jaceen Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 11 minut temu, wasyl1968 napisał: duże kotwice do wymiany Adusta też do wymiany kotwic. Sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Tyż wymienię , dzięki za sugestie 👍 do miłego spotkania nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalWR Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Ja kupiłem tą małą cykadę Savage Gear opisana jako 3,3 cm o. Źle mi chodziła. Jedno skrzydełko bardziej odchylało się od drugiego i przez niesymetryczny opór w wodzie cykada skręcała albo wykładała się na boki. Doginałem na siłę to mniej odchylające się skrzydełko co mocno irytowało bo ciągle te korekty trzeba było robić. W końcu skrzydełko się wyłamało i wabik wylądował w pudle z kontuzjowanymi przynętami i czeka na długie zimowe wieczory na naprawę na którą i tak nie mam pomysłu. Wykonałem cykadą może ze 20 rzutów ciągle skupiając się na jej pracy a nie na rybach. Ryby nie złowiła. Nie polecam. chociaż tego rodzaju przynętę bez wad kupiłbym bo pomysł fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Od jutra dwa tygodnie krzaki szuwary komary i Ja 😵 czyli jezioro Lubiąż , z myślą o białorybie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 A nie wyszłoby taniej kupić dwie paczki pinki? 😁😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Blaszki z AliEx... 3cm 2,5 g Sprawdzone, skuteczne uzupełnienie zapasów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Od jakiegoś czasu mam "fazę" na błystki, co pewnie dało się zauważyć w moich postach. Robiąc zakupy przed urlopem zaopatrzyłem się w Meppsy, Effzetty, ale dorzuciłem też do nich kilka wynalazków. Między nimi znalazła się min.obrotówka Jaxona HR Swing. Urlop spędzałem na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim. Łowiłem na jeziorze z że tak powiem silną populacją drobnej wzdręgi. Oczywiście spinningowe poszukiwania okoni zacząłem od sprawdzonych obrotówek. Na Meppsy wieszały się małe okonki i okołowymiarowe szczupaczki. Gdy stwierdziłem, że nie przebiję się przez ten drobiazg, zacząłem łowić małymi wahadłówkami, a gdy i one nie wpłynęły na zmianę wielkości moich zdobyczy trochę z ciekawości zacząłem eksperymentować z nowymi przynętami. Wspomniana wyżej obrotówka otworzyła mi wodę. Omijały ją okonki i krótkie szczupaki, za to zainteresowały się nią te trochę większe. Gdyby był jeden to uznałbym to za przypadek, ale było ich kilka, wszystkie wymiarowe, trafiła się nawet siedemdziesiątka, a z największym przegrałem po krótkim holu. Żeby nie było tak kolorowo - błystka fajnie, szeroko pracuje i w wodzie rzeczywiście może przypominać wzdręgę (złote skrzydełko, czerwony koralik), jednak po każdym kontakcie z rybą wymaga korekty. Drut na którym ją "ukręcono" jest bardzo delikatny i podatny na skrzywienia, podobnie strzemiączko. Jeden ze szczupaczków potrafił nawet wyprostować blokadę korpusu i przesunąć go wraz z koralikiem pod skrzydełko. Delikatność drutu ma w tym przypadku swoje plusy - wszystko można naprawić w palcach nad wodą . Innym minusem jest fakt, że po tygodniu użytkowania elementy błystki zaczynają rdzewieć, mimo że przechowywana jest tak samo jak inne błystki. Myślę, że jednak warto zaryzykować i sprawdzić nad swoją wodą, zwłaszcza, że koszt to niespełna 5zł. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Ta rdza może jeszcze bardziej podnieść skuteczność tej obrotówki. Jeśli oczywiście koroduje tylko skrzydełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Września 2022 Share Napisano 21 Września 2022 (edytowane) Właśnie przyszły, jeszcze ciepłe. RAPALA Shallow Shad Rap 9cm SSR09 FT - sprawdzał mi się. Złowiłem na niego sporo nocnych kleni i niedużych sandaczy. Zerwałem go jakieś 2 lata temu na gościnnych występach na Wiśle. Mam ten sam model ale w najmniejszym rozmiarze i te nie są już tak skuteczne. WOBLER SALMO WHACKY 9F - kupiłem bo nigdy nie miałem 😁 . Nie znalazłem zbyt wielu informacji o tym wobku. Niby generalnie używany do trola. Ja zamierzam łowić nim z brzegu. Ma ciekawy, okrągły ster, który powinien powodować prace przy wolnym kręceniu, co mi bardzo odpowiada. Dzisiaj lecą do wody 😀 Edytowane 21 Września 2022 przez Marienty 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Października 2022 Share Napisano 14 Października 2022 Trochę melanżu dzisiaj kupiłem , najpierw umówiona wizyta o Borryssa , chwila bajery , dostaję to co chciałem , pomykam do krokodyla , parę tant fish upa ( tylko takich 5 cm. ) Parę jaskółek i 70 dych w plecy, potem robota i na koniec jadę do kolegi który ma sklep wędkarski ( uparłem się na spining Jaxona greej stream 2,85 ćw. do 30 gr. nie miał na składzie ale skusiłem się na Dragon Black rock 2 , 3,05 cm ćw do 25gr. ( wydaję mi się że w dobrej cenie 210 zł 🤔) do tego oczywiście parę gumek i mam nadzieję że żona się nie dowie bo mi łeb urwie 😜 jutro z rana testy na Odrze k. mariny Różanka . P.s. Borryss mi mówił że meta na nasze spotkania ( pub Rejs ) się zawiną , jakieś propozycje na symboliczną szklankę wódki 🍺🍹i bajerę ? pozdrawiam Wasyl 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 U mnie też uzupełnienie zapasów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Dwa woblery. Mega mi się spodobał ten rodzaj steru. W środę test i kolejna pogoń za nocnym sandaczem. Ten mniejszy powinien zasmakować kleniom. RAPALA Scatter Rap Minnow 11cm RAPALA Scatter Rap Shad 5cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Października 2022 Share Napisano 27 Października 2022 Mając robotę w Białymstoku nie omieszkałem odwiedzić sklep wędkarski drapieżnik ( dużo towarzystwa ma ich matomiarki też w końcu kupiłem 😀) znowu parę groszy zostawiłem trochę pogadałem miło było 😁 ps. ptaszki cwierkają że na Wrocławskiej Odrze szczupaki gryzą na fluo 😜 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 Takie cukiereczki zawitały w moim domu 😂🤣😂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Kijek zakupiony z myślą o okoniach 😃 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Listopada 2022 Share Napisano 18 Listopada 2022 Dzisiaj przyszedł kijek ( nie lubię kupować jak nie trzymałem w ręce 👿 zaryzykowałem , nie wielkie pieniądze ) Mitchell Epic 3 metrowa wklejania 1-8 gr. ćw. na sucho dobre wrażenie , akcja pół parabolik ,dolnik sztywny a góra wygina się jak w opisie , podejrzewam że 2,70 będzie miało bardziej akcje szczytową , wypadało by przetestować ale szamani od pogody zapowiadają -5 w nocy , jeszcze jest niedziela może będzie cieplej ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Kilka drobiazgów na okonie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Grudnia 2022 Share Napisano 18 Grudnia 2022 Parę razy zdarzyło mi się zjechać na tyłku po wale , w tym roku pięknie zjechałem jak Kamil Stoch na nogach i wylądowałem po kolana w wodzie , może to zapobiegnie podobnym wypadom 🤔 koszt to 24 zł , rozmiar od 38 do 45 na zdjęciu but rozmiar 44 pasują fajnie , w święta testy mam być na plusie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Trochę drobnego silikonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Tak zwane "vibry" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Jeszcze trochę silikonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 18 Stycznia 2023 Share Napisano 18 Stycznia 2023 Główki od 1 g do 2,5 g Mormyszki 0,5 g do mikro spinningu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Nowe gumy na okonia na które jeszcze nie łowiłem i woblerek na rzeczkę 😃 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Stycznia 2023 Share Napisano 23 Stycznia 2023 Mały zapasik haczyków Mikado. Ten model bardzo mi się sprawdził i używam go od lat. 2/0 - łowienie kleni na skórę chleba (na szczęście klenie nie zwracają uwagi na model) 4/0 - na sandacza Do tego przy okazji woblerek jaxona gelon 6cm - może jakiś nocny kleń się skusi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbynek1111 Napisano 25 Stycznia 2023 Share Napisano 25 Stycznia 2023 W tym roku i ja spróbuję swoich sił z okoniam. Nigdy ich nie łowiłem. Wędkę juz kupiłem i kilka przynęt. Zobaczymy jak mi pójdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi