kocur Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 U moich dziadków w domu robiło się podpiwek ale byłem wtedy mały szczaw więc smak pamiętam jak przez mgłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Ech, miałem dzisiaj nie pić, ale zajrzałem na ten temat, nabrałem oczywiście ochoty, i wyciągnąłem sobie z lodówki Leszka, pssst, i mmmmniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Jacek, ja mam bosmana niepasteryzowanego i jak dla mnie to hit tego sezonu w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Też lubię, to faktycznie najlepszy z Bosmanów. Pozostałe obchodzę wielkim łukiem, są strasznie kacogenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Na alledrogo są do kupienia zestawy do robienia piwa w domu [MINI BROWAR] http://www.allegro.pl/item747095060_piwo_zestaw_browar_do_wyrobu_piwa_prezent_w_wa.html ciekaw jestem czy ktoś z was robił piwo w domu ?czy to w ogóle smakuje jak normalne piwo??. Robię A jak smakuje ????? Sklepowych sików już nie kupowałem ze 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 bosmana niepasteryzowanego Jakoś mi to piwo nie podchodzi, osobiście wolę czerwoną Warkę lub Tyskie A kolegom ze Szczecina polecam odwiedzić pewien Pub na Deptaku Bogusława (jak przypomnę sobie nazwę to napiszę) gdzie hitem jest Porter w 2litrowych kuflach piwo jest wybitne, ten lekki posmak drewienka mmmm... ale po 2 kuflu już można iść spać z tego co pamiętam 16zł od kufla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Jakoś mi to piwo nie podchodzi Kwestia gustu a o tym jak wiadomo nie dyskutuje się ale po 2 kuflu już można iść spać Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Co do piwa , to smakowało mi ono tylko w jednym miejscu. Gdynia - knajpa KONTRAST- może ktoś tam był ? Wpadałem tam w każdej wolnej chwili , super sprawa , grali tylko szanty . Laski tańczyły na beczkach , Ale była jazda Pewniwe już nie ma tej knajpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 A jest ktoś odważny i kupuje piwo w plastikowych butelkach[np 1l warka] ,jak to smakuje ,pytam bo dla mnie jest to profanacja tego napoju i nigdy nie kupie .A ostatnio podeszło mi Dębowe mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 w plastikowych butelkach[np 1l warka] coś mi sie wydaje że jest tam 1,5l ale racja- czysta profanacja- jak to musi smakować z plastiku.. ostatnio podeszło mi Dębowe mocne. aaaa zimny dębczak smakuje wybornie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 A jest ktoś odważny i kupuje piwo w plastikowych butelkach Wolał bym się napić ciepłej wódki i popić zimnym rosołem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Wolał bym się napić ciepłej wódki i popić zimnym rosołem:) a desperados nie podchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 A ostatnio podeszło mi Dębowe mocne. Słuszny wybór, oj bardzo słuszny coś mi sie wydaje że jest tam 1,5l ale racja- czysta profanacja- jak to musi smakować z plastiku.. Smakuje tak samo jak z puchy. Jak dla mnie to piwo tylko z beczki albo z butelki. aaaa zimny dębczak smakuje wybornie.. Powiem nawet że lekko schłodzony podchodzi mi najlepiej. Zimne piwo traci dla mnie smak i staje się nijakie. A lekko schłodzone to mmmmm... sama poezja a desperados nie podchodzi? Raz spróbowałem i dziękuję, wolę piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 a desperados nie podchodzi? Piłem raz i nie podchodzi , nawet nie ma posmaku tequili , jeśli mówimy o tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 maniek napisał/a:A ostatnio podeszło mi Dębowe mocne. Słuszny wybór, oj bardzo słuszny Całkiem całkiem, ale bardziej mi podchodzi Okocim Mocne. Jak dla mnie najlepsze mocne piwo na rodzimym rynku. Ale ogólnie bardziej smakują mi piwa o standardowym %. W tych mocnych czuć wyraźnie alkohol, coś jakby spirytu dolewali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 coś jakby spirytu dolewali Bo dolewają czuć to wyraźnie np. w Karpackim Super Mocnyn, Wojaku, FAX-ie i innych które przekraczają barierę 9%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 A w dębowym czuć tylko dobre piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 coś jakby spirytu dolewali Bo dolewają czuć to wyraźnie np. w Karpackim Super Mocnyn, Wojaku, FAX-ie i innych które przekraczają barierę 9%. A piwko amsterdam 11,6% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukSLOV Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Raz tylko kupiłem piwo w plastiku,tak na próbę i więcej nie mam zamiaru Butelkowe lekko schłodzone albo lane-to TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Butelkowe lekko schłodzone albo lane-to TAK. I o to w tym wszystkim właśnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 polecam piwo KAMASUTRA naprawde dobre piwo, tanie i z regionalnego Browaru, kto ma dostęp niech smakuje, badalem to piwo pod wieloma wzglętami, studie technilogi producji zywnosci, I naprawde polecam piwo z pełną odpowiedzialnościa za wlasne słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 polecam piwo KAMASUTRA naprawde dobre piwo Czy nazwa tego piwa ma jakieś znaczenie z tym co się dzieje po jego spożyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukSLOV Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Po spożyciu kamasutry mogą dziać się przeróżne rzeczy... i musi być schłodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsmolek Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 żubrzyk nr.1 żywiec to w klubach bo najczęściej mają Lech jakiś taki wodnisty się zrobił kiedyś specjal teraz tylko jak u dziadka jestem bo lubi sam też robiłem piwko na studiach w sumie nie trudna sprawa tylko trzeba mieć dobre składniki i co najważniejsze odpowiedni sprzęt ( na tym co robiłem kosztował 30 tyś. euro i maksymalnie można było zrobić 50 l najfajniejsze było to że po zajęciach można było po leżakowaniu piwa przez miesiąc zabrać je do domu wychodziło po 10 l na głowę ) i przy produkcji piwa bardzo ważna jest bardzo dobrej jakości woda kranówa czy mineralne za słabe parametry mają ogólnie domowym sposobem nie zrobi się dobrego piwa no chyba że ktoś ma sekretne przepisy to po proszę a tak z alko to winko też się robiło i destylacji też dobrze nauczyli na studiach pozdrawiam piwoszy i piwoszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Kocur, mam dla Ciebie złą wiadomość - otóż kończą produkcję niepasteryzowanego Bosmana, a wiem że bardzo przypadł Ci do gustu... Wykupuj zapasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi