DAMIANO Napisano 24 Kwietnia 2006 Share Napisano 24 Kwietnia 2006 Mam zamiar wybrac się nad Odrę do Wrocławia, często tam bywam ale jeszcze nigdy nie łowiłem. Nie mam zielonego pojęcia o niczym dlatego mam kilka pytań i bardzo proszę o odpowiedz. -Zacznijmy od tego czy wogóle można tam łowic, czy są jakieś miejsca w których jest zakaz łowienia?? -nie wiem tez jakie są dozwolone przynęty czy skoro jest to rzeka nizinna mogę łowic na robaki jak i na spinning?? -Proszę o polecenie jakiś cichych i miły miejsc na Odrą we Wrocławiu zebym mógł odrazu odpocząc i złowic jakąś rybę, -na jakie ryby mogę się nastawiac, - należę do okręgu Wałbrzyskiego czy zatem musze wnieśc dodatkowe opłaty i gdzie mogę to zrobic(chodzi mi o adres koła wędkarskiego). Proszę wszystkim wędkarzy z Wrocławia o pomoc żebym wiedział co i jak i łowił bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 zarząd okręgu Wrocław ul. Kazimierza Wielkiego 65 (dom wędkarza - z daleka widać szyld) dodam , że znajduje się on dwa kroki od galeri dominikańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalgon Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja łowie na odrze obok osiedla mieszkalnego kozanów, miejsca są wszystkie dobre, tylko niewarto siadać tam gdzie jest w jednym miejscu paru wędkarzy, bo to mogą być pijaki, które tylko przeszkadzają, można łowić na wszystko, i radze przygotować ciężkie zestawy, bo woda ciągnie, chyba że chcesz łowić blisko, na przynęte biały lub czerwony robak, niewarto dziwaczyć z ciastami, bo po prostu tutaj ryby na nie niebiorą, może być też ewentualnie ryż dmuchany, najwięcej ryb można trafić w dołkach, ale trzeba je znaleźć, i jeszcze taka mała rada, jak przepływa barka, to warto mieć zestaw w wodzie, bo przepłynięcie barki często równa się ryba, życze sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 osttanio zacząłem chodzić w okolice mostu milenijnego, jak tam jest z sandaczem? zlowilem 3 szczupaczki ok20 okoni , a zamiezam zapolować na sandacza, suma mam tam jakieś szanse? jezeli nie tam to gdzie? a jeszcze dodam ze spininguje. z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 sandacz to na Odrze szukaj opasek i sporych dołków w dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 chodziło mi raczej o jakieś sprawdzone miejscówki ssandacz/sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 zaspytaj na brzegu i w sklepach wędkarskich o dołki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Wczoraj rozmawiałem z jednym Panem Wedkarzem jak byłem w zalewie CZernickim. podobno jest tam troche Suma i Sandacza. Kiedys ponoc tam padł sandał 150 cm !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Kiedys ponoc tam padł sandał 150 cm !! Coś mi się nie chce wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Jakoś mi też sie nie chciało i ponoć są tam piękne okonie. wogóle zauważyłem że drapieżnik tam przepięknie żerował. Ale co do tego sandała nie mam pewnosci - tam tylko słyszałem wczoraj. Jade na weekend tam moze cos sie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 napisz coś więcej jak wrócisz też tam raz byłem i pamiętam tylko motorówy tłum wędkarzy i kupy w trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 osttanio zacząłem chodzić w okolice mostu milenijnego, jak tam jest z sandaczem Ja bym nie liczył że ktoś ci wskaże bankową "mete" na sandacze ale podpowiem że są tam super dołki z sandaczami no i poniżej jest jeden dołek z sumami ,więc do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Maniek a wiesz coś o tym Czernickim ? Miron teraz jak byłem w niedziele to może ze 2 łódki więc nie było dużego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 ŁÓDKA... TAK TO RZECZ KTÓREJ MI TERAZ NAJBARDZIEJ POTRZEBA - CO TO BY BYŁY ZA ŁOWY - JESIEŃ I ŁÓDKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Maniek a wiesz coś o tym Czernickim ? Niewiele ale popytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 5 Września 2006 Share Napisano 5 Września 2006 Będe wdzięczny. Choć może po łykendzie sam bede mógł coś poopowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 Relacja z Czernickiego : http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=15992#15992 Opis łowiska też sie postaram jakiś sporządzic. później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 jeśli chodzi o czernice to byłem tam raz czy dwa. Jest bardzo dużo szczupaka. ale głównie drobnego (złowiłem 3, 4 spadł). A te wszystkie wspaniałe żerowania to przede wszystkim boleń, więc tak bardzo to się nie ma czym jarać bo wiadomo jak jest z bolkiem na stojącej wodzie. Ja skusiełm tyulko jednego (35 cm). Ogólnie zbiornik wygląda ciekawie, ale ja i tak wole odre, np, niedaleko tego zalewu we wsi ratowice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr80 Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, Korzystając z okazji witam wszystkich forumowiczów. Pytanie swoje kieruje głownie do wędkarzy wrocławskich. Szanowni koledzy od niedawna mieszkam we Wrocławiu, przeprowadziłem sie ze wschodnich rubieży hehe. Z tego co orientowałem sie na planie miasta to najbliżej będę miał nad Odrę w okolicach Rędzina. W związku z tym zwracam się do was z prośbą o info. jakich ryb mogę tam się spodziewać, jaka jest średnia głębokość( może jakieś dobre miejscówki polecicie ), co najczęściej zakładają tutejsi na hak. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 nie zdążylem ci odpowiedzieć bo maniek zablokował twój temat ale masz tu info, skorzystaj z funkcji szukaj, wpisz odra, zaznacz łowiska ogólnodostpne i bedzesz mieć mnóstwo informacji, a póki co patrz tu: http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra http://haczyk.pl/forum/vi...&highlight=odra pozdrawiam Patryk, P.S. przeczytaj regulamin na temat postów tematow itp, oraz korzystaj z opcji szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 16 Kwietnia 2008 Share Napisano 16 Kwietnia 2008 Skąd dokładnie sie przeprowadziłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr80 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Hej Przeprowadziłem się z Rzeszowa ( woj. Podkarpackie). Dzięki za wskazówki. Pozdr Piotr M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radio-active Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Witam, czy ktoś łowi w okolicach ZOO i dalej w dół rzeki ? Chodzi mi o to , czy warto łowić na gumy i czy da się coś na to złapać. Co można na tym odcinku złapać ? i na co łapać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 czy ktoś łowi w okolicach ZOO i dalej w dół rzeki też zastanawiałem się nad tym odcinkiem, ale jeszcze mnie w tym sezonie nie skusił. radio-active może spróbujemy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 też zastanawiałem się nad tym odcinkiem, Próbujcie ,na pewno warto ,nie tylko w dół ale i w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi