KrisDDZ Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Wczoraj za taśmociągiem od 10 do 14 , 12 szt we dwóch ,na kolacje starczyło a więcej nie było potrzeby łowić wszystkie 40 cm i więcej . Co ciekawe ludzie z nocki mieli po 4- 5 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 no, czyli biorą, i widzę że stadko jednakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 aregmax masz nie aktualna mapke pilc tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Panowie byłem na Topoli. Przestał brać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety !!!! Wody brakuje w zbiorniku, napełnili Kozielno, a Topola płytka. Dużo ludzi. Ja jednego okonia 21cm na grunt, kolega 4 leszczyki ok 35cm, ludzie koło nas siedzieli (ok 10osó to dwóch miało po jednym. Byłem za taśmą za cyplem. Wydaje mi się, że znowu będzie miał odpoczynek i może jeszcze będzie brał za dwa tygodnie chyba że przyjdą wcześniej duże deszcze i wiatr uderzy z zachodu. Tyle z Topoli, za tydzień jadę za szczupakiem na Pilce. Narazie od Topoli muszę odpocząć. Aha siedzieliśmy od 3 rano do 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 A ja tam bylem w sbote od godz 12 do 17 i zlapalem 7 leszczykow takich od 40 cm w góre. Niedziela byla lepsza od godz 4 do 18 mialem 18 szt ale byla zabawa, oczywiscie czesc z nich wrocila do jeziorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skibik Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, leszcze biarą/ brały z gruntu czy na spławik? Co było na haku? Jakich zanęt, a może ziaren używaliście do nęcenia? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 witam koledzy powiedzcie jak wygladą sytuacja za garbatym mostem ? biorą rybki jakie? warto wybrać się na dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Kumpel był dziś i mówił ,że bryndza totalna .Ani za taśmami ani za garbatym nie bierze. Woda podobno idzie brudna i podwyższona rzeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Byłem dzisiaj na nocce od strony taśmy i całą noc cisza, nad ranem 2x okoń po 15cm na rosówkę jednym słowem porażka... Ani na białego, pinke, kuku, rosówe, joker... Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Ja właśnie wróciłem z topoli od taśmy o 7 do 10 coś skubało w sumie 4 leszcze 35-40 cm po 10 juz nic sie nie działo . Ludzie z nocki bez rezutatów wiece mili ci co po przyjeżdżali rano min. ja. Za cyplem podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Wczoraj od 7 do 21 za Garbatym Mostkiem.Niestety bez jakiegokolwiek kontaktu z rybą.Nie licząc okoni .U innych efekty też mierne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krbob Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Nocka z niedzieli na poniedziałek. Z rybą tak jak we wcześniejszych postach w nocy nic nie brało. Zaczeło się od ok 6 do 10. Byłem os strony taśmy na pierwszym parkingu od strony Paczkowa, 4 leszcze po ok 40 cm tak mniej więcej łącznie 3,5 kg na białego robaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Jak tam obecnie sytuacja wodno-rybna wygląda? ,bo zamierzam jechać na weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Nikt niczym się nie chwali, pewnie bida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 czy ktos cos slyszal na temat zawdow na Topoli ,jest gdzies jakas informacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 jakich zawodów ? powinna byc na stronie pzw walbrzych jak beda. Ja jutro uderzam na pilce ze spinem a w sobote moze na Topole z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Jak tam obecnie sytuacja wodno-rybna wygląda? ,bo zamierzam jechać na weekend. Ja też właśnie się przymierzam na weekend.Z tego co wiem , to bierze przeważnie rano.Później - po poludniu już jest słabiutko , a w nocy całkiem lipa. A gdzie jedziesz ? Za garbaty mostek może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Jak pojadę to za taśmy . Ale patrząc jaka pogoda się zapowiada to raczej sobie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Byłem dzisiaj od 4 do 14 i złapałem 5 małych leszczyków, kolega 9 w tym 4 ononki.. Nic ponad 40cm- wszystko do wody.. Rano lało że aż parasol wymiękł.. ogólnie nędza.. Przynęty- białe, pinka, kuku o smaku ochotki oraz joker... Bezrybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Hej koledzy i koleżanki... co się dzieje na tej Topoli??? temat ucichł zupełnie jak brania... Ochłodziło się wiec może miejscowe rybki zgłodniały? Dajcie znac co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Nic się nie dzieje, przejeżdzałem tam ok godziny temu. 3 auta na "taśmiach" więc chyba lipa. Za tamą pełno miejscowych na składaczkach dzisiaj jeździ, ale nie wiem za czym. Gostek 1 leszcza przez noc wyciągnął. Woda opadła już tam z ponad metr, w trawach pełno martwej drobnicy jak wode puszczali ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 6 Września 2010 Share Napisano 6 Września 2010 Walsnie wrocilem na tasmach cisza ) dawno takiej lipy nie zaliczylem ,2 dziadków mialo razem 2 plotki i 2 leszcze ), podobno rano do godziny 9 dobre brania byly .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Co do Topoli , to faktycznie całkowicie zdominowany przez leszcza, jeśli chodzi o białą rybę. Co do drapieżnika to jest tam naprawdę sporo sandacza. Ja osobiście jestem zwolennikiem drapieżnika i w związku z tym mogę powiedzieć , że najlepsze efekty są z łodzi ale z brzegu też można trafić ładną sztukę. Gdzieś około miesiąc temu byłem na topoli od strony taśmociągów, na jednym kiju miałem białego a na drugim filecika z płoci. Po kilku godzinach ciszy trafił się jazgarz , który zajął miejsce fileta. Po krótkiej chwili efektem tej zamiany był sandacz 78 cm. Tak że śmiało mogę polecić ten zbiornik. Połamania kija , byle nie na kolanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ufo555 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Witam! W zeszłą niedziele 5.09.2010 pływaliśmy od rana do poludnia na Kozielnie i ani jednego brania . Trzeba chyba trafic na ten moment, wtedy bierze wszedzie. w ta niedziele planujemy spróbowac sil na Topoli, zna ktos moze jakies miejscowki sondaczowe, w przyblizeniu , ktora czesc jeziora, zeby nie stracic pol dnia na szukanie odpowiedniego obrebu a pozniej dopier miejscowek. W ogóle sa jakies wiesci od spinningistów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Witam kolegów ! Mam pytanie, czy w październiku i listopadzie można jeszcze liczyć na dobre brania leszcza na Topoli od strony taśmociągów? Przyznam się, że nigdy nie łowiłem na Topoli, a mam zamiar spróbować, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi