tomek1 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 U mnie juz sandacz zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszuge Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Niestety 3 h na wodzie i sandal nie wpadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Nowość w tym roku: Standard: Były też dwa bobry i żmija zygzakowata lecz aparat w telefonie nie daje rady w takich sytuacjach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 U mnie też pierwszy sandacz ponad wymiar zaliczony tylko, że z półgodzinnym falstartem. Miałem spotkać się z forumowymi kolegami nad wodą, ale jak stanąłem na sprawdzonej miejscówce, to już nie chciało się z niej schodzić. Ogólnie noc zaskoczeń. Po sandaczu nastąpiła chwila ciszy i po zmianie woblera na sprawdzone wydłubywacze "wynalazków" zaczynają trafiać się spore płocie słusznych rozmiarów leszcz kilka okoni w tym największy w granicach 35cm i jeszcze dwa odjazdy czegoś, ale tego już się nie dowiem co to było. Wszystko między godz. 23:30 a 3:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Sandacze już zaczynają powoli skubać po długiej zimie, jedno konkretne branie - nocny psiak na 4calowego Relaxa (-70centów) ale iście punktualny zameldował się o 1-szej w nocy pierwszego, taki tam prezencik na dzień dziecka [] [] ps Jacku gratuluję tylu gatunków rybek w tak krótkim czasie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Jacku czy mógłbyś opisać swoją miejscówkę? tzn. nie chodzi mi o lokalizację, tylko o charakter tego miejsca: czy to główka, czy też prostka/opaska, głęboka, czy raczej płytka itp. Chcę poszukać podobnego miejsca z mojej strony Wrocławia. Póki co byłem dziś z rana ale wyniki prawie żadne. Na feedera złowiłem leszczyka trzydziestaka a później pochodziłem ze spiningiem na zero. Ludzi sporo, ale nie widziałem żeby ktoś coś łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 u mnie nawet trzy sandacze zaliczone w niecałe 2 godziny 68cm 66cm i 55cm na zdjęciu dwa największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Wyprawa nr 64 ze spiningiem w tym roku,cel -sandacz,szczupak i większy okoń.Niestety 4 godz machania od 16.30 i tylko 2 okonki ,jeden na koguta i jeden na trok. Jutro próbuje gdzie indziej. Sandaczy mam juz na koncie 12 w tym roku ,tyle że na wodach morskich a tu inne okresy,limity,wymiary niz na PZW. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Przez trzy dni wyskakiwałem na ryby na 3-4 godz. i wyholowałem 4 karpiki około 2kg i 2 ponad 4kg no i jeden prawie wymiarowy linek czyli bez rewelacji ale zawsze to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macekyes Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Dzisiaj z rana wypad na spinning w poszukiwaniu sandacza. Po wczorajszych opadach woda koloru kawy z mlekiem. Niestety po 3h biczowaniu wody żadnych oznak ryby w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 dzisiaj 2 brania i karpik 40 cm na brzegu jeden duży niestety odciął zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Jacku czy mógłbyś opisać swoją miejscówkę? tzn. nie chodzi mi o lokalizację, tylko o charakter tego miejsca: czy to główka, czy też prostka/opaska, głęboka, czy raczej płytka itp. Chcę poszukać podobnego miejsca z mojej strony Wrocławia. Póki co byłem dziś z rana ale wyniki prawie żadne. Na feedera złowiłem leszczyka trzydziestaka a później pochodziłem ze spiningiem na zero. Ludzi sporo, ale nie widziałem żeby ktoś coś łowił. Cześć. W tym konkretnym przypadku jest to typowa długa prostka a raczej jej końcowa pierwsza część z mini główką i poniżej (około 20m) przelew z odbiciem nurtu. Może rysunek komuś będzie pomocny. Głębokość, tak przypuszczam, że przechodzi do +/- 3m. Przy brzegu koryto wyłożone kamieniami. Obławiam miejsce "wachlarzem" i sprowadzam wobler z powrotem bardzo, bardzo, bardzo powoli z przytrzymaniem. Ewentualnie delikatnym ruchem korbką wprowadzam wabik w delikatną pracę jak czuję, że przestał. W zależności od uciągu i warunków dobieram woblery tak, aby same pracowały na naprężonej lince w nurcie. Przynętę staram się prowadzić w pół wody i w okolicach powierzchni. Czasami smużę a czasami w okolicach brzegu opukam woblerem dno. Miejsce jest bardzo popularne wędkarsko, oblegane jak wiele innych na których wędkuję. W tym sezonie często tam bywałem o różnych godzinach. Również z upływem roku w miejscówkę wchodziły różne gatunki ryb. Teraz zauważyłem, że dominuje okoń. Ogólnie łowiłem tam na ds-a klenie. Teraz trochę spinem wojuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Byłem dzisiaj ze spinem,cel-szczupak.Czas 18-21,miejsce Szczecin,rzeka Odra. Wynik jeden zerwany ,brak stalki,2 wyjete jeden na mannsa 2,45kg 68cm ,a drugi mniejszy 55cm,1.25kg na dragon bandit . Wszystko pływa dalej,według mnie szczupak nie powinno w ogóle sie zabierać,powinien byc zakaz,jest tragedia w tym roku z tą rybą,co roku jest gorzej . Mniejszy Większy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Cześć. W tym konkretnym przypadku jest to typowa długa prostka a raczej jej końcowa pierwsza część z mini główką i poniżej (około 20m) przelew z odbiciem nurtu. Może rysunek komuś będzie pomocny. Obrazek Głębokość, tak przypuszczam, że przechodzi do +/- 3m. Przy brzegu koryto wyłożone kamieniami. Obławiam miejsce "wachlarzem" i sprowadzam wobler z powrotem bardzo, bardzo, bardzo powoli z przytrzymaniem. Ewentualnie delikatnym ruchem korbką wprowadzam wabik w delikatną pracę jak czuję, że przestał. W zależności od uciągu i warunków dobieram woblery tak, aby same pracowały na naprężonej lince w nurcie. Przynętę staram się prowadzić w pół wody i w okolicach powierzchni. Czasami smużę a czasami w okolicach brzegu opukam woblerem dno. Miejsce jest bardzo popularne wędkarsko, oblegane jak wiele innych na których wędkuję. W tym sezonie często tam bywałem o różnych godzinach. Również z upływem roku w miejscówkę wchodziły różne gatunki ryb. Teraz zauważyłem, że dominuje okoń. Ogólnie łowiłem tam na ds-a klenie. Teraz trochę spinem wojuję. dzięki za info, postaram się wykorzystać wszystkie informacje. Wczoraj byłem na godzinkę nad rzeką około północy, łowiłem na opasce, ale traktowałem to bardziej jako rozpoznanie co do warunków spiningowania w nocy, niż polowanie na konkretną rybę. Super jest ta niesamowita cisza nad wodą (słychać każdy plusk), ale z drugiej strony nie ukrywam, że nie czuję się zbyt komfortowo stojąc sam w całkowitej ciemności nad brzegiem rzeki w całkowitych ciemnościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Spining w nocy jest po pierwsze niebezpieczny po drugie niebezpieczny. Juz abstrachujac od tego ze mało co widac a juz tym bardziej gdzie leci przyneta ciezko jest po omacku rzucac i trafic w okreslony punkt. Podobno nietoperze sobie z tym dobrze radza. Podziwiam ludzi którzy to robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Swoja droga ja spróbuję,próbowałem po zmroku,ale po 23ej nigdy. Dam znać jak poszło,miejsce Odra,wokół pusto i czysto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Spining w nocy jest po pierwsze niebezpieczny po drugie niebezpieczny. Juz abstrachujac od tego ze mało co widac a juz tym bardziej gdzie leci przyneta ciezko jest po omacku rzucac i trafic w okreslony punkt. Podobno nietoperze sobie z tym dobrze radza. Podziwiam ludzi którzy to robia. Nie popadajmy w skrajności. Jeśli nie jest się w pojedynkę i zachowa się zwyczajne środki bezpieczeństwa będzie dobrze. Koledze pewniakowi polecam łowienie w terenie miasta. Nawet mocno oblegane wrocławskie miejscówki są wtedy puste. Polecam szczególnie przy "niepewnej pogodzie" i w tygodniu - brak wyjątkowo głośnych ludzi z %. Wbrew pozorom jest całkiem bezpiecznie. Ja ostatnio polubiłem spinning nocą. Przekonałem się, że są miejsca we Wrocławiu do których w dzień nigdy bym się nie wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 problem w tym że od jakiegoś czasu mieszkam na przedmieściach a raczej nawet pod wrocławiem i nie za bardzo mam po drodze by cofać się do miasta:) A nocny spining w mieście znam. Gdy mieszkałem w centrum wrocka wielokrotnie łowiłem po zmroku (choć raczej nigdy nie później niż o 12.00). Jedną z najlepszych ówczesnych miejscówek było ujście oławki tuż przy moście grunwaldzkim, gdzie można było złowić w nocy szczupaki i sandacze (nawet na 50 cm wodzie). Ale to była inna para kaloszy. Światła miasta, ludzie wokół, troche inna atmosfera niż na odludziu pod wrockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Opisze tutaj co by się nie rozdzielać (telegraficzny skrót) 30 maja W sumie to nie wiem czy w Boże Ciało na ryby się chodzi czy nie. Ale byłem ze spinningiem zero nawet najmniejszego puknięcia ale rybka się spławiała. U reszty to smao. 31 maja U ojca parę wyjść u mnie zero. 1 Czerwca U mnie zero u ojca pstrążek 31cm 2czerwca Krótki wypad na ryby z rana potem się rozpadło i ojciec siły nie miał. Rybki skubały ale małe do 15cm. Ogólnie dużo lało i łowienie było dosyć ciężkie. Szykuje się teraz przerwa min 2 tygodnie jak nie miesiąc an rybach. Niestety a maiłem zacząć sezon sandaczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Byłem wczoraj od 20.15 do 22.50,miejsce Szczecin-beton na cegielince koło reklamy pl....y. Celem był drapieżnik oczywiście,zander,szczupak,okoń. Nie udało się połowić po północy na spining.Wynik zero,guma,drop,trok.Straty jeden zerwany kogut,pletka sie splątała i pekła przy wyrzucie. Pewnie moja wina,choć nie spodziewałem się że daiwa braid tournament 0,18mm może tak trzasnąć pod 30g kogutem. Po tym zdarzeniu musiałem sie zwijać,nie byłem swoim autem... Spining późną nocą nie udał się,ale to w ogóle nic nie znaczy przecież.Będę próbował,ciekawość nie pozwala mi zrezygnować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Niepewna pogoda, to dla nocnych samotników rzeczywiście korzystna sytuacja. W ciepłe noce mnóstwo ludków alkoholizuje się (nie tylko) i nie sposób przewidzieć ich zachowanie. Dobrze żeby nad wodą było chociaż trochę rozproszonego światła. Za terenami zabudowanymi, bez towarzystwa raczej nie wybrałbym się nad wodę. Po rotmistrzu Pileckim jadę nad rzekę Oławę w okolice ... i parę minut po 24-ej na kleniowego wobka... Takie pistolety (na oko wymiar) na tej rzece to standard. Na Odrze po 2-ej dwa brania na 4cm siudaki czarno-biały i oliwkowo-biały i jeden jaź doholowany (ok. 45cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Znowu mnie utwierdzasz że muszę pomachać po północy.... Gratuluję Jaceen.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Specjalnie wkleiłem abyś nie tracił wiary Jak się wstrzelisz, to będzie z górki. Generalnie miejsca z dniówek, gdzie się coś dzieje, w nocy mogą być dwukrotnie łowniejsze. Fix-bud,Trzymam palce za powodzenie i czekamy na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Relacje masz jak w banku(nie tym cypryjskim bron boze ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigur Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Wczoraj wieczorem w deszczu 2 godziny ze spinningiem. 3 szczupaki, największy 50 cm i jeden malutki sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi