Gość Bartosz Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Fotki Jak skołuję cyfrówkę (czyli gdzieś w przyszłym tygodniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 No to moze i ja się trochę pochwalę Zakup miał miejsce jakiś czas temu ale chciałem coś praktycznego o nim przy okazji powiedzieć więc musiał przejść testy nad wodą. wędzisko kołowrotek A teraz opinia: Kołowrotek w wersji 1000 FA - bardzo przyjemna i precyzyjnie wykonana zabawka. Jest dość delikatny ale do spławikówki wystarczy. Hamulec ma bardzo precyzyjną regulację co przy łowieniu na delikatne zestawy daje poczucie pewności podczas holu. Wędzisko Catana Tele Match 5-20g 4,2m - niezwykle lekkie i dokładnie wykonane wędzisko. Świetnie leży w ręce (przynajmniej w mojej). Hol nawet niewielkich sztuk przy tak delikatnym kiju daje sporo radochy. No i a'propos delikatności. Przelotki są wykonane i zamontowane bardzo precyzyjnie ale stopki przellotek wg mnie są zrobione ze zbyt giętkiej stali. Łatwo je wygiąć w czasie składania i rozkładania (nie dotyczy przelotek na szczytowym elemencie. Są przesówne i mocowane inaczej). Wiadomo, że stal posiada taką wadę jak zmęczenie materiału. No i zastanawiam się teraz jak szybko się zmęczą. Jednak dla mnie już teraz jest to wada tego wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 No fajny sprzecik tomii ale : Tylko i wylacznie prosilbym o wstawianie fotek robionych przez nas, a nie katalogowych. Przypominam Pozdrowki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eksist Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 a ja kupilem 30minut temu wedeczke Robinson Xenon Picker 270cm jak pojade ja "ochrzscic" to zdam relacje na jej temat. Narazie moge powiedziec tylko tyle ze bardzo mi sie podoba (z wygladu) i dobrze mi lezy w rece C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Przypominam Sorrki. To się więcej nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 A ja miałem przyjemność nabyć nowiutkiego feederka Daiwa hevy feeder c.w.40-150g wykończenia na FUJI bardzo uniwersalny kji który z powodzeniem można stosować jako karpiówke jak i dłuższego pickera(4szczytówki w zestawie). Jedyna wada to taka że pochłonął znaczna częśc budżetu na ten rok na grubszy sprzęt czekam jeszcze tylko na kołowrotek który jak otrzymam to zamieszcze fotki na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Sebek ,oglądalem i "macałem" taki na targach ,też mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Panowie ... ( i o Paniach nie zapominam ) widze ze temacik feederkow sie pojawil ... Chcialbym sie was zapytac co sadzicie o takim sprzecie http://www.sklep-wedkarski.com.pl/product_info.php?cPath=18_28_33&products_id=2971&osCsid=bf67fadadd75ed9269ba552e2 Interesuje mnie dokladnie wasza opinia na temat stosunku jakosc cena ... mianowicie czy warto wydac na to te 70-80 zlotych. Mikado to w koncu calkiem przyzwoita firma a potrzebuje drugiego feederka. Szukam czegoś cieższego bo i tak lowie na bombke wiec z DS zadko korzystam a potrzebuje porzadnie machnac zestawem ... nawet 60-80 metrow. Nada sie ?? Pomozcie bo aukcja sie niedlugo kocznczy ... help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 A ja kupiłem żyłke 0,25 9,90kg firmy MAMBA. Pisze,że to niemiecka firma. Oprócz tego kilka ripperów,twisterów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 A ja we wtorek kupiłem................... Forda Mondeo kombi (mk II) 1,8 TD, 90 KM rocznik 99' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Forda Mondeo kombi artech, pamiętam jak kiedyś pisałeś aby nie kupować auta na 3XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 artech, pamiętam jak kiedyś pisałeś aby nie kupować auta na 3XF Zgadza się, ale tylko krowa nie zmienia zdania Pojeździmy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Chcialbym sie was zapytac co sadzicie o takim sprzecie barti jak sobie wyobrażasz smyrnięcie na odległość 60-80m i zacięcie z odległości 60-80m kijem o dł.3.30m. Zastanów się na zakupem kija minimum 3.6m bo 3.3 to ciut za krótki Dołoż te pare złotych i weź choć taki kijaszek będziesz miał pewniejsze zacięcia http://www.sklep-wedkarski.com.pl/product_info.php?cPath=18_28_33&products_id=2977&osCsid=bf67fadadd75ed9269ba552e2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Chyba nicki pomyliłeś...Barti to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Sebek ,oglądalem i "macałem" taki na targach ,też mi się podobał. Własciwie Maniek to tylko ty odpowiedziałeś jak pytałem o ten kij jak zastanawiałem się nad zakupem.Mówiłeś że to koński bat ale w praktyce sprawdza się nad wyraz dobrze jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam go z powodzeniem wędkarzom łowiącym na pickera jak i na ciężką gruntówke.Upora się on z małymi strugami jak i z rzekami klasy Wisła i Odra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Chyba nicki pomyliłeś...Barti to ja. barti przepraszam najmocniej. ten post był zdecydowanie kierowany do docenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 w zasadzie to bardziej mi chodzilo o sam Typ ... tez bym chetniej kupil cos 3,9 ... osobiscie wole dluzsze kije ... a ma ktos jakas wyrobiona opinie na tematy tej serii kijaszków ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 A ja we wtorek kupiłem................... Forda Mondeo kombi (mk II) 1,8 TD, 90 KM rocznik 99' artech, wielkie kombi i 90KM! Musisz uważać żeby łowisko nie było pod górę bo może nie podjechać Gratulacje stary - teraz będziesz się woził - przynajmniej długa wędka wejdzie Ci bez problemów (jak rozłożysz siedzenie) - u mnie musi być po skosie Szerokiej drogi! PS Kombi w tym wieku? Chyba potomek się szykuje coo.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogro Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 nie no 90 km to juz wystarczająco przecież to nie ciągnik, tylko samochód pozdrawiam p.s. no i mam nadzieje, ze dasz się przejechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Forda Mondeo kombi Mam nadzieję, że trafisz na lepszy egzemplarz niż ja. Swojego sprzedałem po 6 miesiącach. Co prawda był to 94 rok ale od tego czasu nigdy więcej forda. Kombi w tym wieku? Chyba potomek się szykuje coo.....? Albo sprzęt się do mniejszych nie mieści Ja od października też jeżdżę kombi i póki co bardzo sobie chwalę. Rodzinkę z rocznym bajtlem na długi weekend pakuję bez problemu. Podobnie jak dwóch kolegów ze sprzętem przy okazji wyjazdów na rybki. KOMBIAKI Są SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 KOMBIAKI Są SUPERSzkoda tylko że przypominają karawan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 KOMBIAKI Są SUPERSzkoda tylko że przypominają karawan Ale wyspać się można nawet nie źle No i suma zapakuje w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Kombi w tym wieku? Chyba potomek się szykuje coo.....? Na razie nie, ale pracuję nad tym Albo sprzęt się do mniejszych nie mieści To fakt, nowa wędka z tubą do bagażnika Toyki nie wchodziła musiałem ją upychać w środku. A takie kombi na wyjazd do Szwecji będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Własciwie Maniek to tylko ty odpowiedziałeś jak pytałem o ten kij jak zastanawiałem się nad zakupem.Mówiłeś że to koński bat ale w praktyce sprawdza się nad wyraz dobrze jestem z niego bardzo zadowolony.No za taką kase jeszcze byc nie zadowolonym.Podobać mi się bardzo podoba ,ale nie znaczy to jeszcze że mi pasuje ,dla ciebie jest ok. ale dla mnie zbyt miękki i nic w tym zdrożnego ,a wręcz to normalka o czym często zapominamy doradzając komuś jakiś sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aiding Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Ja ostatnio kupiłem sobie cały zestaw: Wędka Konger Salva Spin (2,7m 25g) - używana bedzie glownie do splawika ale tez czasem spin. Kołowrotek: Shimano Alivio 1000FA (hamulec przedni) Żyłka: Kevlon Steelon 0,18 mm 150 m Hmmm A reszty nie będę wymieniał bo kazdy wie co wchodzi w skład zestawu wedkarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi