Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Głucha cisza w tym wątku ostatnio. Byłem w weekend na Dziećkowicach i powiem, że na wodzie wyraźnie mniej łodzi niż w zeszłym roku. Mimo końca października i niezłej pogody przy przepompowni tylko dwie łodzie. Na bulgocie jedna, w porywach dwie, podobnie pod telewizorem. Na echosondzie nie widać, żeby drobnica grupowała się w głębinach. Woda około 13 stopni.

Z drapieżnikiem słabo - jedno branie małego szczupaka na kilka godzin łowienia, w dodatku niezacięte. Jakieś tam drobne okonie łowili niektórzy.

Gdzie ta drobnica - na płytkim jej nie ma, w głębinach też nie widać. Ogólnie jakoś niemrawo i woda "martwa".

sam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Potężne amury wyżarły roślinność, kto pamięta ile zielska było na wyspie, która teraz jest mulistą pustynią, jaka duża była łąka, ten wie o czym piszę. Teraz regularnie łowię późną wiosną niewytarte szczupaki, podobnie inna ryba nie ma gdzie się trzeć. Zostały tylko leszcz (już powoli karłowaciejący) i okoń, wyżerający co się da, ale też już coraz mniejszy. No i oczywiście karp wpuszczany ku uciesze emerytów, za to robiący z wody szambo.

Tamtejsze koło wyraźnie nie ma pomysłu na wodę, szeptana nagonka na suma, bezsensowne ceny łódek w weekend (przynajmniej połowa stoi, w końcu sztuka zarobić a się nie narobić) wpuszczanie karpia do zbiornika wody pitnej dowodzą tego dobitnie.

• 2 weeks later...
Napisano

Tamtejsze koło wyraźnie nie ma pomysłu na wodę, szeptana nagonka na suma, bezsensowne ceny łódek w weekend (przynajmniej połowa stoi, w końcu sztuka zarobić a się nie narobić) wpuszczanie karpia do zbiornika wody pitnej dowodzą tego dobitnie.

100% racji, teraz 11.11 Kozlowa i Przeczyce pelno łódek, Dziecki puste, ale jak 3 godziny kosztuja tyle co tam dniowka, jeszcze sępią za parking, do tego ryb nie ma to z czym do ludzi ? chopy z Ledzin obudzcie sie :evil:

• 4 months later...
Napisano

Jak Wasze wypady na ten zbiornik wczesną wiosną? W tym sezonie około 5 wypadów na spinning, głównie brzeg przy rybaczówce i yacht klubu. Brak jakiekolwiek brania, poszukuję okoni

Napisano

Ja nie łowię teraz, trzeba dać szczupakom spokój, przez ostatnie ochłodzenie pewnie ciągle niewytarte.

• 3 months later...
Napisano

na dzieckach biora sandacze 50-70cm z brzego od strony dziećkowic , byłem widziałem a potem 2 złapalem ;)

Napisano
wybiera sie kto bo samemu mi sie nocek niechce siedziec

kiedy masz w planie

jechać?

Napisano

byłem z wczoraj na dzisiaj , na noc od dziećkowic tam w rogu kolo słupa elektrycznego , ja niestety ani brania a taki wedkarz obok 2 sandacze po 55cm i wegorza 77cm

Napisano

na trupka , dokladie na płoteczke , a ty gdzie lapiesz WEST? skad jestes? suma cos połowiles ? jakby co to napisz mi prywatna wiadomosc

• 1 year later...
Napisano

teraz na dziećkowicach ryba nie bierze , byłem 2 razy ani brania , rozmawiałem z kolegami , unich podobnie , w zeszłym roku na jesien fajnie brał karp zarybieniowy , brały takie po 5 kg

Napisano

Spinninguje  tam często ,ale od  3-ch tygodni ,spotykam się z masą  padniętych węgorzy, jazgarzy.

Napisano

Witam ja jeszcze nie lowie ale niebawem zacznę ponieważ kupiłem działkę w okolicy i będę tam stałym bywalcem. A tak na marginesie to widziałem tam jak chłopaki lowilintakie leszcze po 55-65 na kukurydzę.

• 10 months later...
Napisano

Jak tam chłopaki na zbiorniku widzę, że temat prawie umarł, a zastanawiam się czy warto się tam wybrać 

Życzę połamania

• 2 months later...
Napisano

Witam panowie jestem Tu nowy i widzę, że temat chyba umarł śmiercią naturalną, ale może ktoś był ostatnio i orientuje się jak tam ze spiningiem ostatnimi czasy?

• 2 years later...
Napisano

Witam 

Chciałbym odświeżyć trochę ten temat i zapytać o kilka spraw związanych z tym łowiskiem

mianowicie czy jeśli mam opłacone Katowickie to czy mogę legalnie spróbować swoich sił na tym łowisku (chodzi mi o okonie) czy muszę gdzieś dopłacić ( koło Lędziny?) pytam bo jest to łowisko specjalne, i jeśli chciałbym spiningować od strony Chełmku jak wygląda to z pozwoleniem trudno takie zdobyć? Wiem że jest to jedno z najpopularniejszych łowisk w naszym rejonie i wiele osób mogło by się wypowiedzieć czy pomóc początkującym, oraz dać wiele cennych rad.

• 2 weeks later...
Napisano

Jeśli masz opłacone składki okręgu Katowickiego możesz wędkować na dziećkowicach zezwolenie jest potrzebne od strony przemszy przy łowieniu z brzegu dojazd na ten brzeg jest utrudniony załatwienie takiego pozwolenia nie jest trudne i jest darmowe zapytaj w stanicy powinni mieć i udostępnić na dobę.

Mapka

tu masz opisane gdzie niewolno łowić i gdzie trzeba pozwolenie.

Co do okonia to ma podniesiony wymiar ochronny i proponuję zacząć od brzegu przy którym na tej mapce jest numer 5 pomiędzy numerem 5 a 7 jest miejsce gdzie można zostawić samochód parking jest też w okolicy rybaczówki.

• Super 1
Napisano

abra1711 dzięki za rady postram się z nich skorzystać a co do wymiaru ochronnego to ryb nie zabieram, był już ktoś zapolować na okonia na dziećkowicach i może się podzielić spostrzezeniami i efektami połowu ?