kleń około 35cm ląduje na brzegu. Po drodze sprawdziłem jeszcze kilka obiecujących stanowisk. Dopiero tu... doczekałem się większych emocji. Jednak i tym razem magiczne 50cm w tym sezonie nie zostało przekroczone. Jeszcze na koniec dnia zostawiłem jedno z lepszych miejsc. I tu mogło się marzenie spełnić. Kleń po kilku sekundach przymurował. Po chwili ruszył, "kopnął" parę razy i po prostu wypiął się z haka. Wszystko jeszcze przed nami, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 I jak zwykle super zdjęcia i ryby ja w tamtym roku miałem klenia czterdziestke przypadkowo w poszukiwaniu kropka i nawet sobie nie wyobrażam jak taka 50-tka potrafi "piepsznąć w kija" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 W tamtym roku kleń 48cm mało mi wędki do wody nie wciągnął tylko zdążyłem złapać za dolnik Graty @jaccen jak zwykle łowisz kluchy i zdjęcia fajowe! interesuje mnie co to za kijaszek na fotce? nie wygląda to na teleskopik U mnie ryba dopiero wchodzi w rzekę ,w niedzielę byłem na zwiadach w dole rzeki to widziałem ławice ryb idące pod prąd , kumpel z wioski już łapał płoteczki , ja w poniedziałek byłem na spławik , ale u mnie jeszcze nic ,chodź widziałem okonki. W sobotę nastawiam się na klenia z DS wypróbuję tą wklejankę o której Ci pisałem , zobaczę czy zda egzamin , ale i tak myślę o jakimś pikerze , bo odezwał mi się kontuzjowany kiedyś nadgarstek i po prostu przy długiej wędce boli mnie ręka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam.Wczoraj po raz drugi w tym sezonie na rybkach.Jak zwykle odległościówka,grunt ok. 4,5m.Ledwie zdążyłem złowić 6szt. płoci takich 25 do 27cm.,a w łowisko weszły karpie.Okazało się że w ubiegłym tygodniu do mojego zalewu wpuszczono właśnie te ryby. ploaded with ImageShack.us Złowiłem 12szt. tych karpików 31 do 37cm. i zwinąłem się bo tylko traciłem haczyki.Na brzegu Policja i P.S.R. bo niektórzy ładowali by te rybki do worków. Sory za złą jakość fotki.Siatka jest zbyt gęsta,może zacznę fotografować moje rybki w podbieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 MATCH 2000 co im tam za pyszności podawałeś ?? jeśli można wiedzieć oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 MATCH gdzie wędkujesz jeśli można wiedzieć? Pytam bo ostatnio widziałem tego samego wędkarza na dwóch różnych zbiornikach który na spławik sporo łapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam kol.MattZ.Rybki,które zaprezentowałem wyżej złowiłem na zbiorniku Poraj 25km od Częstochowy.W tym roku byłem na rybkach tylko dwa razy i tylko na Poraju.Łowiłem na białe robaki kolorowane na czerwono.Maczałem je w dipie ochotkowym MEGA BAITS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 No i mi udało sie w końcu rozpocząć sezon. Spining,rzeka,i mikrowoby w ruch i .... I jazia nie uswiadczysz, za to boleniom to sie coś porypało... zbieraja smuzaki wolno prowadzone po powierzchni, wczoraj 2 brania 2 bolki na brzegu 40~cm i 50+cm,dziś 2 brania jeden 60+ na brzegu, i jeden duuuuzo wiekszy i poszedł z moim najlowniejszym smużakiem.. Foto nie wkleje ..( regulamin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 dziś byłem zajrzeć na Widawe, spacerek od mostu w kierunku Odry bardziej w celu sprawdzenia stanu wody, i jako że to pierwszy raz nad Widawą, samej rzeczki. Z rybkami kontaktu nie miałem ale... Dobry znak, że stan wody wraca do normy zły, że cały śmietnik z lasu spływa do rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_elite Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Witam , tak jak pisałem wczoraj wybrałem się o 16 na jezioro wdzydzkie i łowiłem z łódki obok wyspy blisko tataraku , efekty bardzo mizerne kilka płotek 10-17cm i nic więcej przez 3 godziny , ale nie zrezygnowałem bo gdy tylko przyjechałem sprawdziłem mój staw w którym nie łowiłem już z 3 lata z powodu rzęsy. Jest jej latem tyle że nie ma jak zarzucić zestawu , ale dzisiaj rzęsy nie było dużo i los uśmiechnął się do mnie zarzuciłem 2 zestawy 1 z czerwonym robakiem a drugi z kulką chleba i nie trzeba było długo czekać bo po jakichś 2 minutach pierwsze branie i lin 36 cm (walczył jak cholera) po kilku minutach kolejne branie , karaś 16cm później sporadycznie brały. Około godziny 20 zaczęły brać karasie tak że gdy zarzuciło się wędkę to po kilku sekundach było branie ^^ i w ten oto sposób złapałem dokładnie 83 sztuki karasi xD 12-25cm widać muszę ogarnąć ten staw i się nim zainteresować bardziej :] pozdrawiam może niebawem wrzucę jakieś fotki stawów i rybek tylko muszę kabel do aparatu skombinować =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Ostatnio nie było czasu, żeby napisać, więc zbiorcza relacja poniżej: - sobota, Bajkał w Kamieńcu Wrocławskim. Zaczęło się od 3 jazgarzy, później było lepiej, ale bez rewelacji. Największa płotka w okolicach 25cm. - niedziela, również Bajkał. Poprzedniego dnia odbyły się tam zawody, być może dlatego ryba nie brała. Udało mi się złapać tylko jedną rybę, jazia 38cm: -dziś, Odra we Wrocławiu. Brań niewiele, kilka ryb na brzegu, w tym płoć 35cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 co to za kijaszek na fotce? nie wygląda to na teleskopik Jest to picker BLUE WIND INITI 3m/40g, akcja szczytowa. Firma chyba już nie istnieje. Teleskop (picker) jest bardzo czuły i nie wszędzie się nadaje. Również myślę o czymś nowym, bo leciwy initi ułamałem jadąc rowerem. Znalazłem coś takiego. http://aukro.start.bg/cormoran-profiline-picker-3-00-m-5-30-gr-nowosc-i3125665296.html Mnie interesuje 2,4m ( decyduje długość transp. nie więcej jak 125cm). Jast jeszcze 2,7m. Ryby dopisują, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nomad Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam. Dziś rano byłem nad Narwią koło Nowego Dworu Mazowieckiego. Spinning. Woda wysoka = zero kontaktu z rybkami w tym miejscu. Narew opada powoli. Oj trzeba poczekać jeszcze około dwóch tygodni żeby rzeka wróciła do koryta jak należy bo porozlewała się po okolicznych łąkach. Długi weekend za pasem więc popróbuję w innym miejscu. Pozdrawiam i połamania kija. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Klenie i Jazie 2013 Ryby pływają nadal tam skąd zostały złowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzis znów szukałem jasków przeszedłem ze 3km rzeki i dupa ani śladu ryby.. W drodze powrotnej dostrzegłem oczko na wodzie i pewny pieknego jazia posłałem tam mikro woba własnej produkcji(oliwkowo-srebrny) piekna smuga szła przez pół rzeki nagle cyk i siedzi.. I znowu boleń... 65cm foty brak-regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 u m nie dziś w końcu jakiś sukces: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Ładne klenie, gratulacje panowie. Jutro jadę ze spinningiem. Ciekawe czy i mnie się uda chociaż jednego złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 ja musiałem odpuścić spining na moich ulubionych łowiskach ... jesli cos sie zapina to szczupły i do tego pełen ikry ... szkoda kaleczyc ... Majówka bedzie na nieznanych wodach to pomacamy i spina i białej z DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 ja musiałem odpuścić spining na moich ulubionych łowiskach ... jesli cos sie zapina to szczupły i do tego pełen ikry ... szkoda kaleczyc ... Majówka bedzie na nieznanych wodach to pomacamy i spina i białej z DS I tego się obawiam, ze z powodu tego ze lód zszedł w niektórych rejonach 2 tyg temu pocżatek maja przypadnie na koniec tarła szczupaków, szczególnie na północy i ludzie będą beretować pełne ikry samice ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 o mnie sie nie boj ... jak tylko siadzi mi kobitka z ikra ... to na kilka dni spina odpuszcze ... DS tez jest fajny i lepeij sie piwo pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adek Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 To tak samo, jak płocie, pełne Ikry , a takie grube że aż z niektórych kapie. Mam na myśli Wiślane. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro12 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Ja wczoraj poszedłem spróbować metody jaceena na klenie (DS). Wyciągnąłem 3 szt. takie do 30 cm. Dzisiaj jeszcze raz wpadłem na godzinkę. Nie było brań, dopiero na sam koniec zapiął się taki 50+ . Doholowałem go do brzegu i przy wyciąganiu się spiął. Niestety nie wziąłem podbieraka . Od dzisiaj podbierak to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi