Skocz do zawartości
Dragon

Jak było dziś na rybach??Kwiecień 2010.

kamionki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj wypad na zalew Chańcza zakończony powodzeniem :wink:

Miały być leszczyki i płotki a trafiły się trzy karpiki i trochę drobiazgu(małe płotki, itd :razz: )

Wszystkie rybki na pinkę :wink:

Największy karp miał około 40cm, dwa pozostałe 35 i 30 cm :wink:

7ea8b33ab7e0b6c4m.jpg

Pogoda była ładna, cieplutko i słoneczko :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a ja dzisiaj zaliczyłem pierwsze rybki nad stawem , wynik to kilka karasi srebrnych , 3 małe amury i 3 karpiki - wszystko powróciło do stawu

Napisano

ja dzis zaliczylem kolejny trening z batami i tyczka.

Łowisko - Stawy Koła PZW Myślenice - Osieczany

Glebokosc - okolo 2,5m na odleglosci 11,5m i 2,7m pod uklejowka

Pogoda - slonecznie, temp ok 17 stopni, lekki wiatr ze zmiennych kierunkow

Zaneta:

ploc czerwona Nysztala + glinka rozpraszajaca czerwona + troche wiazacej dla dociazenia ze wzgledu na glebokosc + zapachy+pinka

sprzet:

uklejowka maver falcon 3,5m ze splawikiem bacci fiesole 4x16

bat tubertini area ct 7m ze splawikiem bacci fiesole 1,5g

tyka maver 271 plus skrocona do 11,5m

wynik:

okolo 120 ploci i wzdreg (15-25cm) i kilka okoni. wiekszosc ryb dala sie lowic batem i nie bylo sensu bawic sie tyka. co dziwne wieksze sztuki braly spod nog i chwilami dalo sie lowic w tempo. sasiad, ktory lowil obok mnie i rozpoczal wczesniej o okolo godzine po wrzuceniu przeze mnie zanety w zasadzie mogl sie zwijac, gdyz udalo sie sciagnac mu wiekszosc rybek :D

Napisano

Gizmoon, gratulacje-czy taką samą metodę stosowałeś co jaceen?

Ja wczoraj i dziś praktycznie bez brania.Wczoraj miała być Odra,niestety nie ma możliwości wędkowania,woda tak szybko płynie.Dziś jeden z kanałów Odry i tylko dwa branka,niestety nie zacięte.

Napisano

Dzisiejsze otwarcie sezonu miałem udane.

Znależlismy ładne miejsce nad Wisłą w Strumieniu i ok.6.00 rozpoczelismy wędkowanie.

Bardzo dobrze brały leszcze,krąpie,płocie i ukleje,trochę słabiej karasie.

Do południa miałem w siatce po kilkadziesiąt leszczy,płoci i uklei.

Wszystko powróciło do rzeki :cool:

Napisano

Dzisiaj znów wypad na pstrągi, nad wodą meldujemy się z rana ale woda niestety jest podniesiona i mocno trącona, co dobrze nie wróży i tak też było chociaż coś tam udało się złowić

s4022496.jpg

s4022498.jpg

Napisano
Dzisiaj dwa jazie 36,38 cm trzy klenie 32 ,41 , i 47

pagori szaleje :lol:

Gizmoon szaleje i w dodatku z nowym sprzętem :smile:. A co było przynętą?

kamionki jeszcze przyjdzie dla nas czas, że będziemy wklejać swoje rekordy.

Andrzej 18 nie było mi dane nigdy złowić pstrąga. Ten gatunek jest naprawdę fotogeniczny i warto wklejać foto tej ryby.

Jak nie wypala zlocik na dolnośląskiej zasiadce karpiowej, to może w tym tygodniu na Widawie się uda . Może być nawet zlot korespondencyjny :smile:

Napisano

wczoraj rozpoczęcie sezonu, Brzeg dolny okolice elektrowni wodnej woda na Odrze wysoka i to bardzo wysoka elektrownia pracowała pełna parą, połów na Odrze niemożliwy pozostał wiec kanał, efekty mizerne dwa krąpie i jedno branie niezacięte, wszystko rekompensowała piękna pogoda

gratki dla tych co połapali

Napisano

Wkra

Od piątku do niedzieli od godziny 5.30-12.00

DSC00065_nwhsxa.JPG

DSCN1024_nwhsxq.JPG

W piątek i sobotę bardzo dużo płoci i jazi na spławik, metoda przepływanka.

Z gruntu zero brań, nawet muśnięcia.

DSCN0997_nwhsnh.JPG

W niedzielę zastój na spławiku więc ruszyłem w pogoni za kleniem.

Paproch na spiningu do 15 gram.

Parę sztuk się trafiło, ale olbrzymy mnie omijały.

Oczywiście wszystkie rybki wróciły z powrotem do wody.

DSCN1032_nwhsnr.JPG

Napisano
Gizmoon, gratulacje-czy taką samą metodę stosowałeś co jaceen?

Metoda ta sama tylko przynęta inna.

Gizmoon szaleje i w dodatku z nowym sprzętem :smile:. A co było przynętą?

Jak już Ci kiedyś opowiadałem-wątróbka :grin: Probowałem na chlebek ale do szału doprowadzało mnie że wytrzymywał może ze trzy minuty.

Napisano

Jak nie wypala zlocik na dolnośląskiej zasiadce karpiowej, to może w tym tygodniu na Widawie się uda . Może być nawet zlot korespondencyjny :smile:

Ja jestem za i to bardzo.Zapraszam na PW lub GG to się ustawimy.

Napisano

Sezon rozpoczynam na rzece gdzie uchodzi do zalewu ze splawikiem.W ta sobote braly płotki,wzdręgi i wszendobylskie krąpio-odkurzacze :wink: a na kukurydzę trafił sie piękny przyłów w postaci dość sporego garbuska powyżej 30cm.

fcad2f54d4339e55m.jpg06a009ef88b2f59fm.jpg

a w niedziele na czerwone robaki brały leszcze ok 35cm.

da1a81c5b3a2cba9m.jpg911bfbddcd67b7b2m.jpg

Napisano
a na kukurydzę trafił sie piękny przyłów w postaci dość sporego garbuska powyżej 30cm.

wielbiciel kukurydzy się znalazł :)

Napisano

Dzisiejsze sprawdzenie z kolegą jego stawu udane

11 karasi z tego jeden 35cm mój rekord i Lin 40cm jak znajdę kabel USB od aparatu to dam zdjęcia:)

Linek wrócił do stawu a karaś złapany prze zemnie poszedł na patelkę i jeszcze jeden też w około 30cm którego złapał kolega.

Napisano

Dzisiejszy poranek nad żwirownią w Rajsku efekt:

3 karpie (największy 47 cm)

2 karasie (35 cm)

7 linków (w tym jeden żółty ;) )

Łowiłem na jedna wędkę gruntową :)

2r4tsn9.jpg

29pc8c5.jpg

Napisano

Sobota, 2 godzinny wypad nad rz. Kamienną, efekt dwie płotki: 21 i 24cm, na pinke, jakieś tam były jeszcze brania, ale bardziej się skupiłem na działalności bobra po drugiej stronie rzeki. :)

Niedziela łowiliśmy od 16 do 19,30. Efekty lepsze bo w połowach pomagała mi moja dziewczyna, albo ja jej :lol:

Złapaliśmy 8 płotek w wymiarach od 21 do 25, karpia 34cm, oraz pstrąga 38cm, przy czym wszystkie największe ryby zacięła moja dziewczyna i przez pierwsze 5-10 metrów je holowała (po czym oddawała mi wędkę ze względu na trudny brzeg), po za pstrągiem, który zrobił taki odjazd, że straciła około 10metrów (bardzo mocno odkręcony hamulec), oczywiście pierwsza myśl była że to amur albo karp a tu taka niespodzianka. W każdym razie dzień był bardzo udany co widać po zadowoleniu mojej Mileny na poniższych zdjęciach. Poczuła trochę adrenaliny przy odjeździe tego pstrąga i chyba złapała na dobre bakcyla, nagabuje mnie już na kolejne wypady, oraz coraz mocniej domaga się o wyrobienie jej karty wędkarskiej :P.

Jedną rybę spiąłem przy brzegu miała około 30 cm, a wszystkie inne były wyśmienicie zacięte.

19593cf9c2f39ad2m.jpg

f1609952a733cbaem.jpg

8441c63a30fa6e38m.jpg

44ef8b0de0758930m.jpg

43e6a9d31e3cdccfm.jpg

36cbcc8cb4668869m.jpg

Napisano

A inni wędkarze bili jej brawo za tego pstrąga :D

eee, to nie Jej, to trenerowi. :mrgreen:

U mnie dziecioki na starorzeczu:

okonek ~18cm, szczupak 47cm.

Okonie ruszają się, ruszają, toteż drobnica miejscami ma przerąbane, u mnie para garbusów -dobrych trzydziestek patrolowała 1/3 starorzecza, pokazywały się akurat wtedy, gdy przynęta moja była już przetransponowana daleko w wodę.

Teraz daję dwa tygodnie szczupakowi i okoniowi na nabranie sił - 4. maja wzniawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.