ds-fan Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Czy do ciasta na kulki nadają się Atroktory w proszku np;takie lub innych firm??KLIKNIJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 Ds-fan z trapera stosowałem wanilie ,mocą zapachu nie powala ,ale akurat potrzebowałem lekką nute wanili a i cena była przystępna.Należało by sprawdzić produkt świerzy ,bo ten co miałem chyba zbyt długo leżał na półce. Będę przechowywał tak jak pisali na Carppassion - w pudle po butachPowiem ci tak ,nigdy tak długo nie trzymałem kulek ,więc tak do konica to nie wiem ,ale do tematu podchodzę sceptycznie ,same wysuszenie kulki na kamieni nie jest idealnym rozwiązaniem konserwującym ,powód -kulki i tak będą chłonąć wilgoć z zewnątrz ,no chyba że w jakimś bardzo suchym pomieszczeniu.Po drugie ,zapach a w zasadzie jego utrata ,uważam że będzie spora ,jak już to robić bezzapachowe i z chwilą zamiaru nęcenia dipować trzykrotnie.Najlepsze by były pojemniki próżniowe ,ale kupować specjalnie to też się nie bardzo kalkuluje.Radze zatem dodać konserwantu ,aby uniknąć rozczarowania na wiosne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 maniek nie mam czasu kulać tyle kulasków na wyprawy W zimę mógłbym nadrobić zaległości Robiłbym tak tylko kulaski do nęcenia - te do łowienia robiłbym świeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Listopada 2007 Autor Share Napisano 19 Listopada 2007 OK.próbuj trening czyni mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Niewiem jak to jest z tą utratą zapachu,bo przechowuje kulki już 8 miesięcy i dalej ładnie pachną rybą(no właściwie śmierdzą zgniłą rybą) a dodawałem tylko 30ml oleju rybnego i żadnych dodatkowych zapachów ,dipów,bosterów (czy jak to sie nazywa)trzymam je w torebkach papierowych w szafie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 ds-fan muszę spróbować tego oleju rybnego Właśnie czytałem przed chwileczką, że większe karpie wolą rybę itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 no właściwie śmierdzą zgniłą rybąNigdy nie dażyłem sympatią "śmierdzieli" więc nie mam dużego doświadczenia ,zresztą karpie u mnie nie przepadają za takimi "rarytasami" ,ale coś w tym jest ,śmierdziele "pachną" intensywniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 maniek szukałem już mączki rybnej w paru spożywczych i nie wiem gdzie to mogę kupić Może w wędkarskim? Sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Może w wędkarskim? No raczej tylko tam .W spożywczaku to kupisz ,mąke kuku ,kasze kuku ,mąke ziemniaczaną ,kasze manne ,z tym budyniem to sobie daj siana ,bo szkoda kasy ,a jakiś efektów ci nie przyniesie,co jeszcze hym ,zastanowie się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Ja już opracowałem plan na następny rok Nie robie kulek! Testuje zestawy (ciężarki, haczyki, plecionki itp) oraz dodatki firmowe (boostery, dipy itp). Jak miał bym się jeszcze kulkami zająć to już całkowicie nie wiedział bym dlaczego biorą lepiej lub w ogóle nie biorą. Trzeba nabrać odrobinę doświadczenia. A jak się w ciągnę przyjdzie czas na własne kulki Pozdrawiam i czytam dalej Jak myślicie dobry czy zły plan? Dodam tylko tyle że nie będę miał ogromnej ilości czasu na łowienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 maniek ok kasze manne mam x5 kasze kuku mam x5 mąkę kuku mam x5 kasze mannę mam x5 Mąka ziemniaczana jest w kuchni hym ,zastanowie się . Nom z góry dzięki za rady galuch przy takim podejściu to moi rodzice nawet by nie zarobili na moje kulki i pellet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Nie robie kulek!Galuch ,kiedyś w przyszłym sezonie zaprosze cię na wiosennego amurka ,zmienisz zdanie. .A propo to gdzie zamierzasz testować owe "cuda" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Galuch ,kiedyś w przyszłym sezonie zaprosze cię na wiosennego amurka ,zmienisz zdanie. :mrgreen: I ja bym skorzystał - ale przeraża mnie ta odległość Więc raczej niemożliwe - chyba, że zasponsorował byś także transport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 galuch przy takim podejściu to moi rodzice nawet by nie zarobili na moje kulki i pellet Tu się nie zgodzę. Zależy gdzie i ile się łowi.Galuch ,kiedyś w przyszłym sezonie zaprosze cię na wiosennego amurka ,zmienisz zdanie. Jeżeli tak to zostaniesz moim idolem i będę cię po nogach całował A tak na poważnie to było by mi niezmiernie miło. Może nauczył bym się czegoś wreszcie A propo to gdzie zamierzasz testować owe "cuda" poźną wiosną i może wczesnym latem na jednym z wyrobisk pożwirowych koło Tarnowa(chyba nikt tam na kulki nie łowi bo to dziwne łowisko). A we "wakacje" najprawdopodobniej przenoszę się do Krakowa (zaczynam pracę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Przypomniało mi się ,mleko w proszku lub serwatka w proszku.Ja robie baze tak 1kg mąki sojowej 1kg mąki kuku 1kg kaszy kuku 0,5kg mąki ziemnia. 0,5kg serwatki lub mleka w pro. 0,5kg "złota inków" 0,5kg to już dodatki specjalistyczne Tak baza mi się sprawdza ,kolega dodaje jeszcze kasze manną ,ja dodaje jak mam dużo ziaren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 maniek super - ja w takich ilościach nie będę na razie tego robił. Ale równo zmniejszę proporcję i też spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 0,5kg to już dodatki specjalistyczne ???Mniej więcej możesz określić co to?? Barwniki, aromaty, konserwanty(używasz?) czy dodatkowe składniki bazowe poprawiające pracę i atrakcyjność kulek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Ale równo zmniejszę proporcję No pewnie ze możesz.Mniej więcej możesz określić co toPewnie ,tajemnicy nie mam ,np dodaje 2opakowania kozieradki,zamiast konopi ,barwniki nie stosuje bo i poco ,konserwant zbyteczny przy produkcji na bierząco ,jak by nie patrzeć to wszystko to koszty,przy malej produkcji na poziomie 1-2kg to pewnie bym stosował ale jak w tygodniu w sezonie trzeba zrobić 8kg to już koszt jest spory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Przypomniało mi się ,mleko w proszku lub serwatka w proszku.Ja robie baze tak1kg mąki sojowej 1kg mąki kuku 1kg kaszy kuku 0,5kg mąki ziemnia. 0,5kg serwatki lub mleka w pro. 0,5kg "złota inków" 0,5kg to już dodatki specjalistyczne Tak baza mi się sprawdza ,kolega dodaje jeszcze kasze manną ,ja dodaje jak mam dużo ziaren Maniek a co to jest to "złoto inków" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Maniek a co to jest to "złoto inków"Czytaj forum a się dowiesz wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 a chodzi o "złoto inków" czyli Amarantus lub szarłat ,konkretnie mąke z tego zboza ponoć to jest zboze bardzo bogate w witaminy minerały i wiele innych dobrodziejstw natury. Maniek a gdzie to mozna dostac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Maniek a gdzie to mozna dostac?Mikuś ,dobry jestes ,dostaniesz na stoisku ze zdrową żywnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Sorry za te wszystkie pytania ale sam rozumiesz Kto pyta nie bładzi Maniek a ten skład jaki podałeś na ile kg kulek wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Autor Share Napisano 20 Listopada 2007 Kto pyta nie bładziI tak ma być,z 5kg mixu ,wychodzi mi ok 8-8,5kg kulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikuś Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 I tak ma być Maniek wielkie dzieki. naprawde jestem pod wrażeniem twojej wiedzy "karpiowej" i nie tylko. Jednak rzeczą która jest naprawde godna podziwu jest Twoja chec pomocy młodym i niedoświadczonym. Wedkuje od ok 7 lat i w swoim wedkarskim życiu spotkałem róznych ludzi którzy raczej niechetnie mówili o swoich "tajemnicach na sukces". Ty natomias chetnie i z ogromna cierpoliwoscia odpowiadasz na moje nawet najbardziej banalne pytania. Naprawde WIELKIE DZIEKI Mańku Respect Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.