sam Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Głucha cisza w tym wątku ostatnio. Byłem w weekend na Dziećkowicach i powiem, że na wodzie wyraźnie mniej łodzi niż w zeszłym roku. Mimo końca października i niezłej pogody przy przepompowni tylko dwie łodzie. Na bulgocie jedna, w porywach dwie, podobnie pod telewizorem. Na echosondzie nie widać, żeby drobnica grupowała się w głębinach. Woda około 13 stopni. Z drapieżnikiem słabo - jedno branie małego szczupaka na kilka godzin łowienia, w dodatku niezacięte. Jakieś tam drobne okonie łowili niektórzy. Gdzie ta drobnica - na płytkim jej nie ma, w głębinach też nie widać. Ogólnie jakoś niemrawo i woda "martwa". sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Potężne amury wyżarły roślinność, kto pamięta ile zielska było na wyspie, która teraz jest mulistą pustynią, jaka duża była łąka, ten wie o czym piszę. Teraz regularnie łowię późną wiosną niewytarte szczupaki, podobnie inna ryba nie ma gdzie się trzeć. Zostały tylko leszcz (już powoli karłowaciejący) i okoń, wyżerający co się da, ale też już coraz mniejszy. No i oczywiście karp wpuszczany ku uciesze emerytów, za to robiący z wody szambo. Tamtejsze koło wyraźnie nie ma pomysłu na wodę, szeptana nagonka na suma, bezsensowne ceny łódek w weekend (przynajmniej połowa stoi, w końcu sztuka zarobić a się nie narobić) wpuszczanie karpia do zbiornika wody pitnej dowodzą tego dobitnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Tamtejsze koło wyraźnie nie ma pomysłu na wodę, szeptana nagonka na suma, bezsensowne ceny łódek w weekend (przynajmniej połowa stoi, w końcu sztuka zarobić a się nie narobić) wpuszczanie karpia do zbiornika wody pitnej dowodzą tego dobitnie. 100% racji, teraz 11.11 Kozlowa i Przeczyce pelno łódek, Dziecki puste, ale jak 3 godziny kosztuja tyle co tam dniowka, jeszcze sępią za parking, do tego ryb nie ma to z czym do ludzi ? chopy z Ledzin obudzcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seanet Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Jak Wasze wypady na ten zbiornik wczesną wiosną? W tym sezonie około 5 wypadów na spinning, głównie brzeg przy rybaczówce i yacht klubu. Brak jakiekolwiek brania, poszukuję okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Ja nie łowię teraz, trzeba dać szczupakom spokój, przez ostatnie ochłodzenie pewnie ciągle niewytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
long20 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 .... kiedy startuja łodki na imieliniu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafian Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 na dzieckach biora sandacze 50-70cm z brzego od strony dziećkowic , byłem widziałem a potem 2 złapalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafian Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 wybiera sie kto bo samemu mi sie nocek niechce siedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 wybiera sie kto bo samemu mi sie nocek niechce siedziec kiedy masz w planie jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
west Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 jak tam te sandacze na dziećkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafian Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 byłem z wczoraj na dzisiaj , na noc od dziećkowic tam w rogu kolo słupa elektrycznego , ja niestety ani brania a taki wedkarz obok 2 sandacze po 55cm i wegorza 77cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
west Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 łowicie na żywca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olafian Napisano 1 Sierpnia 2015 Share Napisano 1 Sierpnia 2015 na trupka , dokladie na płoteczke , a ty gdzie lapiesz WEST? skad jestes? suma cos połowiles ? jakby co to napisz mi prywatna wiadomosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 teraz na dziećkowicach ryba nie bierze , byłem 2 razy ani brania , rozmawiałem z kolegami , unich podobnie , w zeszłym roku na jesien fajnie brał karp zarybieniowy , brały takie po 5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 a WY cos łowicie na tej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudzik Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Spinninguje tam często ,ale od 3-ch tygodni ,spotykam się z masą padniętych węgorzy, jazgarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 łowi kto tu jeszcze na tym frum na dzieckowicach? straszna cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarom81 Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Witam ja jeszcze nie lowie ale niebawem zacznę ponieważ kupiłem działkę w okolicy i będę tam stałym bywalcem. A tak na marginesie to widziałem tam jak chłopaki lowilintakie leszcze po 55-65 na kukurydzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 12 Lipca 2017 Share Napisano 12 Lipca 2017 Jak tam chłopaki na zbiorniku widzę, że temat prawie umarł, a zastanawiam się czy warto się tam wybrać Życzę połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ankromancer Napisano 22 Września 2017 Share Napisano 22 Września 2017 Witam panowie jestem Tu nowy i widzę, że temat chyba umarł śmiercią naturalną, ale może ktoś był ostatnio i orientuje się jak tam ze spiningiem ostatnimi czasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1988 Napisano 17 Lutego 2020 Share Napisano 17 Lutego 2020 Witam Chciałbym odświeżyć trochę ten temat i zapytać o kilka spraw związanych z tym łowiskiem mianowicie czy jeśli mam opłacone Katowickie to czy mogę legalnie spróbować swoich sił na tym łowisku (chodzi mi o okonie) czy muszę gdzieś dopłacić ( koło Lędziny?) pytam bo jest to łowisko specjalne, i jeśli chciałbym spiningować od strony Chełmku jak wygląda to z pozwoleniem trudno takie zdobyć? Wiem że jest to jedno z najpopularniejszych łowisk w naszym rejonie i wiele osób mogło by się wypowiedzieć czy pomóc początkującym, oraz dać wiele cennych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 1 Marca 2020 Share Napisano 1 Marca 2020 Jeśli masz opłacone składki okręgu Katowickiego możesz wędkować na dziećkowicach zezwolenie jest potrzebne od strony przemszy przy łowieniu z brzegu dojazd na ten brzeg jest utrudniony załatwienie takiego pozwolenia nie jest trudne i jest darmowe zapytaj w stanicy powinni mieć i udostępnić na dobę. Mapka tu masz opisane gdzie niewolno łowić i gdzie trzeba pozwolenie. Co do okonia to ma podniesiony wymiar ochronny i proponuję zacząć od brzegu przy którym na tej mapce jest numer 5 pomiędzy numerem 5 a 7 jest miejsce gdzie można zostawić samochód parking jest też w okolicy rybaczówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1988 Napisano 8 Marca 2020 Share Napisano 8 Marca 2020 abra1711 dzięki za rady postram się z nich skorzystać a co do wymiaru ochronnego to ryb nie zabieram, był już ktoś zapolować na okonia na dziećkowicach i może się podzielić spostrzezeniami i efektami połowu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi