Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem dzisiaj w planie tylko spacer a maniek z lekka zasugerował gdzie. Fotki nie oddają rzeczywistości, ale Bystrzyca jest klarowna. Odra w tym rejonie nie nadaje się do wędkowania.

cos połapałeś

Ja w takie temperatury nie jestem w stanie wyjąć rąk z kieszeni, a co dopiero zawiązać węzeł na żyłce :smile:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Wczorajszy wypad miał tylko cel rozpoznawczy.woda w stanie niskim ogólnych stanów średnich ,bardzo duży uciąg nurtu brak zjawisk lodowych.Jesli utrzyma sie taki stan do końca stycznia siadam już w lutym.

Napisano
siadam już w lutym.

Maniek nie buj nie buj zima jeszcze wróci a w lutym to jedynie będzie można usiąść nad przeręblem

Napisano

Już chyba każdy z nas się ostro myśli o wiośnie, bo troche cieplej sie zrobiło :)

Mi tez juz "palma bije", a może namiot drugie, łóżko, mocniejsze kije na Odre, może jeszcze z jeden kręciołek, a w dodatku robię łódkę no i tez myślę nad wpakowaniem echo do niej ....... , nawet nie zacząłem jej składać bo nie mam czasu.

Chęci dużo i zobaczymy czy się uda bo karpiki z Odry kuszą ojjj kuszą, tylko się obawiam że będe w delegacji i będzie lipa z tego wszystkiego.

Mimo wszystko też zaklinam wiosnę ;)

Napisano
jak to sie sprawdzi stawiam flache
Przyjęte i zapisane :wink: owszem jakieś tam mrozy sie zdarza jeszcze w lutym czy marcu ,ale to sadzę tylko wybryk natury będzie.Ja wbrew pozorom nastawiam się na "kluski"[klenie] te wczesnowiosenne brania kleni zwłaszcza +50cm są tak widowiskowe że dostaje palpitacji serca . :wink::lol: Ale nie mogę sobie odmówić tego wrażenia.jeśli będzie zdrowie i będą siły ,zmienię miejsce w którym kleń 60cm to norma.

Fotka co prawda z marca ale zaczynaliśmy w lutym :wink:

IMG_2966.JPG

Napisano

Ja jakoś nie mam przekonania żeby wejść na lód na zbiorniku który ma zmienny poziom wody. Wystarczy że woda na Odrze opadnie a razem z nią woda w zimowisku i już lód wisi w powietrzu a to chyba nie jest bezpieczne :roll:

Napisano

Dzięki za info . Na lód nie mam zamiaru wchodzić , a tym bardziej na barkach . A na feedera bym sobie połowił z miłą chęcią . Ale jak barki zamarznięte to chyba poczekam jeszcze z tydzień . pozdrawiam .

Napisano

Też bym sobie już połowił. Nie mogę wysiedzieć w domu. Oglądam przeróżne filmy wędkarskie, poradniki i instrukcje( ostatnio nawet kupiłem sobie książkę P.Mroczka "Karp" :wink: ) Zima mogłaby trwać miesiąc i byłoby w sam raz.

Napisano

czesc wszystkim. planuje w tym roku wczesna wiosna pojezdzic nad odre w rejon miedzy zoo a trestnem na sumiki karlowate. macie jakies swoje tajemnice, przynety i miejsca w tym rejonie. wiadomo ze zaczyna on zerowac wczesna wiosna. kiedy wy sie wybieracie? tez lowicie na rosowki? pozdrawiam.

Napisano

Najlepsze są szyjki rakowe, łowiłem na raki z hiszpani, jak zamawiałem miały być surowe ale były lekko sparzone przez co nie trzymały się dobrze haka ale co rzut branie. W zeszłym sezonie dużo byczków trafiło mi się na białe robaki.

Na rosówki słabo.

W Geancie sa żywe ale cena zawrotna.