bufi78 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 włączyć ECHO i zobaczycie ile ryby jest w tej wodzie Gdzie niby są te ryby ? Na łące pusto, na wyspie pusto, pod larsenami trochę, telewizorem i pompą też. Wystarczy trafić na flautę, nie widać żeby ryba chodziła, woda jest martwa, czasem pogonią okonki piętnastaki albo spławi się gruby karp czy amur. Zbiornik jest przełowiony, mało roślinności (amur wyżarł) i ryba nie ma gdzie się trzeć. Niech jeszcze wpuszczają tony karpia to już tylko przy zarybieniu da się coś złowić. W zalewie kolego co prawda może mniej niż parę lat temu ale ryba jest. Jak zalew zarastał zielskiem to gro ludzi płakałow że zalew zarośnie i nie bedzie szło połowić jak przez ostatnie parę lat wpuścili trochę amura to też zle ludziom nigdy się nie dogodzi ale napocieszenie dodam że w zeszłym tygodniu wpuścili szczupaka +- 35 cm . A przy pompowni nie było wczorasz szału jedynie co połowili to w 3 łodziach które stały przy bojkach od płyt reszta miała marne wyniki z tego co widziałem to padły też dwa szupaczki 56 i 58 cm . Łodzię mają ściągać w czwartek więc rybki trochę sobie odpoczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Na takiej powierzchni martwić się o zarośnięcie zbiornika? Zresztą to chyba można regulować na systematyczne dopuszczanie amura, podaje jako przykład. Pamiętam jak tam łowiłem w wieku 10-12 lat i była bajka. A teraz to jest jakiś koszmar, ale zrobiłem sobie przerwe od tego zbiornika i nie narzekam bo mam inne fajne miejsca. Ostatnio zarybili karpiem to podobno ładne cyrki sie tam działy, nawet nie miałem ochoty przychodzić tego oglądać. Ale teraz wszędzie jest lipa, nikt nie łapie. A dlaczego tak jest to już nie ten temat. Ja mam pytanie, czy jest sens wybrać sie na spokojny wypad na kilka godzin z brzegu od rybaczówki? Czy może dalej polują na karpia 35cm i nie ma sie gdzie spokojnie rozłożyć? Chodzi o weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 W niedziele było pełno na brzegu o który pytasz z tym że za czeli się zbierać dopiero po 15-stej. W poniedziałek byłem to z brzegu nikogo nie było, więc miejsce jest szansa znaleźć tylko po co jak ryby z brzegu niema. Za to na łodziach obserwowałem w niedziele i poniedziałek łowiących od strony jazu oba dni w tym samym miejscu siedzieli. Don Gucak,jak masz czas to w weekend zapraszam na kozłową z spinnem na łódkę bo z brzegu nędza. Z tego szczupaka niema się co cieszyć zanim dorośnie do wymiaru to 99% dostanie w łeb a ten jeden procent nie dorośnie do 60cm. Takie są realia dziećkowic i zapędy ludzi tam łowiących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 łowią piękne duże płocie. Na limitowe 5 kilogramów wchodzi ponoć 10-12 sztuk a pozniej mozna sie zastanawiac gdzie podzialy sie ploty(+35cm) z dzieckowic kiedys bylo ich mnóstwo a teraz tylko sporadycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Witam Uchwała nr 36/2012 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 27.09.2012 r. Uchwała wchodzi w życie z dniem 01.01.2013 r. II. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wędkowanie ze środków pływających na zbiornikach: Pogoria I nr 001, Pogoria III nr 002, Przeczyce nr 004, Łąka nr 005, Dzierżno nr 006, Dziećkowice nr 009, Chechło-Nakło nr 010, Chechło k/Chrzanowa nr 012, Morawa nr 303, Nieboczowy nr 601, Brzezie nr 642, Odra I, III w polderze nr 007, Buków I , II nr 008, Roszków Bobrowy nr 607, Roszków nr 627. III. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wędkowanie ze środków pływających znajdujących się wyłącznie na rybaczówkach przy zbiornikach: Pławniowice nr 003, Paprocany nr 013, Kozłowa Góra nr 014, Przystań nr 404. IV. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wywóz zanęt i przynęt z wyłączeniem wód dopuszczonych do wędkowania ze środków pływających wyszczególnionych w pkt. II i III. to są jakieś jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Witam Uchwała nr 36/2012 Zarządu Okręgu PZW w Katowicach z dnia 27.09.2012 r. Uchwała wchodzi w życie z dniem 01.01.2013 r. II. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wędkowanie ze środków pływających na zbiornikach: Pogoria I nr 001, Pogoria III nr 002, Przeczyce nr 004, Łąka nr 005, Dzierżno nr 006, Dziećkowice nr 009, Chechło-Nakło nr 010, Chechło k/Chrzanowa nr 012, Morawa nr 303, Nieboczowy nr 601, Brzezie nr 642, Odra I, III w polderze nr 007, Buków I , II nr 008, Roszków Bobrowy nr 607, Roszków nr 627. III. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wędkowanie ze środków pływających znajdujących się wyłącznie na rybaczówkach przy zbiornikach: Pławniowice nr 003, Paprocany nr 013, Kozłowa Góra nr 014, Przystań nr 404. IV. Na wodach nizinnych Okręgu Katowice dopuszcza się wywóz zanęt i przynęt z wyłączeniem wód dopuszczonych do wędkowania ze środków pływających wyszczególnionych w pkt. II i III. to są jakieś jaja to nie są jaja:) Przynajmniej będzie można po ludzku spiningować W końcu ktoś przejrzał na oczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Wafel, mi nigdy spiningiści nie przeszkadzali, i my siedząc na brzegu, nie przeszkadzaliśmy spinningistom . Spinningiści obławiając z łódki brzeg mogli spokojnie przepływać przed markerami postawionymi 100 – 150 metrów od brzegu. Raczej mięsiarze rzucający sprężynami na prawo i lewo burzyli się że nad ich zestawami ktoś pływa , gdzie nasze zestawy lądują zawsze w jednym miejscu . No chyba że trolingujesz po całym zbiorniku... ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Wafel, mi nigdy spiningiści nie przeszkadzali, i my siedząc na brzegu, nie przeszkadzaliśmy spinningistom . Spinningiści obławiając z łódki brzeg mogli spokojnie przepływać przed markerami postawionymi 100 – 150 metrów od brzegu. Raczej mięsiarze rzucający sprężynami na prawo i lewo burzyli się że nad ich zestawami ktoś pływa , gdzie nasze zestawy lądują zawsze w jednym miejscu . No chyba że trolingujesz po całym zbiorniku... ale to już inna bajka Jak wiesz co niektórzy wywożą nawet po 300 metrów i więcej więc to im trzeba podziękować. Ja osobiście nie raz miałem akcje że zestaw był nawet 20 metrów za markerem wywieziony i wielka awantura była gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 I co z tego taki zakaz wywożenia na dziećkach już był i tak go nikt nie przestrzegał to i tego nikt nie będzie przestrzegał. Przepisy sobie a wędkarze swoje przepisy mają więc ja z tego cyrku się wypisuje mam dość walki z wiatrakami. I nie piszcie że wy jesteście święci bo i na tym forum nieraz zostałem zlinczowany i wpierano mi że głupie przepisy są i nie cza ich przestrzegać, więc nie płaczcie że ryb niema bo to wasza wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 I co z tego taki zakaz wywożenia na dziećkach już był i tak go nikt nie przestrzegał to i tego nikt nie będzie przestrzegał. Przepisy sobie a wędkarze swoje przepisy mają więc ja z tego cyrku się wypisuje mam dość walki z wiatrakami.I nie piszcie że wy jesteście święci bo i na tym forum nieraz zostałem zlinczowany i wpierano mi że głupie przepisy są i nie cza ich przestrzegać, więc nie płaczcie że ryb niema bo to wasza wina. Ale jak teraz zahaczę zestaw wywieziony to tne go od razu i mówię że jest do odbioru na przystani. To będzie mój sposób przestrzegania zakazu wywożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Abra…. jak ty tak podchodzisz do dyskusji to wcale się nie dziwie że nie raz zostałeś zlinczowany , przepisy są po to żeby je przestrzegać , tylko nasi ustawodawcy idą ze skrajności w skrajność bo jeśli nie można wywozić na zbiornikach z punktu pierwszego i drugiego to nigdzie nie można a nam chodzi o jeden dwa zbiorniki karpiowe na Śląsku z zasadą złów wypuść. A po drugie nie będę dyskutował z kimś kto mówi że to my jesteśmy winni że w zbiornikach nie ma ryby …a na dowód tego masz tu filmik z jednej z zasiadek : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 01lukas, Ale ja nie mam nic przeciwko karpiom nawet ostatnio trochę z nimi powalczyłem. A takie zbiorniki są z górną granicą ochroną. Tylko tych karpiarzy co na nich łowią jakoś niewiele nie wiem czy to niewiedza czy brak możliwości zabrania ryby. A problem z tym że nie chodzi o kilka zbiorników gdzie można było wywoźić chodzi oto że wywożono tam gdzie niemożna, to tak jakbym wpadł na odcinki muchowe z zakazem spinningu i powiedział że przepis zabraniający spinningu jest głupi. Nie jesteśmy sami nad wodą i niema jednej słusznej metody połowu więc potrzeba co niektórym więcej wyrozumiałości. Ja na razie wypisuje się z PZW jak się zmieni to może wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 witam. podobno zarybili dziećki ładnym szczupakiem. Było tego 5 ton. To będzie co łowić na wiosnę jeżeli to prawdziwa informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 :D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezorator Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 witam.podobno zarybili dziećki ładnym szczupakiem. Było tego 5 ton. To będzie co łowić na wiosnę jeżeli to prawdziwa informacja. Już nie mogę doczekać się maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Obawiam się, że wielu nie będzie czekało i większość tych czterdziestaków nie dożyje do Świąt. Po takim zarybieniu zbiornik powinno się zamykać do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Nie wierze w ta informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Koleś co to mówił twierdził że jego znajomy widział jak wpuszczali nawet duże szczupaki. takie kolo 80 cm )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 i co biere szczupak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 podobno zarybili dziećki ładnym szczupakiem. Było tego 5 ton nie chce mi sie w to wierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sk_1982 Napisano 21 Grudnia 2012 Share Napisano 21 Grudnia 2012 Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego 2013 roku dla wszystkich z forum !!! Życzę dużo wędkarskich prezentów,spełnienia marzeń wędkarskich,niech Wam się powodzi nad wodami w nowym sezonie i jak najmniej sporów na forum życzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Dziećki odmarzły częściowo, koło przystani żeglarskiej da się łowić z brzegu, efektów brak, ale spinningiści dzisiaj się pokazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 eee tam pozostaje czekac na wiosnę ;P )) pozdro i wesołych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jery98 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Witam i pozdrawiam wszystkich. Jestem nowy na forum -mimo starań nie znalazłem odpowiedzi , więc zapytam. Czy na Dziećkowicach można łowić z prywatnej łódki a jeśli tak , to czy można łódkę przechowywać np. w ryboczówce (lub innym miejscu) , czy też należy ją za każdym razem wodować . Z góry dziękuję za odpowiędź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Można łowić, zgodnie z regulaminem zbiornika. Wodować można tylko w wyznaczonych miejscach ale za przystanią żeglarską ludzie też wodują. Łódkę możesz trzymać w rybaczówce, nie wiem ile to kosztuje i czy można zostawić na zimę, zadzwoń i zapytaj, ale czynna będzie dopiero od 15 kwietnia. Tu jest regulamin http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=221667 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi