wasyl1968 Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 2 godziny temu, ESSOX napisał: To już 4 multik na wyposażeniu Kurna chyba muszę do ciebie wybrać się na szkolenie z obsługi Multika 😜 próbuje cały czas i jakoś cast do tej pory nie przemówił do mnie , jakie długości kijów używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 Nie reklamuję żadnego marketu ale polecam co jest przydatne na rybach za nie wielkie pieniądze , czaiłem się na pelerynę ( którą mi ukradli 👿 z plecakiem ) kupiłem 😁 przy okazji dwa pudełka woblerów (20 zł. za 4 szt ) 🤔 co prawda kotwiczki do wymiany ale nie będzie żal zrywać 😜 i w tym momencie mnie poniosło 😵 dwa kołowrotki ( szczelnie zapakowane tzw Kinder suprise 😜 ) jeden spiningowy rozmiar 3000 ( zapasowa szpula ) drugi wolny bieg rozmiar 5000 , i tu ciekawostka, po złożeniu miłe zaskoczenie , wszystko dobrze spasowane , zero luzu , wszystko płynnie chodzi, brak wstecznego ruchu ( anti reverse lock ) i cena 👍 nie całe 80 zł za szt. jak ktoś by chciał kupić dla dziecka albo komuś kto zaczyna przygodę z wędkowaniem myślę że jest to dobra alternatywa do drogiego sprzętu ps . a poszedłem tylko po pałatkę 😜 mam nadzieję że komuś pomogłem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 20 godzin temu, wasyl1968 napisał: ...... jakie długości kijów używasz ? Najdelikatniejszy 180cm 0,8-5 g (pod DS i ogarnia w miare lekkie lotne przynęty) Na ciężko (jak dla mnie ciężko ) 198 cm z 2 szczytówkami 4-15g i 7-30g ale on ma zaniżone mocno cw i spokojnie drugie tyle na szczytówkach pociągnie To są kije z Ali więc bez sensu jest podawanie nazw I Grey Stream 228 cm 8-28g pod bolenia i sandacza , tego to na razie praktycznie z ręki nie wypuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 9 Czerwca 2021 Share Napisano 9 Czerwca 2021 Taki o to zakup pod wyprawy muszkarskie na te letnie, gorące wyprawy. Zobaczymy jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 22 Października 2021 Share Napisano 22 Października 2021 Zakup z nadzieją na przyzwoitego okonia albo szczupaka ze stojącej wody. Te drugie ostatnimi czasy omijają mnie szerokim łukiem (te wymiarowe). W niedzielę je wypróbuję. Rozmiar 4 mi się sprawdził więc może trójka też coś przyniesie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 22 Października 2021 Share Napisano 22 Października 2021 Mówią, że Mepps to Mepps. Cokolwiek by to znaczyło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Na chłodniejsze dni , polecam , 54 koni 🤘🤗 z aldika 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 Człowiek nie wielbłąd i napić się musi, bo może się odwodnić. Smacznego i aby główka na następny dzień nie bolała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 18 godzin temu, Marienty napisał: Zakup z nadzieją na przyzwoitego okonia albo szczupaka ze stojącej wody. Te drugie ostatnimi czasy omijają mnie szerokim łukiem (te wymiarowe). W niedzielę je wypróbuję. Rozmiar 4 mi się sprawdził więc może trójka też coś przyniesie Kup jeszcze Lusoxy w rozmiarze 4ry. Bardzo zacna i skuteczna przynęta. Oczywiście mowa o Mepsach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Szwagier zrobił wyprzedaż garażową i trzeci Long John Robinson zawitał u mnie 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Dzisiaj byłem opłacić kartę , przy okazji oczywiście trzeba było trochę grosza zostawić w sklepie , bardzo spodobały mi się takie cukiereczki pod drop shota , zobaczymy jutro rano jak się sprawują. Ps tradycyjnie jak długi weekend to szamani od pogody zapowiadają armageddon 👿 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Kilka drobiazgów na okonie i klenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 U mnie podobnie + będę testował nowy sposób zbrojenia: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 3 godziny temu, jamnick85 napisał: U mnie podobnie + będę testował nowy sposób zbrojenia: Tęczaki będą łowione? Te gumy są zapachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Zapachowe to mało powiedziane ciężko wytrzymać z ich smrodkiem. Ja łowiłem na nie potoki. I czekam właśnie na dostawę bardzo podobna do tego co mają koledzy na fotkach powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 U mnie są bezzapachowe. Może trochę pachną owocowym płynem do naczyń;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 4 godziny temu, tomek1 napisał: Tęczaki będą łowione? Te gumy są zapachowe? Bardziej pod klenie i okonie. Śmierdzą tak, że ciężko ręce domyć z tego smrodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 U mnie o tej porze roku praktycznie wszystko zbrojone jest w 2g czeburaszke. Na małej rzeczce z odpowiednim prowadzeniem przynety taki zestaw robi robotę. Water king worm świetnie się sprawdza. Co możecie powiedzieć o robalach libry? Dopiero będę je testował. Z tą moją rzeczką jest to fajne że dwie rzeki wypływają z jednego źródła. Jedna płynie na zachód druga na wschód. Zgadnie ktoś co to za rzeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Mogę rwać do woli Nie mogę się doczekać jak się zrobi nieco cieplej i potestuje te zielone kukolki, bo myślę że mogą dać fajne efekty. Kiedyś na barkach próbowałem złowić żywca i mi nie szło. Wtem z nieba, czytaj z drzewa nad głową, spadła mi właśnie taką zielona gasieniczka. Powędrowała na haku do wody i pod trzcinki. Branie w ułamku sekundy i ryba poszła z zestawem. Zero szans na wyjęcie jej na bata. Może na sztucznego owada też się skusi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Jeszcze tylko tydzień i po miesięcznej przerwie w końcu będę mógł wyruszyć na okonie na małą rzeczkę. Do testów oprócz swojego kilera na okonie zamówiłem jeszcze kornika 3,5 cm w dwóch kolorach. Cały czas mam nadzieję przy połowie okoni w rzece na tego zimowego klenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Takie cosik kupiłem Z gatunku małe ale ciężkie , powinno być mega lotne . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 Ja zaopatrzyłem się w takie małe stadko powierzchniowym żab. Można je zbroić w różny sposób. Ja będę łowił nimi w zarośniętej wodzie z mnóstwem ilości grążeli dlatego hak offset z wkrętką będzie idealny. Łowiłem na powierzchniowe żaby od savage gear szczupaki i jest dużo brań nie zaciętych nawet jak jest dozbrojka. Tutaj mam nadzieję, że będzie większa skuteczność przy zacięciu. Na wodzie bez roślinności na powierzchni będę łowił z hakiem na zewnątrz z myślą o Boleniach 🙂 Owe żabki stosowane są przy połowie bassow. W tym roku dużo czasu poświęcę na powierzchniowe łowienie 🙂 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Będą na paszoki:) a ostatnio sporo ich we Wrocławiu i okolicach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Złota, ale skromna mam nadzieję, że w weekend uda się przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Takie sobie malizny od lokalnego rękodzielnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi