mk1212 Napisano 4 Maja 2013 Share Napisano 4 Maja 2013 Ha....pewnie masz racje...ja w mojej okolicy łowię głównie na muchę na Górnej Sole - spin rzadziej - nie mam doświadczenia...właśnie jestem po przeczytaniu http //www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1562 - teraz już wiem, że łowię ze złej strony ....muszę obadać brzeg od strony Przemszy tylko coś kojarze, że nie wszędzie tam można łowić.... Pozdro....jakbym się wybierał dam znaka może uda się Nam zgadać - ale to dopiero w wakacje - połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonhed Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 To jest stary artykuł a dziećki to zbiornik który potrafi się zmienić w ciągu jednego roku. Na drugą stronę potrzebujesz pozwolenia lub z łodzi. Ta strona gdzie byłeś też jest nie najgorsza. Dzięki za link nie znałem tego artykułu, artykuł może nieprzydatny ale mapka bitumiczna to pierwsza którą widzę tego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steel123 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Masz rację okonhed , w tym roku aktualnie beznadzieja zobaczymy po delikatnym zagrzaniu wody czy efekty się zmienią. PS: Był ktoś w ostatnim czasie n Dziedźkach ? nocka albo w dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1212 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Wiadomo - mapa mapą życie życiem....ale tak jak mówisz gvłebokości mogą się przydać....ja liczę, że jak się ociepli to wszystko nabierze rozpędu....długa zima dała się we znaki całej przyrodziea.....dajcie znaka jak coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 9 h na spining i żywca i tylko jedno pobicie -katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 a w jakim miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 na wprost rybakówki po drugiej stronie na około praktycznie i przy brzegu i dalej cisza jeszcze trzeba poczekać aż zielsko zacznie rosnąc wtedy pewnie się ruszy tak jak w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Dzisiaj spin i efektów brak, jedyna atrakcja to tarło leszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Griimes Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Skoro dopiero leszcz się trze to zostanie nam tylko poczekać jeszcze zanim wszystko się ruszy o ile ma co się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matias1114 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 2 wypady na spin Wtorek: 2 spinki szczupaków + jeden wyciągnięty na 53 cm Środa : 1 spinka szczupaka około 45 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczu Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Co słychać ,był ktoś ostatnio, jakie wyniki? Leszcz się już wytarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 białoryb cisza kompletna bez brań .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 W niedzielę z łodzi 4.00-11.00 zero kontaktu z białą rybą jedynie ok 9.00 połakomił się szczupaczek 65 cm na żywca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 ładny ładny widziałem graty ( bufi do weekendu bede już miec swoja łajbe gotowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Ja chyba w ten wekend nie dam rady bo w sobotę mamy z młodym zawody z okazji Dnia Dziecka , ale jak bedziesz to daj znać co i jak , płynąć już wiesz gdzie tam gdzie złowiłem tego szczupłego bo z drugiej strony sam widziałeś jaka lipa chyba jeszcze za wcześnie na to miejsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Jak się wybiore z łodzi postaram się załatwić sobie echosonde . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 ja zaczynam zawsze od Rybaczówki i kieruje się w lewo (w lewo patrząc w stronę wody Tak można jedynie przed rozpoczęciem kampanii karpiowej na tym zbiorniku. Jak karpie zaczynają brać, to wszystkie dojścia do wody w lewo, aż do rur i betonów są zajęte przez karpiowców z wywózkami po 200m. To samo jest w przerwach między płytami na wschodnim brzegu (od Przemszy). Spinning na tym zbiorniku ma sens jedynie z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Haaa z łodzi pod warunkiem,że Spinningujesz pół kilometra od brzegu i to zaraz tak będzie niewielka odległość nikt nikomu nie chce przeszkadzać w wędkowaniu,ale te wywózki to,są już jakieś jaja to już nie jest wywożenie przed siebie ino na boki.Rzucam z kolegą od strony Przemszy w połowie pierwszych płyt ok 50 metrów od nich i nagle słyszę ejjjj ku...a ja tam mam wywiezione,patrze szukam kto się wydziera stojąc w połowie płyt,a tu leśny skrzat ze swoim obozowiskiem w zaroślach siedzi ze 150 metrów od nas i sobie 4 wędki magluje dwie wzdłuż płyt i dwie na wprost.I teraz pytanie gdzie mam wędkować jak zgodnie z regulaminem spinningować mogę 50 metrów od drugiego wędkującego,a ty jesteś od niego 300 i od ch..a wyzywany jeszcze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 A czy pod namiot jest na tym zbiorniku szansa gdzieś się rozbić na dwa dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 nie ma czasem zakazu namiotów ? tylko parasole z bokami ? a co do gościa z 4 wędkami to po złości bym mu robil jak jeszcze idiota wyzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 namiot karpiowy bez podłogi jest dozwolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ximus Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Haaa z łodzi pod warunkiem,że Spinningujesz pół kilometra od brzegu i to zaraz tak będzie niewielka odległość nikt nikomu nie chce przeszkadzać w wędkowaniu,ale te wywózki to,są już jakieś jaja to już nie jest wywożenie przed siebie ino na boki.Rzucam z kolegą od strony Przemszy w połowie pierwszych płyt ok 50 metrów od nich i nagle słyszę ejjjj ku...a ja tam mam wywiezione,patrze szukam kto się wydziera stojąc w połowie płyt,a tu leśny skrzat ze swoim obozowiskiem w zaroślach siedzi ze 150 metrów od nas i sobie 4 wędki magluje dwie wzdłuż płyt i dwie na wprost.I teraz pytanie gdzie mam wędkować jak zgodnie z regulaminem spinningować mogę 50 metrów od drugiego wędkującego,a ty jesteś od niego 300 i od ch..a wyzywany jeszcze !!! Pościągałbym bym mu wszystkie zestawy i jeszcze poucinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Panowie ten zbiornik jak chodzi o spining to jeden wielki syf niewiele ryb tam pływa sumy tępią bo im karpie wyjadają, zarybienia z okręgu można usłyszeć że są a po cichu dopowiadają że drapieżnika niewiele wpuszczają bo go tam nie chcą w kole opiekujących się tym zbiornikiem są prawie sami karpiarze więc wywózka i nęcenie choć są niedozwolone to nic z tym się nie robi, tak samo namiot sobie rozbijesz i nikt złego słowa ci nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 abra1711 masz 300% racji nędzą okrutna co prawda byłem tam w tym roku może z 4 razy i 2 szczupaki siadły jeden 62 drugi na trola 47 się zahaczył,a jesli chodzi o okonia 1 sztuka i to w dłoni bym go schował.Jadę tam ze względów kolegi i że blisko 7km,ale byłem na innych akwenach nieco dalej i efekty o wiele lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Wpuszczają 5 ton karpia rocznie, potem zdziwienie, że co roku woda kwitnie coraz bardziej. Roślinności coraz mniej, coraz więcej mułu, jak tak dalej będzie to wodociągi dadzą PZW kopa w dupę i mięsiarze będę łowili swoje karpiki w sadzawkach. Sprawy suma nawet nie skomentuję . P.S. Co jest warty spinningowo, można było się przekonać w zeszłym roku "W dniach 11-12.08.12 na zbiorniku Dziećkowice odbyły się tegoroczne Spiningowe Mistrzostwa Okręgu. W szranki stanęło 31zawodników, w tym 1 junior. Gatunkowo łowione ryby nie rozpieszczały. Z 775 złowionych w dwóch turach ryb 4 to szczupaki. Wszystkie pozostałe - to okonie." Natomiast podczas Mistrzostw Polski złowili 10 sztuk, to klęska godna PZW ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi