stu6-60 Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Kupilem dzis zestawy wabikow makrelowych, haki Mustada 5.0 i za namowa sprzedawcy zestawy( met.przypon 2m + hak 9.0 !!!) na congerka. Awaryjnie mix "magotow" gdyby wyjazd "na zachod" nie wypalil .Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowak Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 wyjazd wypali:D ino musisz se zalatwic kalendarz kiedy odplywy i przyplywy,najlepiej w trakcie przyplywu(jak sie zaczyna) przynajmniej w kilkee i okolicach jak masz mozliwosc lowienia z lodzi zrob to bo z klifow to ci lapy odpadna po paru rzutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Dokupilem jeszcze zestawy blaszek wahadlowych. Co z tego jesli pogoda "daje ciala" . Namiary na stronki z tabelami plywow dali koledzy z "Plazewa"(Plazowa ). Idzie pozucac ze skalek jesli masz odpowiedni(czytaj :w miare lekki) sprzecik. Chyba ze chcesz polowic z klifow.... MOHEROWYCH .Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 A takie coś ostatnio nabyłem na Szwecję się powoli szykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Ten bezsterowy "lamaniec" wyglada ciekawie. Ciekawe jak wyczuwa sie na kiju jego prace? Jesli masz jakies doswiadczenie z tego rodzaju wabikami- daj znac. Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Ja dzisiaj zrobilem zakupy na ile budrzet pozwolil 2 szczupakowe wobki jeden imitacja okonia a drugi cos na uklejke wyglada akurat na moje pobliskie lowiska odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Niestety doświadczenia z takimi przynętami nie mam żadnego, widziałem jedynie na filmie jak wygląda praca tej przynęty i była dość ciekawa, wobler wykonuje wężowate ruchy i do złudzenia przypomina chorą uciekającą rybkę. Ciekaw jestem tylko czy będę umiał tak poprowadzić tego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 A,propos -prowadzenia. kiedys dostalem(mam je dodzis) woblerki "cultiva s". Nie wiem czy to nazwa firmy czy nazwa wlasna . Wobki pracuja dosc dziwnie albowiem "galopuja"- czyli forma splaszczonej sinusoidy! Dla mnie to takie dziwaki i nie uzywam ich prawie wcale. Po prostu nie czuje ich na wedce!! Szkoda ze nie umie wklejac fotek, moze ktos takze posiada "cos takiego" i opanowal technike prowadzenia?Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Moje ostatnie zakupy: Dragon Mystery Medium Feeder 3,6m 40-80g Kołowrotek Dragon Viper RD535i Zylka Maxima Match&Feeder 0.20mm 2x podporki max 140cm, Test juz w najblizszy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Ile dałeś za Dragon Mystery Medium Feeder 3,6m 40-80g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Odebralem dzis Daiwa Jupiter-Z 2500. Pierwsze ogledziny: 1. Budowa solidna choc stary design, 2. Brak zapasowej szpuli, 3.Patent ze skala numeryczna hamulca(przedniego) co najmniej dziwny(glupawy). 4. brak wyczuwalnuch luzow na korbce i rotorze. 5. Raczka a zwlaszcza uchwyt przypomina Delfina-4(pamieta ktos taki kolowrotek ). Reszta wyjdzie w.... lowieniu .Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 Ile dałeś za Dragon Mystery Medium Feeder 3,6m 40-80g ? 203 srebrniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 26 Czerwca 2007 Share Napisano 26 Czerwca 2007 A ja nabyłem kołowrotek i dwa sygnalizatory z Allegro kołowrotek to Shimano Stradic 4000GTM(używany) sygnalizatory to Videotronic Koneser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 27 Czerwca 2007 Share Napisano 27 Czerwca 2007 Juz jakis czas temu kupilem ale bym maly klopot ze szczytowkami .... ktore nie pasowaly ... jak sie potem okazalo taka cala seria byla no i w koncu mam w pelni sprawna fotecczki obiecalem i zapodaje ... niestety lulko z tel;efonu bo aparat pozyczony :/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63da32c8f30f2e36.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/014cccc74ef54365.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be089329c0c2d62b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 No ja w tym miesiacu troche zakupilem i nie dziwie sie mojej zonie ze brzeczy. Lodke 4m + wyposazenie i material na wozek do lodzi. 2 kije dragona z seri Mastery. Pierwszy Impulse cw. 5-25 2.4m ktory juz przetestowalem z kolowrotkiem tez dragona reflex FD1020i i poprostu jak dlamnie poezja kij jak dlamnie super! Bocznym trokiem okonie kwicza z przerazenia a jutro na szczuplego przetestuje kijek. Drogi kij to Mystery Ultra Lite 2-15g 2.4m (chcialem Contact Jigi 3-20 ale nigdzie nie bylo rozmiaru 2.4) i jutro jesli pogoda pozwoli przetestuje go na okoniach. Mam wielka nadzieje ze Kijek 2-15g bedzie tak dobry jak Impulse 5-25 bo jesli tak to naprawde super kijki Dragona w dosc dobrym przedziale cenowym. Oby byla tylko pogoda!! Jak narazie nie zapowiada sie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Kupiłem trochę woblerów oklejanych folią brokatową z Czarnego. Po pierwszych próbach trzeba stwierdzić, że to niezłe killery na każdego drapieżnika. Poza tym ich wytwórca testuje je i sprawdza przed sprzedażą a to się liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 Ja ostanio zakupilem: - Wedka Dragon Mystery Ultra Lite 2.70, c.w 3-15 - Kolowrotek Dragon Maxima 830i - z 50 roznych gumek - okolo 20 blaszek - wobek okonowy - kilka szpul roznych zyleczek - pudelko na przynety - przypony - haki - kilkadziesit glowek jigowych - podporki - zanety, atraktory itp. i troche roznych drobiazgow Foty nie zrobie bo telefon ma zjarany aparat na cyfraka tak jak inny kolega po fachy zszukam sponsora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iceman Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Jak sie chwalic to sie chwalic ;] W ciagu ostatnich 10 tygodni zakupiłem: Spinning Team Dragon 2,7m cw. 5-18gr Kołowrotek SPRO Red Arc 10200 Spinning DAIWA Infinity Q 2,7m cw. 8-35gr Kołowrotek DAIWA REGAL 2500Xi-AB Karpiówka Konger VEGA TEAM CARP 360/2.75lbs Kołowrotek SPRO Super Long Cast 460 Karpiówka JAXON XT-PRO CARP 390 3,00lbs Kołowrotek OKUMA ORYX RXS 65 Spinning Shimano Speedmaster 2,7m cw. 5-20gr (mam jakis uraz do Dragona i to w jego miejsce ) Kołowrotek Fujiftsu Quartz Red 2000 Matchówka Colmic Artax Sensitive 4,2m cw. 2-15gr (chyba) Kołowrotek Shimano Exage 3000MRA o duperelkach typu pokrowce, torby itp nie bede pisał bo za dużo tego a w planach jeszcze ciezki spinning 20-60gr około oraz wklejanka na okonie. No i na przyszły rok zestaw do jerkowania czyli jakis fajny multik i ciezki kijek z pazurkiem. Jakis fajny bacik, fedder oraz bolonka tez zaplanowane ale wszystko w swoim czasie Narazie i tak rodzina i znajomi mowia ze cos mnie chyba opętało ;] Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 Narazie i tak rodzina i znajomi mowia ze cos mnie chyba opętało ;] No jak na 10 tygodni to całkiem sporo Kołowrotek Fujiftsu Quartz Red 2000 O to mnie zaciekawiło, kłowrotek made in Japan i jak się sprawuje?? Jak pracuje itp.?? o trwałość nie pytam bo przez 10 tygodni to nawet Jaxon może sie nie rozlecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cops Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 dzisiaj w prezencie od żony dostałem karpiówkę Shimano Alivio BX 12 TC 2,75 LBS DL 3 3,60 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 dzisiaj w prezencie od żony dostałem karpiówkę Shimano Alivio BX 12 TC 2,75 LBS DL 3 3,60 m Zna się dziewczyna na sprzęcie Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cops Napisano 30 Czerwca 2007 Share Napisano 30 Czerwca 2007 w końcu córka wędkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Ja dzisiaj kupiłem m.in taki ciekawy spławiczek na suma Cena też była ciekawa 20 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Shimano Super GT- 2500 RA (264,90pln) + za 2-3 dni plecioneczkę berkleya Fireline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Kolejny "patyk" z ebaya- in2 mackrel feather Shakespeare, 3m. Wyglada w miare i jest nawet dosc lekki jak na kompozyt. Makrele pewnie juz nie spia .Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi