hexman Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Dzisiaj mizerny wypad na Dwory. Wynik to kilka okonków. Z rozmów z wedkarzami bedacymi juz na miejscu - u nich ta sama lipa . A parę dni temu takie łaty tam chodziły
warszawa_24 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Coś drapieżnik nie żeruje, dziś też nic. Zato kuzyn na feedera jednego leszcza złapał i wziął ze sobą
Tomek1988 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Dzisiaj zamieniłem kijek na koszyk i wybrałem się na gRzYBY i oto efekty. jaceen, Mam nadzieję że C&R Andrzej 18, Gratki fajne rybki
jaceen Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Andrzej 18, Ładne kleniki, a u mnie dzisiaj trochę szczęścia z pechem. Miałem klenia na kiju o słusznych rozmiarach, ale nie dociągnąłem żeby, chociaż fotkę strzelić. Sprzęt wytrzymał, po prostu kleń wypiął się (na mnie) Dzisiejsze ryby (3) miały w granicach 40-50cm, łowiłem na pickera i czereśnie, Odra-kanał. Jak wróciłem z nad wody to czekał już na mnie sos grzybowy z pierwszych w tym roku kozaczków i maslaków pstrych.
maryaChi Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Zato kuzyn na feedera jednego leszcza złapał i wziął ze sobą karygodne. Gratulacje wszystkim co mają czas być nad wodą Dzis tez jade na 2 godzinki. Jaceen piekne grzyby. Nie wiem czy nie pojade w weekend przejrzeć terenu w poszukiwaniu kozaków
macias Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 jaceen, Mam nadzieję że C&R Pewnie wszystkie grzyby po wycięciu trafiły w dobrej kondycji spowrotem do lasu Ja niedawno wróciłem z Mazur z kilkudniowego wyjazdu. Miałem wyobrażenie, iż Mazury to czyste i pełne ryb jeziora. Niestety się myliłem. Byłem nad jeziorem Kalwa gdzie woda nie należy do krystalicznych i rybnych. W młodości naczytałem się w WW o urokach mazurskich jezior i śniłem o możliwości wędkowania tam. Widocznie rybaczka się tam pogorszyła, lub trafiłem na jedno z gorszych jezior. Gratuluję i zazdroszczę tym, którzy mają czas i dobre łowiska pod nosem (np. jaceenowi)
kamionki Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Dzisiaj dwie godzinki na kanale Odry ze spławikiem i feederkiem.Miałem nadzieję na dobre wyniki,cały czas leciutki deszczyk,delikatniutki wiaterek i ciepło.Niestety zakończyło sie tylko dwiema płoteczkami jak dłoń i leszczykiem około 20 cm.
Jacek Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Dzisiejszy wieczór ze spinninigiem przyniósł pierwszego w tym roku wymiarowego, choć małego sandaczyka - 47 cm. Niby nic wielkiego, ale mnie ucieszył, bo kilka ostatnich wypraw nie zaliczam do udanych. Wziął klasycznie, z opadu na 5 cm kopytko, dość blisko brzegu. Wrócił do wody cały i zdrowy.
Damian21 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Zato kuzyn na feedera jednego leszcza złapał i wziął ze sobą a to mniensiasz na pewno miał koszmary i sikał w nocy z tego powodu.bylem przed wczoraj na karasiowo-linowej zasiadce gruntowej 19-22:00 i nic, oprocz przypadkowej drobnicy.
Andrzej G. Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Dwa dni temu tak spontanicznie na 3 godz. wybrałem się nad komercyjne łowisko do Ossowa w mazowieckim i mogę stwierdzić,że rybka jest i bierze: Osobiście jestem przeciwny takiemu płatnemu łowieniu,ale potrenować można Miałem jeszcze ładnego jazika ok 1kg,ale "skubaniec" przez moją nieuwagę wyskoczył z siatki.Rybki wróciły do wody. Ps.pomost dalej Kolega pomęczył się trochę z karpikiem 6 kg.
czupa Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Możesz zdradzić na co łowiłeś w Ossowie i jaka zanęta? Ja z reguły łowie tam na kukurydzę + zanęta dragona na karpia do koszyczka, ale bywa różnie. Nieźle spisuje się kukurydza truskawkowa. Miejsce fajne żeby poćwiczyć, ale nic więcej
Andrzej G. Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Miejsce fajne żeby poćwiczyć, ale nic więcej Przyznaję rację,a łowiłem na kukurydzę+białe,a zanęta nie specjalnie wyszukana jedna z tańszych na karpika,bo brałem co miałem dostępnego w jednym sklepiku u mnie.Brań miałem więcej,ale trochę pudłowałem(mocne i szybkie)
Migdał Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Ja dziś złowiłem dwa maleństwa - okoń 17cm, wiec nie jest źle, ale szczupaczek 23 to już przesada . Generalnie jestem bardzo zadowolony, bo dwie rybki na rozpoczęcie wakacji to dobry znak tu było zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1
Tomek1988 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Migdał, radzę zapoznać się z regulaminem wstawiania zdjęć
Gość jarek_g Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 a ja wczoraj wieczorkiem na bulwarze toruniu bylem i mialem drugim rzucie mialem branie z opadu sandacza (odgryziony ogonek) a potem to spiewalem z moja narzyczona takie nudy nad wisla wczoraj byly i tak az 23...
lord adam39 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Jeśli odgryziony ogonek to szczupak:) Sandacz nie jest nawet w stanie żyłki przegryźć
Tomek1988 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Wczoraj o 7:00 rano przyjechali do mnie marewel i Andrzej18, około 8:00 bylismy nad wodą niestety rybki nie żarły tak jak tego oczekiwaliśmy (zmiana pogody co za tym idzie zmiana ciśnienia) nie było w ogóle widać żerowania bolka więc postanowiliśmy nastawić sie na klenika lecz także była lipa Andrzej złowił jakies dwa małe kleniki. Niestety pogoda nie rozpieszcza wędkarzy od poprzedniego weekendu znowu lało i długo przesiadywaliśmy u mnie przy grillu, wieczorem jeszcze udało sie wydłubać kilka okoni więc totalna klapa Na pocieszenie wieczorkiem grill i coś do grilla Niestety dzisiaj rano znowu lał deszcz no w sumie to cały czas padał aż do 15:00 ale poszliśmy na rybki ja jednak wróciłem trochę wcześniej niż Andrzej i Marcin bo byłem juz nieźle przemoczony Andrzej wydłubał 12 okoników i kilka kleników także ogólnie trafiliśmy na złą pogodę totalna klapa była, dawno tak słabo nie połowiłem Ale cóż trzeba czekac na poprawę pogody i w tygodniu dalej szukać szczęścia Andrzej18, marewel dzieki fajnie było się spotkać. Andrzej dzięki za woblerki na pewno je przetestuje na Wiśle, mam nadzieję z bardzo dobrym skutkiem
hubal Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Ostatnie dni testowałem po ilu dniach karpiki przyzwyczaja sie do pelletu rybnego ( rybki w moim stawku, populacja karpia to dosłownie parę sztuk i nigdy nie widziały nic innego niz kuku ) Po 2 dniach sypania złowiłem 5 sztuk w przeciągu godziny (wczesniej nie było ani brania ). Test robiony po to, aby sprawdzić czy ma sens jechać na 5 dni i sypać tym, czego rybki jeszcze nie znają. Przyłów to leszcz, jaż i płocio-wzdręgi, które upierdliwie sciągaja pellet z włosa.
Gandalf Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 U mnie dzisiaj szok nastąpił nad stawem . Najpierw cisza a potem jak się zaczęło to 3 karasie ze cztery płotki i na koniec coś tak ciężko nie mogę ruszyć wędką do góry ciągnę ciągnę patrze a tu wąż na haczyku ale zastanawiam się przecież to może być węgorz . Próbuje sam nie idzie wołam wędkarza z boku nie słyszy patrze leci do mnie pyta się czy mam podbierak ja mówię że tak ale jak doszedł to się węgorz zerwał i po ptokach było. Sam próbowałem podbierakiem ale jakoś nie mogłem się z tym połapać . Ale jestem z siebie dumny . Może ktoś będzie wiedział takie połowy to w Katowicach na Tysiącleciu .
tomek1 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Ponad cztery godziny spinningowania w deszczu. Ryby były jeszcze bardziej zawzięte niż ja i nie brały Nastrój dnia oddaje złowienie takiego eksponatu
nabial Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 a ja myslalem, ze te wredoty nie rosna takie duze
hexman Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 tomek1, spore te karłowate u Was Dzisiaj myslalem ze na zawodach mnie zaleje(nie tylko deszcz ) ... , jutro powtórka z rozrywki
tomek1 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 tomek1, spore te karłowate u Was a ja myslalem, ze te wredoty nie rosna takie duze Ten miał pod 40 cm. Łowiłem większe, choć nigdy na spinning. Na szczęście ostatnio widać, że są w odwrocie.
Robal Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Leszcz z przedwczoraj: Do tego dwa okonie i mniejszy leszczyk. Dzis na spining z kolegą i zero.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.